Ердоган на изненадващо посещение в Афганистан

Това е първа официална визита там на турски държавен глава
18 окт 2014 15:41,
98
Ердоган на изненадващо посещение в Афганистан
Реджеп Ердоган Снимка: архив, БТА

Турският президент Реджеп Таип Ердоган пристигна изненадващо днес на еднодневно посещение в Афганистан, съобщава турският англоезичен сайт "Хюриет дейли нюз".

Новият президент на Афганистан Ашраф Гани посрещна Ердоган в президентския дворец с военна церемония.

Афганистан е шестата държава, която посещава Ердоган след встъпването си в длъжност на президентския пост в края на август т.г.

Ибрахим Калън, заместник-ръководител на кабинета на турския президент, заяви пред Ал Джазира, че това е първо официално посещение в Афганистан на турски държавен глава.

По думите на Калън след оттеглянето на международните сили ИСАФ от Афганистан Турция ще се включи в новата международна мисия със 700 войници.

Калън съобщи още, че е възможно през 2015 г. отново да има тристранна среща между Турция, Афганистан и Пакистан.

"Нашият президент ще донесе поканата на масата (в Афганистан)", каза Ибрхим Калън, цитиран от "Хюриет дейли нюз".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
8
 
4
 
! Отговори
До 58 преди 9 години
Бей бей бей. Много ви се иска на вас турците да ни пишете историята ама неможете. Няма да стане. Хитлер ви зове във бухенвал на среща!Хайаха
56
5
 
10
 
! Отговори
до 58 преди 9 години
ТурчинХан -тюркска титлаАспарруху - това е истинското име на Аспарух-тюркскоКубрат и другите всички са тюркски имена!Знамето, символите, конете, традициите, езика - всичко е тюркско!Не са единствени - има много материал за сравнение,има колкото си искаш! Руснаците не ги наричат прабългари, а огури, а огорите са си чисти тюрки, братовчеди на огузите, а огузите са турците!Прочети ти малко!
55
1
 
8
 
! Отговори
до 57 преди 9 години
Ренесанса са го преживели, няколко крале и една шепа аристократи, за народа, който даже нямал и канализация, а фекалиите се изхвърляли през прозореца направо е тесните улички, затова че в цяла европа даже и в дворците нямало баня, никой не се къпел, заради въшките ходели с перуки и бръснати глави даже и жените, заради вонята ползвали парфюм на килограм, да им имам ренесанса
54
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТурчинНе би било зле да се ограмотиш малко преди да пишеш. Българите не са тюрки. Най малкото нито един български владетел не носи тюркско име. Също така никога не са използвали тюркската титла хаган. В запазените надписи от 9 век се използва титлата "канасубиги", която всеки може да си тълкува както си иска, но при всички положения не е тюркска.
53
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 54Преди 300 години европа вече е преживяла ренесанса и е колоннизирала половината свят. Българите по това време са безропотна рая, без църква и без училища.
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От многото история погледът ни е насочен на огледалото за задно виждане,вместо да гледаме най-вече напред!!!
51
5
 
11
 
! Отговори
до 54 преди 9 години
Били са много тежки времена за всички! Тогава в сравнение с Европа империята е била доста развита!Европа е станала Европа през последните 300 години! Преди това са тъмни страници от историята!Имало е времена когато половин Европа е измряла от чума! В цяла Европа е нямало баня, а само в Истанбул са били 1200, в България също има доста от това време. Такива са били времрната, но сме оцелели :)
50
8
 
4
 
! Отговори
До 49 преди 9 години
България е родина на всеки които обича държавата и не я саботира и използва като *** и турци!
49
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНе сме се развивали 500 години, били сме в застой. Почти до последно се спира развитието на немюсулманите и се ограничава индустриализацията на териториите им в империята. Не аз трябва да се разравям, но може би си сред тези, на които им се плаща за да пишат глупости по форумите, поне така изглежда.
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЗнам отговора и без да се разравям, родът ми се бие срещу османците от доста преди освобождението, знам колко са ни пазили, чел съм и достатъчно и то не само по тези въпроси. Опитите ви да изкривите историята представяйки се за ангели спасители са жалки и те са част от това, което ни настройва срещу вас, не толкова самата история като такава. Просто сте нагли. Съюзници сме били веднъж преди по стечение на обстоятелствата и сега в НАТО по същата причина.
47
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 52Какво да ти кажа, от 100 години ни разделят, противопоставят ни, насаждат омраза :)Стратегията е разделяй и владей! :)Така са те научили, така са ти казали, вярвай им! Но ако съм на твое място, просто сам ще проверянякои исторически факти! Например, защо България и Турция са били съюзници след освобождението? Защо българите са се запазили и развивали 500 години, а сега само за 20 има демографска катастрофа! Хан Аспарух е казал" Съединението прави силата", Виси на парламента - не виждаме
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 48Аха и на експертите и от двете страни им вярвам колкото и на теб, това са едни изключителни експертни особи с мнение в посоката в която са парите. Тези български експерти са български само на документи.
45
7
 
7
 
! Отговори
Турчин преди 9 години
до 50България е моя родина!България е родина на всеки роден в България - българин, турчин, ром, евреин, арменец!Прабългарите са чисти тюрки и са наши предци, тюрките са по тези земи от 681г. когато заеднос траките и славяните създават България! Тюрките произхождат от хуните, някои са били тук и преди 681. Това е моята родина, моята земя, моята държава!
44
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Игнорирайте всичко за държавата Пуйка във форума. Нека тримата полу-*** определящи се като "турци", но лапащи български хляб, си изливат и четат омразата към държавата, която ги е отгледала насаме.
43
4
 
10
 
! Отговори
до 48 преди 9 години
Може да ти е странно, но ако се разровиш малко, ще видиш, че това е мнението на почти всички експерти, включително и много български! При толкова смутни времена на войни, при такава численост на българите, само близостта ни до Истанбул ни е спасила! Без Истанбул, шансовете ни сабили почти 0.
42
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изключително глупаво е и говори лошо за интелекта ти, както и на останалите, споделящи странната идея, че всъщност до 1878г. турците са ни пазели да не изчезнем. Това е огромна смешка.
41
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНе сме 4, а доста повече, макар и не всички в България. Защо сме толкова си е наша работа и така както аз не се меся в това колко са турците и дали са такива в Турция щото си е тяхна работа, така и не виждам защо ти се месиш. Да кажеш за някоя държава и народ, завладяни от империя с оръжие в ръка и експлоатирани векове, че всъщност са пазени е все едно да кажеш, че глутница вълци са влезли в кошара, ояли са се с част и животните и ядат периодично по малко, като всъщност ги пазят.
40
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като пламне туркестан *** ще реват да ги приемаме за бежанци и тогава ще си спомним какво са писали техните "бг" събратя по форумите...скоро...
39
0
 
7
 
! Отговори
do 44 преди 9 години
Живеем в демократична държава, стига с този комунистически манталитет!
38
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало, денс.бг, какви са тия анти-български коментари в сайта ви? В турските сайтове всичко против турция се трие на секундата. Взимайте мерки, освен ако и вие не сте врагове на държавата.