Блокът на Порошенко със 132 места в новия парламента

„Народен фронт“ на Яценюк получава 82
8 ное 2014 16:10,
3
Блокът на Порошенко със 132 места в новия парламента
Снимка: БТА

Украинските политически сили "Блок на Петро Порошенко" и "Народен фронт" получават съответно 132 и 82 места от общо 450 в новата Върховна рада, избрана на 26 октомври. Това сочат предварителни данни на ЦИК, информира днес на брифинг председателят на комисията Михайло Охендовски, цитиран от ТАСС.

По данни към този момент "Блокът на Петро Порошенко" води класацията и може да разчита на 132 депутатски мандата. На второ място е "Народният фронт" с 82 мандата, на трето - сдружението "Самопомощ" на кмета на Лвов Андрий Садовий с 33 мандата. Следва "Опозиционният блок" с 29 мандата. На пето място е Радикалната партия на Олег Ляшко с 22 мандата. Партията на бившия премиер Юлия Тимошенко може да разчита на 19 места в парламента, съобщи шефът на ЦИК.

Вчера комисията огласи окончателни данни след обработката на всички електронни протоколи, според които "Народният фронт" на украинския премиер Арсений Яценюк печели 22,14 на сто от гласовете, а президентският "Блок на Петро Порошенко" - 21,18 процента. При все това "цифрите, получени от политическите партии, може да се менят, защото продължава уточняването на протоколите от някои избирателни комисии и повторното преброяване на избирателските гласове от някои секции", обясни Охендовски.

"Същевременно избирателната квота - броят на гласовете, необходими за получаване на един депутатски мандат, в момента е към 54 200 гласа. Днес вече може да се каже, че резултатите, които предвиждаме за 10 ноември, най-вероятно ще останат без промяна", добави председателят на украинската ЦИК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Петро Порошенко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След толкова кандарми и побоища в укро радата разгеле. За дълго ли?