Ердоган на изненадващо посещение в Афганистан

Това е първа официална визита там на турски държавен глава
18 окт 2014 15:41,
98
Ердоган на изненадващо посещение в Афганистан
Реджеп Ердоган Снимка: архив, БТА

Турският президент Реджеп Таип Ердоган пристигна изненадващо днес на еднодневно посещение в Афганистан, съобщава турският англоезичен сайт "Хюриет дейли нюз".

Новият президент на Афганистан Ашраф Гани посрещна Ердоган в президентския дворец с военна церемония.

Афганистан е шестата държава, която посещава Ердоган след встъпването си в длъжност на президентския пост в края на август т.г.

Ибрахим Калън, заместник-ръководител на кабинета на турския президент, заяви пред Ал Джазира, че това е първо официално посещение в Афганистан на турски държавен глава.

По думите на Калън след оттеглянето на международните сили ИСАФ от Афганистан Турция ще се включи в новата международна мисия със 700 войници.

Калън съобщи още, че е възможно през 2015 г. отново да има тристранна среща между Турция, Афганистан и Пакистан.

"Нашият президент ще донесе поканата на масата (в Афганистан)", каза Ибрхим Калън, цитиран от "Хюриет дейли нюз".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
1
 
! Отговори
БАБА ВИ ГУНА преди 9 години
ЗА прахта става въпрос дЕца за прахта
76
3
 
13
 
! Отговори
даа преди 9 години
Само за сравнение Турция и България.Нека да видите Турция какво прави,и какво прави България.Турция няма търговски обмен само с държавицата Кирибати в Тихия океан.Имате ниша,вие сте
75
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На нас освен Брежнев друг руснак не ни е помагал! И за Брежнев говореха, че Людмила е посещавала хотелската му стая. Путин ни дере яко със цената на газта и с каквото може, Жириновскивика" Българите да пълзят в краката на руснаците", войниците на Сталин са ни ритали с ботуши и са взимали кой каквото може. Не разбирам, мазохисти ли сме?
74
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано да изядат първо Ердоган И Обама
73
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 75Русия ни беше виновна 45 години. Ама поне облажвахме от суровини на цени много под пазарните. Да не говорим че изкупуваше, цялата ни нискокачествена продукция.А от 25 години американски слугинаж какво постигнахме. Винаги сме били слуги опашкари.
72
0
 
2
 
! Отговори
Извънземните преди 9 години
И на Марс така започнаха
71
8
 
12
 
! Отговори
до 76 преди 9 години
Ти още не знаеш ли, че Русия е потъващ кораб? :))))Русия потъва!
70
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
60 години Русия ни бута надолу! В момента е затънала до гуша и продължава да затъва, себе си не може да оправи Русия, но и нас ни дърпа! През следващите 50 години полза от Русия няма, освен да ни смуче, друго няма да видим! Освен да промива мозъци и да настройва един срещу друг турци и българи, от русия друго няма да видим, ще затъваме безкрай :)))))
69
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 62Пак си в заблуждение. И преди комунизма сме били на дъното на европа. По дължина на пътища и жп линии, фабрики и механизация и електрификация. Трактори не е имало почти никакви, а живота на село много добре знам какъв е бил от бабите си.
68
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано да дойдат извънземните и да изядат всички мюсюлманиТова е единственият ни шанс!
67
3
 
1
 
! Отговори
до 71 преди 9 години
Живееш там, а България познаваш ли я?
66
1
 
3
 
! Отговори
Чупен зъб преди 9 години
Аз живея там!В малкото ни село има три църкви Две са от 11 век
65
4
 
11
 
! Отговори
до 62 преди 9 години
Ако имаш предвид разликата, която имаме с Европа, ние годините ги проспахме по време на комунизма! 45 години спахме! След освобождението почти нямаме разлика с Европа, незнам да не сме били и по развити, поради близоста ни с Истанбул! Ние след освобождението сме спали! Тогава се появява разликата със Западна Европа!
64
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 62Ами ходил съм. Нагледал съм се и на църкви и катедрали и дворци. Така, че спри да ми обясняваш колко е било хубаво и колко добре ни се е отразило турското робство. Аман от туркофили. Изостанали сме брутално през тези 500 години.
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 66HAN ASPARUH ILI HAN KRUM koy ot dvamata da citiram ili ti si ot drugo pleme
62
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 58Освен, че нищо не знаеш си и типичен необразован инат. НЯМА ТЮРСКИ ИМАЕНА ПРИ БЪЛГАРСКИТЕ ВЛАДЕТЕЛИ. НАМЕРИ ПОНЕ ЕДИН НАДПИС ИЛИ МИ ЦИТИРАЙ ПОНЕ ЕДНА ХРОНИКА, В КОЯТО ДА Е ИЗПОЛЗВАНА ТИТЛАТА "ХАН".ТИ ИМАШ ЛИ ПРЕДСТАВА КОГА СЕ ЗАРАЖДА РУСКАТА НАРОДНОСТ. ОЧЕВИДНО НЕ. МЕЖДУ БЪЛГАРИ И ТВОЙТЕ ПРЕДЦИ ОГУЗИТЕ НЯМА НИЩО ОБЩО.ПОСОЧИ МИ ПОНЕ 5 ДУМИ В БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК, КОИТО ДА СА С ТЮРСКИ ПРОИЗХОД ОТ ПРЕДОСМАНСКО ВРЕМЕ.САМО ЗА СРАВНЕНИЕ. В СЪВРЕМЕННИЯ УНГАРСКИ ИМА В ПЪТИ ПОВЕЧЕ ТАКИВА.
61
2
 
8
 
! Отговори
до 62 преди 9 години
Ходил ли си в Европа?В малки градове и села, колко църкви, сгради, училища има от това време?А колко са в България?Европейците, обичат да се хвалят, но даже и днес, престижните им университети се броят на пръсти, останалото са колежи и разни пълнежи
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Evropa se industrializira sled 1900 godina nasam dotogava sa bili plemena koito sa jiveeli i hraneli zaedno s konete i ku4etata si te i sega sa zaedno s ku4etata si ama tova ne ni zasqga
59
4
 
11
 
! Отговори
до 61 преди 9 години
Знаеш ли какво е казал Хитлер за турците?"Ако нападна турците и един турчин не трябва да остане, а това е невъзможно, един турчин да остане рано или късно, ще ни го върне тъпкано!"Наполеон Бонапарт е казал:"Турците можеш да ги убиеш, но не можеш да ги попедиш" (Турчина, ще умре , но няма да се предаде"
58
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 57Остави въшките и бълхите. Тогава така е било навсякъде. Важно е другото. Университети и наука. Ние просто сме спрели развитието си и сме проспали 500 години.