Руски войски не се движили към Украйна, било провокация

Аргументите били под формата на слухове от социалните мрежи
7 ное 2014 11:18,
58
Руски войски не се движили към Украйна, било провокация
Снимка: Reuters, архив

Говорител на руското министерство на отбраната определи днес като провокационно изявлението на канадския външен министър Джон Беърд по повод руски войски, които уж се движели към границите на Украйна, съобщи ТАСС.

"Беърд, а преди него и "представители на САЩ и на НАТО, изразиха безпокойство от това, че руски войски приближавали уж границата с Украйна. В изявленията бяха цитирани някави "съобщения", без да се представят фактически доказателства. Без да споменаваме втръсналите вече традиционни "аргументи" под формата на слухове от социалните мрежи", заяви говорителят.

"Всички провокационни "съобщения", насочени към по-нататъшно разпалване на страстите около гражданския конфликт в Източна Украйна, имат един-единствен източник. Той не е от украински произход, при все че днес е разположен в една от административните сгради в Киев", изтъкна той.

В тази връзка министерството приканва западните партньори "да адресират занапред своите опасения, свързани с невярна информация за руските въоръжени сили, директно до източника, който ги е измислил".

Вчера Джон Беърд заяви, че Канада е разтревожена от съобщения за придвижване на руски войски край границата с Украйна. "Приканваме Москва незабавно да изтегли войските си не само от граничните райони, но и от територията на Украйна", каза той.

Освен това канадският министър призова Русия да спазва споразуменията от Минск, както според него "прави украинската страна", отбелязва ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
АК 100 преди 9 години
До АнонименВ общи линии и аз съм силно разтревожен от това, че Канада е разтревожена!
48
1
 
6
 
! Отговори
преди 9 години
До крепостен селянинА на обед и в ранният след обед,рускара рубла възтаниви голяма част от изгубените позиии и преди затварянето на Нац. Банк се търгуваше за 45.80 за долар.
47
5
 
1
 
! Отговори
крепостен селянин преди 9 години
"Курсът на руската рубла, който се понижава заради украинската криза и поевтиняването на петрола, днес е отбелязал спад от над 3%, достигайки рекордно ниско равнище спрямо еврото, предаде AFP.Така, в петък стойността на еврото премина най-високото си достигано досега ниво от 60 рубли, възлизайки на 60,27 рубли. Курсът на долара пък се покачи до 48,64 рубли.Руската валута изгуби около 25% от стойността си от началото на годината, а през последните дни спадът се ускори."
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SPORED USAINATO RUSIA NE MOGE DA PREDVIGVA SVOITE VOISKI V SVOIATA TERITORIA,NO TE IMAT PRAVO DA SE RAZHOGDAT PO ZELIAT SVIAT.RUSIA TRIABVA DA IZSTRELVA SMARTONOSTNA RAKETA SRESHTU VSEKI SAMOLET,KOITO NE E OT DARGAVA GRANICESHTA SAS SAOTVETNIAT VODEN BASEIN.
45
1
 
9
 
! Отговори
Дали преди 9 години
До СпасСъжалявам, че ще те разочаровам, ама Хитлер е изпреварил с малко Сталин. Ако Хитлер не е бил нападнал СССР, войната е щяла да приключи доста преди 1945г., защото вече превъоръжената червена армия е нямало да спре преди атлантическия океан. В конкретния случай със сегашната криза е явно, че инициативата за разпалването на конфликта не идва от Русия, както се получи и в доста други части на света. Тези информации от типа "Една приятелка разбрала от ..... и ми каза" вече сме ги чували.
44
1
 
14
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
ЕЙ ТОЯ ПУТИН ИМ Е КАТО КОШМАР. КААКВИ ЛИ НЕ ПРОВОКАЦИИ ИЗМИСЛЯТ АМЕРИКАНЦИТЕ, Е НЕ ЩЕ МОГАТ ДА СЕ ДОКОПАТ ДО РУСИЯ. САМО ТАМ НЕ!!!
43
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Вчера Джон Беърд заяви, че Канада е разтревожена..."===========УСА натиска Канада да закупи готовият мистрал "Владивосток" и канадските власти по този начин търсят оправдание пред собствените си граждани.
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
41, те руснаците вече си изобретиха и произведоха невидими нано-танкове, така че без проблеми до Киев.
41
1
 
13
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До Анонимен 42 Е то превъоръжаването без пари ще го направят ,ахахахахахахахахаах *** То за сложната западна техника се искат кадърни специалисти,а в украинската армия нямат такива Все едно да продадеш Ейбръмс на *** с умствено изоставане Стара руска техника се заменя със толкова стара западна техника,която не е по-добра Старите Германски Леопарди не са по-добри от руските танкове Същото важи и за смаолети и т.н.
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха ха, за сега се разхожда армия през Русия, като я видят на полската граница, тогава може да почнат леко да се тревожат!
39
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВЪПРОС НА МНОГО МАЛКО ВРЕМЕ Е , ЕС И САЩ ДА ПРЕВЪОРАЖАТ УКРАИНСКАТА АРМИЯ!ТОГАВА НЯМА ДА ИМА ....ПРИЯТНИ РАЗХОДКИ С ТАНКОВЕ ИЗ УКРАЙНА!ВСИЧКО ИДВА ПО РЕДА СИ...!СТАРАТА РУСКА ТЕХНИКА , ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНИ И У НАС!ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
38
2
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
СПОКО !! Те руските танкове, ако тръгнат никой няма да ги усети. Чак като превземат Киев в движение, тогава САЩ и ЕС ще разберат по новините.
37
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
39, хакери от "КиберБеркут" публикуваха документи, доказващи доставка на Киев на военна техника от ФРГ. Инфо във Вести
36
3
 
23
 
! Отговори
Спас преди 9 години
Навремето вярваха на Хитлер, но разбраха какво е фашизъм на 22.06.1941!!!! Много войска и непрекъсната готовност за контра настъпление!!!!!!! На хунта и фашисти, никакво доверие!!!!
35
3
 
21
 
! Отговори
Спас преди 9 години
Чудя им се на руснаците? Поне 3 армии трябва да са съсредоточили на 10 км. от границата с Украйна + няколко по-дебели ракети, че хунтата като нищо може да реши да навлезе в РФ!!! Цялата укропска армия е на 50 км. от границата, какво чакат???? Въобще да не обръщат внимание на канадци, манадци, хамериканци и вся, остолная ......!!!:))))))
34
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
32 ти какво предлагаш Жанче Революция и анархия ли наки това искат тези с маските тази песен е пята много пъти и с все едун и същи финалОдусей 1
33
2
 
16
 
! Отговори
до 19 преди 9 години
Абе другарю ***, защо не си сзпи хапчетата преди да пишеш?. То бива малоумие но ти си уникален.
32
2
 
25
 
! Отговори
Д преди 9 години
ОБВИНЕНИЯ БЕЗ АРГУМЕНТИ Е КЛЕВЕТА , КЛЮКА И СПЕКУЛАЦИЯ
31
2
 
34
 
! Отговори
yan преди 9 години
Напълно нормално е да има движение на руски войски - територията си е тяхна. Трябва да покажат на Порошенко, че опит за реванш на хунтата ще бъде катастрофален за тях. А канадецът, чий го търси в Европа. Може и да го намери и да си използва кленовото листо по предназначение - и да го даде на Одисейчо да си избърше сълзичките на безсилие.Одисейчо, народът не е ***. Виж какво става в Европа - бунтове - навсякъде разбират, че лакомията на твоите господари край няма.
30
2
 
16
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До Анонимен 29 Одисейчо А за Гелетей,дето щеше да прави парад в Крим ,нещо да пишеш а ?????????????????????? Ко стана с неговия парад,така го чаках,а те взеха го уволниха