Рязък скок на заболели от ебола в западната част на Сиера Леоне

В последните дни са регистрирани по 20 смъртни случая дневно
21 окт 2014 19:01, Красимир Ангелов
6
Рязък скок на заболели от ебола в западната част на Сиера Леоне
Снимка: Reuters

Рязко нарастване на заболеваемостта от ебола е регистрирано в западната част на Сиера Леоне, държавата в Западна Африка, в чиито източни райони се проявиха едни от първите заразявания преди месеци, съобщава АФП.

В последните дни са регистрирани около 20 смъртни случая дневно.

В два района на разпространение на болестта във и около столицата Фрийтаун вчера бе съобщено за 49 нови заболели, съобщи днес Националният център за борба с еболата. В тези зони има общо 850 потвърдени болни.

В източните райони, където заразата пламна преди няколко месеца и където бяха регистрирани 1012 заболели, сега няма нови заразени. Официалната информация не съдържа обяснение на какво се дължи това, посочва АП.

Както обаче заяви говорителката на Световната здравна организация в Сиера Леоне Маргарет Харис, е твърде рано да се твърди, че заразата е ликвидирана в тези райони, припомня АП.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Сиера ЛеонеЕбола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Гошко преди 9 години
От постаянното следене на ситуацията от самото начало(Понеже нали съм параноик)забелязвам затихване на епидемията А имам информация с ограничен достъп понеже жена ми членува в Лекари без граници
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
.prirodata si znae rabotata ..............