Севернокорейски iPhone, цветен, че и с камера!

Ще върви само с държавния интранет
6 окт 2014 15:15,
44
Севернокорейски iPhone, цветен, че и с камера!
Снимка: Reuters

Докато най-обсъждания смартфон към момента несъмнено е iPhone 6, в Северна Корея също могат да се похвалят с телефон с тъчскрийн, пише Бизнес Инсайдър.

Правителството в Пхенян пусна първия телефон от марката Ариранг през 2013 г. Апаратът използва модифицирана версия на операционната система Андроид. Телефонът се предлага в цяла гама от цветове, а на външен вид напомня за iPhone 3.

И тъй като интернетът в страната е забранен и реално няма, потребителите на смартфоните Ариранг могат да използват контролираната от тоталитарната държава мрежа интранет.

Миналата година при една от обиколките си Ким Чен Ун похвали работниците в завода на Ариранг за тяхната „творческа изобретателност“ и „патриотичен ентусиазъм“. „Колко е хубаво да видиш как телефоните се произвеждат с местни материали“, възкликнал той.

Според БиБиСи лидерът посъветвал работниците да произвеждат телефони в цветове, които ще се харесват на потребителите. Според Ким Чен Ун „ръчният телефон“ е удобен за потребителите, тъй като се управлява с докосване и има вградена камера.

Въпреки че се съобщава, че Ким Чен Ун е посещавал фабрика на iPhone, японски блог съобщава, че Ариранг вероятно е китаийският телефон Uniscope.

Не се знае и дали телефонът е пуснат на свободна продажба, или е достъпен само за елита. Във всички случаи обаче смартфонът е една от луксозните стоки в страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
6
 
! Отговори
към 30 преди 9 години
Прав си! Ние сме супер производители,то се знае защото наред с най-дългата баница прозивеждаме и на дългите *а по-света!
28
1
 
4
 
! Отговори
уйвидек преди 9 години
Култова прическа... Искам такава
27
4
 
6
 
! Отговори
Коментатор преди 9 години
Че то там не е позволено да се снима, за какво им е камера на телефона?
26
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А в България даже и опаковката му не можем да направим!
25
4
 
13
 
! Отговори
аналнологичен случай преди 9 години
"Според Ким Чен Ун ръчният телефон е удобен за потребителите, тъй като се управлява с докосване и има вградена камера" А също може да ЧУПИШ ОРЕХИ АКО ГИ ИМА У МАГАЗИНО..
24
0
 
25
 
! Отговори
Свински преди 9 години
А арабите правят БомбифонПрост за употреба , за много прости хора Ама много Прости!!!
23
0
 
17
 
! Отговори
без преди 9 години
А в БГ се живее по-добре. И произвеждаме баница. Най/дългата в света. И Ракия. Егати загубените Корейци.
22
8
 
9
 
! Отговори
FERO преди 9 години
KAKVA RAZVITA DARGAVA PRI TOVA EMBARGO PROIZVEGDA ATOMNI BOMBI,RAKETI,A SEGA I TELEFONI.BALGARIA BEZ EMBARGO NE PROIZVEGDA NISHTO,REZULTAT OT MARLIAVI UCENI,KOITO SAMO ISKAT PARI I SPOKOINI STARINI S GRADINKA NA SELO V KOIATO DA SI OTGLEGDAT ZIMNINA I RAKIIKA.
21
0
 
8
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До Анонимендо 25 Името на Северна Корея официално е:Корейска народно-демократична република(КНДР)
20
0
 
40
 
! Отговори
Мукавей преди 9 години
А в България, какво се произвежда?
19
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 15 В РСК могат да правят доста повече неща от картонена кутия, такива каквито ние никога няма разработваме или правим, но техния проблем е почти същия както нашия, управлявани са от шайка *** престъпници т.е. ***.
18
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"японски блог съобщава, че Ариранг вероятно е китаийският телефон Uniscope."Arirang AS1201 е клонинг на Uniscope U1201. То по тая логика и ние правиме яки неща, бе! Ей новите лаптопи "Правец", нищо че са досущ като едни евтини китайски модели, които удобно се продават без лого. :)Много ме радва детската ножичка на снимката. Сигурно са я използвали от ехеее - още като показваха "ракетите" дето се оказаха картонени....
17
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единственото което могат да произведат северно корейците е картонената кутия на телефона. Иначе сигурно са го поръчали в Китай във вариант за Северна Корея за да могат да направят снимката и да пропагандират великия си кормчия. Странно е че прилича на iPhone а пък е с Андроид а не с iOS нь Apple.-------------------Mnogo si prav da znaesh, moze i kutiata na telefona da sa napravili, ei taka za propaganda...
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
znachi uspiaha da kopirat iPhona, mnogo chuguni ot BG vednaga shte go kupiat, samo che niama da ima internet. Nishto kato telefon nali shte bachka ;)
15
14
 
10
 
! Отговори
до 17 преди 9 години
Айде стига с тия ракети бе, хората почнаха да ги произвеждат вече в гаражите си, а вие го имате това за някакви върхови технологии. Първата МБР е ФАУ-2 и е на повече от 70 години.
14
4
 
12
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Волене, гледай и се учи!
13
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Северна Корея все пак успяха да направят тристепенна, макар и балистична ракета. Това не е малко и не е току така. Не съм сигурен, че ние ще се справим с подобна задача и то изключително със собствени сили.
12
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Генералите зад великия кормчия записват всяка негова дума. Не мога да разбера защо е тази тенджера под налягане на масата, сигурно оператора на тенджерата с белите ръкавици носи закуската на вожда в нея.
11
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единственото което могат да произведат северно корейците е картонената кутия на телефона. Иначе сигурно са го поръчали в Китай във вариант за Северна Корея за да могат да направят снимката и да пропагандират великия си кормчия. Странно е че прилича на iPhone а пък е с Андроид а не с iOS нь Apple.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АХахахахахаххахахахаххахахха