Осъдиха италианец за майтап с ебола на борда на самолет

Той ще трябва да плати глоба от 2500 евро
1 ное 2014 13:32,
26
Осъдиха италианец за майтап с ебола на борда на самолет
Снимка: БТА

Гражданин на Италия бе арестуван на летището в ирландската столица Дъблин и осъден по съкратената процедура за нелепа шега с ебола, съобщиха днес италиански медии.

Експертът по информатика Роберто Бинаски, на 56 години, пътувал със своята съпруга и дъщеря с редовен полет на ирландската авиокомпания "Еър Лингъс" от Милано за Дъблин. Той отивал на конференция в Ирландия.

Решил да се пошегува и подал на дъщеря си пластмасова чаша с кафе, върху чийто капак написал на италиански "Внимание ебола" (Attenzione Ebola). Член на екипажа забелязал надписа в купа на използваните чаши и попитал Бинаски дали той е автор на писанието. Италианецът отговорил утвърдително и екипажът незабавно алармирал летищните власти в Дъблин.

Задействана била процедурата за бедствие и след кацането на самолета с 142 пътници около него бил образуван кордон. Цялото семейство Бинаски било арестувано.

"Дъщеря ми си поръча кафе и аз пръв отпих от чашата. Понеже знам колко държи на чистотата, взех една от нейните писалки и написах изречението, след което поставих чашата пред нея," обяснил италианецът в районния съд в Дъблин и поднесъл своите извинения.

Съдията Антъни Халпин заявил, че това не може да бъде окачествено по друг начин освен като "отвратителна шега". Според него все едно, че подсъдимият е написал върху салфетка предупреждение за бомба в самолета.

Роберто Бинаски се признал за виновен по обвинението в поведение, което представлява заплаха, злоупотреба и обида на борда на самолет. Съдът постановил той да заплати глоба от 2500 евро в полза на католическа благотворителна организация, която се грижи за бездомни хора в Дъблин.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: шегаосъденЕбола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
малко, по-малко ще станем като сомалия, кажеш виц - получаваш куршум
17
0
 
0
 
! Отговори
До 4 преди 9 години
Не е така. Можеш да си купиш кафе в пласмасова чашка след като минеш секюритито и да се качиш с него на самолета.
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чък Норис хвана ебола, ама му станало жал и я пуснал.....
15
5
 
8
 
! Отговори
за 15 преди 9 години
Това е гениално в кавички разбира се ...създават го и после Обама дава 1 милиард долара за ваксина и праща 3000 войници да помагат ...толкоз прости пръчки, като вас има само в пАсола на ***...
14
3
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 17А, вие *** *** откога се научихте да пишете на кирилица???Браво!Възхищавам се на интелектуалния ви прогрес!
13
2
 
4
 
! Отговори
Прост си като гъдулк преди 9 години
До смъртоносния вирусДа и извънземни живеят от 15 години в мазето ти и играят карти с брата близнак на Елвис
12
8
 
4
 
! Отговори
смъртоносния вирус преди 9 години
Оказва се, че смъртоносния вирус ебола, е създаден през 2009 г. по поръчка на американското правителство и е патентован. Собственика на патента е американското правителство! Номерът на патента е US 20120251502 A1.
11
3
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 13Вярно! Крисчън Бейл който е много по- голям от Слейтър. Бъркам ги давата "Щата". Но те хората ме разбраха. Аз този Слейтър само съм го чувал.... впрочем и по инерция му драснах името наред с малкото име.
10
0
 
16
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 11Най-опасното същество на тази земя е човек без грам чувство за хумор!
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Съдията Антъни Халпин заявил, че това не може да бъде окачествено по друг начин освен като "отвратителна шега". Според него все едно, че подсъдимият е написал върху салфетка предупреждение за бомба в самолета."Да, заплахата е била наистина сериозна, защото, както е известно, всички терористи след като поставят бомба в самолета, слагат голям мигащ надпис "Внимание, бомба" със стрелка, сочеща към мястото, където е поставена.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съдията е абсолютен аматьор и натегач, какви са тези догатки и мотиви изсмукани от пръстите? Все едно това, все едно онова... направо е сложил думите в устата на италианеца. Направо да го осъди на доживотен, защото италианецът ВСЕ ЕДНО е предизвикал масова епидемия, ВСЕ ЕДНО нарочно.
7
2
 
11
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Романът на Оруел "1984" алабаш да яде!
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Член на екипажа забелязал надписа в купа на използваните чаши и попитал Бинаски дали той е автор на писанието. Италианецът отговорил утвърдително и екипажът незабавно алармирал летищните власти в Дъблин."Моите уважения към хората, грижещи се за сигурността на полетите, но този, който е алармирал властите за шегата е кръгъл ***, както и тези, които са осъдили италианеца.
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Приятелка я осъдиха в САЩ на 500$, затова че викнала силно името на детето си, за да не си играе с някакво куче в парка- Стресирала кучето, стресирала и другите деца- едното почнало да плаче, а останалите родители определили вика и като насилие. Дебела цветнокожа, замалко щяла да се задави докато преглъщала поничка и искаше да я съди, но записите показаха, че е била със слушалки и е разбрала за случая, когато видяла полицая да се приближава към нея, за да иска показания...
4
0
 
9
 
! Отговори
Лисицата преди 9 години
Пътувам много често но в никой самолет не съм виждал капаци на чашкитеСтюардесите минават и доливат чай или кафе, затова няма капачкиСтатията е явно преразказана в стил махленска клюкарка
3
9
 
16
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
..че след 25г. хамериканска демокрация вие си вдигате все още нервите с такива келешчета като мен за 600 лева заплатка?
2
12
 
22
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Все едно аз когато си драсках на тетрадката едно време в час по български сърп и чук, а даскалицата ме забеляза...взе с явна омраза листа от мен, скъса го пед всички и ми каза в очите на висок глас че да чуе целият клас: Момченце, ти знаеш ли какво драскаше преди малко? Драскаше символа на един упаднъл строй, който ни върна 50 години назад!Иска ми се сега да срещна тази моя даскалка и да й кажа: А госпожо, ако нарисувам образа на Уорлик, дали ще се почувствате гот, че след 25 г. хамериканска
1
8
 
24
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Един италианец показа на всички *** у форума какво значи изкривено възприятие за човешката природа от *** ***. Просто нямам думи!Напомня ми всичкото това на филма Еквилибриум с Крисчън Слейтър! Филма иронизира именно тия скапаняци и техните шефове, макар че е хамерикански.