Руски войски не се движили към Украйна, било провокация

Аргументите били под формата на слухове от социалните мрежи
7 ное 2014 11:18,
58
Руски войски не се движили към Украйна, било провокация
Снимка: Reuters, архив

Говорител на руското министерство на отбраната определи днес като провокационно изявлението на канадския външен министър Джон Беърд по повод руски войски, които уж се движели към границите на Украйна, съобщи ТАСС.

"Беърд, а преди него и "представители на САЩ и на НАТО, изразиха безпокойство от това, че руски войски приближавали уж границата с Украйна. В изявленията бяха цитирани някави "съобщения", без да се представят фактически доказателства. Без да споменаваме втръсналите вече традиционни "аргументи" под формата на слухове от социалните мрежи", заяви говорителят.

"Всички провокационни "съобщения", насочени към по-нататъшно разпалване на страстите около гражданския конфликт в Източна Украйна, имат един-единствен източник. Той не е от украински произход, при все че днес е разположен в една от административните сгради в Киев", изтъкна той.

В тази връзка министерството приканва западните партньори "да адресират занапред своите опасения, свързани с невярна информация за руските въоръжени сили, директно до източника, който ги е измислил".

Вчера Джон Беърд заяви, че Канада е разтревожена от съобщения за придвижване на руски войски край границата с Украйна. "Приканваме Москва незабавно да изтегли войските си не само от граничните райони, но и от територията на Украйна", каза той.

Освен това канадският министър призова Русия да спазва споразуменията от Минск, както според него "прави украинската страна", отбелязва ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
23
 
! Отговори
AZ преди 9 години
До Анонимен 5ПОСОЧИ ЕДНА СТАТИЯ И ПУБЛИКАЦИЯ ОТ ТОЗИ ВИД В КОЯТО Е ПОСОЧЕН КОНКРЕТЕН ИЗТОЧНИК ? ЗАЩОТО МНОГО Е ЛЕСНО ДА КАЖИШ :"СПОРЕД ИЗТОЧНИЦИ - ГЕРМАНИЯ РАЗПОЛАГА ВОЙСКИ НА ГРАНИЦАТА С АВСТРИЯ !" И Т.Н. НО КОЙ , ЗАЩО,КАК... А ХОРАТА ПРОСТО СИ ПРАВЯТ УЧЕНИЕ,АКО ДОРИ ИЗОБЩО ИМА НЯКАКВИ ВОЕННИ ЕДИНИЦИ
8
2
 
20
 
! Отговори
Тия пак се .... преди 9 години
Тези станаха като в децката градина.То бива простотии,бива тъпизми...ама как да им вярваш????И такива хора имат огромна власт и решават съдбите на човечеството..........абе я у лево бе палячовци...
7
28
 
8
 
! Отговори
Вони преди 9 години
Ми те руските войски и преди и сега не се приближават до границите на Украйна, НО след това много пъти СЕ ВРЪЩАХА /и сами официално го обявяваха/ от границата на Украйна към местата на постоянната си дислокация!И Крим не е завзет от руски войски, а от някакви "зелени човечета"!И в Донбас и Луганск не се бият редовни руски войски!Вони и отвращава!
6
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2 защо обаче смяташ че руснаците са славяни те са смес от монголотатари и угрофини генетиката го доказва независимо че благодарение на старобългарската писменост славянския език се е наложил и при тяхОдисей 1
5
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
3 наистина ли смяташ че са базирани на клюки това че достигат до теб всякакви глупости не значи че сериозните органи нямат инфорчация и не си мисли че знаеш всичко по скоро и ти и аз и всички останали научаваме само откъслечни фрагменти от цялостмата картинкаОдисей 1
4
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ССДР!!!нали щяхте да правите азиатски съюз? Нещо даде фира май и сега наред е славянски. Ще не вземете да се преселите в любимата ви Русия и да ни оставите на мира, пък там правете каквото си искате.
3
4
 
27
 
! Отговори
AZ преди 9 години
ТИЯ ОТ НАТО И КАТО ЦЯЛО НА ЗАПАД ЗАПОЧВАТ ДА МИ ПРИЛИЧАТ НА КВАРТАЛЕН ФРИЗЬОРСКИ САЛОН - КЛЮКИ , КОКОНИ , ПРЕВЗЕВКИ И ИНТРИГИ ... АМА НОРМАЛНО ТО ОТ МАНТАЛИТЕТА
2
4
 
27
 
! Отговори
ССДР!!! преди 9 години
Ха на бас че Украйна няма да е ЕС... Искат да заградят Русия с ракети от всякаде.. Е нема да стане... Вече се върви към Съюз на Славянските Демократични Репубрики!!!! Русия България Сърбия Гърция Беларус Украйна.... Направиме ли това сащ губят позиции в Европа!!! Славяни от Всички страни, Съединявайте се!!!
1
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те тия от НАТО станаха банални вече...толкова са плоски,че никой вече не ги приема сериозно.То само с празни приказки нищо не става....а те станаха за смях вече...