Терористи, действали в Сирия, са получавали подкрепа от съюзници на САЩ

Байдън: Най-голям проблем в Сирия за нас бяха съюзниците ни от региона
3 окт 2014 11:24, Елка Василева
25
Терористи, действали в Сирия, са получавали подкрепа от съюзници на САЩ
Джо Байдън. Снимка: архив, Reuters

Терористи, действали в Сирия, включително бойци на Ал Кайда, са получавали финансова и друга подкрепа от съюзници на Вашингтон в региона. Това заяви в четвъртък вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън, говорил в Харвардския университет в щата Масачузетс, предаде ТАСС.

"Най-голям проблем в Сирия за нас бяха съюзниците ни от региона - посочи Байдън. - Турците бяха за нас чудесни приятели, също като саудитците, хората от емирствата и други. Какво обаче правеха те? Те бяха извънредно съсредоточени върху целта да свалят (президента на Сирия Башар) Асад и водеха косвена война между сунити и шиити, те изпратиха стотици милиони долари и десетки хиляди тонове оръжия на всички, които склонят да воюват срещу Асад."

"Всъщност обаче хората, получавали тази помощ, бяха бойци от Джебхат ан Нусра, Ал Кайда и екстремистки настроени елементи, пристигнали от други части на света. Мислите, че преувеличавам? Вижте сами къде е отишло всичко това", добави вицепрезидентът на САЩ.

После обаче съюзниците на САЩ в региона осъзнаха своята грешка - "всички те внезапно разбраха каква е работата" и се съгласиха да влязат в антитерористичната международна коалиция начело с Вашингтон, обясни Байдън.

Силите на коалицията срещу групировката Ислямска държава и други екстремисти, действащи в Ирак и Сирия, вече са ликвидирали над 200 терористи при въздушни атаки срещу позициите на ислямистите на сирийска територия. Имаше и съобщения за 22 мирни жители, загинали при бомбените удари, посочва ТАСС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SAMO MYRTVIQT XAMERIKANEC E DOBYR TAKA TVYRDQXA ITE ZA INDIANCITE V ADA DA GORQT MRYNITE QNKI
9
0
 
5
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Мен ме интересува България дала ли е оръжие на ислямистите от Идил и на фашистите от Киев. Не знам само към коя масонска ложа да отправя този въпрос. И ми е много интересно как ще реагира народът, когато разбере какви ги е правила върхушката зад гърба му, пфу!
8
0
 
2
 
! Отговори
Avdzhiq преди 9 години
Pravi se na gyrmqn zaek.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе ние, такова, нашите партньори раздавали оръжие, *** те сега разбрали и ни разбрахме, и сега вече може да гърмиме на воля шот си осъзнахме грешките.Путин е новият Хитлер, Асад е диктатор, а в Саудитска Арабия е демокрация, в Украйне също, там хунти няма, шот са партньори и си осъзнават грешките, ша знаиш!Европа ясно, там е меката не демокрацията, буквално, щот само *** ше живеят скоро време там.
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
15 И теб като те хванат в кадър можеш да изглеждаш като психопат , не филтрираш ли снимките след поредния запой преди да ги качиш във фейса
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този на снимката е абсолютен психопат, вижте му погледа.
4
1
 
7
 
! Отговори
Joe Biden преди 9 години
Ne znam, koi mi se izpika v gashtite.
3
1
 
9
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До RegistriranТЕ И ФАЩАГИТЕ ОТ КИЕВ ПОЛУЧИХАПОДКРЕПА ОТ САЩ..НАЛИ ЗАЩИТАВАТ ФИНАНСОВИ И ИКОНОМИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИТЕ НА СИНА НАТОЗИ ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ...ЗА НЕГОВИТЕ ИНТЕРЕСИ СЕ УНИЩОЖИ ЕДНА ДЪРЖАВАМИЛИОНИ БЯХА ИЗСЕЛЕНИ И ПРОГОНЕНИ ОТ ДОМОВЕТЕ ИЗВЪРШИ СЕ ГЕНОЦИД НАД РУСКОГОВОРЯЩИТЕ...И ТОЗИ ИМА ОЧИ ДА ГОВОРИТО САЩ ДАВАТ ПАРИ НА ВСИЧКИ ТЕРОРИСТИ ИЛИ ПОДТИКВАТ СВОИ СЪЮЗНИЦИ ДА ДАВАТ ВМЕСТО ТЯХ..ИМАТ СИ МАШИ...
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Osta na zloto. Sega se pravqt na balami.
1
1
 
13
 
! Отговори
Registriran преди 9 години
"Терористи, действали в Сирия, са получавали подкрепа от съюзници на САЩ" Това си е чиста лъжа те не получват подкрепа а пълно финансиране, но като бойци на "свободната" Сирийска армия, а да сащ ги създадоха, а сега целта е да послужат за оправдание на създаване на зона забранена за полети в Сирия, и за анклав на ислямисти борещи се срещу светска Сирия.