Москва не помагала на сепаратистите с войски

Санкциите на ЕС не са ефективни, заяви говорителят на руското МнВР
13 ное 2014 16:36,
85
Москва не помагала на сепаратистите с войски
Снимка: Reuters, архив

Москва не е изпращала войски, които да подкрепят проруските сепаратисти в Източна Украйна, увери говорителят на руското министерство на външните работи Александър Лукашевич, цитиран от Ройтерс.

"Казвам ви официално. Няма никакво военно присъствие на наши военни на територията на Югоизточна Украйна и не е имало. Няма никакво военно придвижване през границата", каза Лукашевич на пресконференция, предаде ТАСС. Той обвини Киев, че не изпълнява задълженията си, установени с минските договорености за прекратяване на огъня, предаде Ройтерс.

Говорителят на външното министерство предупреди, че възобновяването на бойните действия в Украйна би било катастрофа и подчерта, че минските договорености си остават основа за уреждане на конфликта в тази страна, предаде ТАСС.

Според Лукашевич използването на безпилотни самолети ще облекчи сериозно изпълняването на мониторинговата мисия на Организацията за сигурност и сътрудничество в Украйна. Дипломатът призова наблюдателната мисия на ОССЕ в Украйна да бъде безпристрастна.

Говорителят посочи, че Москва разчита на активното съдействие на Киев по въпросите за доставка на хуманитарна помощ за Югоизточна Украйна на 14 ноември. Той потвърди, че утре през пропускателните пунктове "Матвеев Курган" и "Донецк" ще преминат 82 камиона с 625 тона руска хуманитарна помощ.

По повод на западните санкции срещу Русия Лукашевич заяви, че те са неефективни. "Бих искал да подчертая още веднъж, че едностранните санкции, които въвеждат нашите партньори, са напълно нелегитимно средство, което води ситуацията до задънена улица", подчерта Лукашевич. "Има икономически обосновки за неефективността на тези санкции", добави говорителят. "За това се говори в бизнес кръгове в много столици, в оценки на Международния валутен фонд и на други организации", каза говорителят.

Специално за санкциите, които Швейцария въведе по отношение на Москва, Лукашевич заяви, че те са нелегитимни и контрапродуктивни за двустранното и многостранното сътрудничество.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
4
 
! Отговори
Евгений преди 9 години
Братья славяне! Читаю я на вашем форуме как Вы нас здесь ругаете и удивляюсь. Неужели Вы забыли, что мы русские всегда своим помогали? Также как в свое время помогали и Вас от турков освобождать. Сколько наших русских солдат погибло в Болгарии в русско-турецкую войну на Шипке, при Плевне и т.д. Неужели Вы думаете, что мы не поддержим Донбас и Луганск? Если Вы славяне и братья нам, поддерживайте, а не осуждайте нас, иначе не будет никогда славянского мира
63
0
 
2
 
! Отговори
до гражданин №68 преди 9 години
Явно е, че гледаш само руска телевизия и за това говориш като баба Миглена Ташева от "АТАКА"!
62
1
 
2
 
! Отговори
majorski преди 9 години
На Путин не му пика за евро/американо санцийте ...америка и европа са слаби ...модерната икономика се гради на базата на страни като Китай /бразилия /аржрнтина ....америка и европа търсят пазари ...но с политиката си губят такива ......тази политика е обречена ...путин им го каза ....санкцийте са обречена кауза ....светът не е такъв какъвто беше преди 25 години ......
61
6
 
2
 
! Отговори
до 68 Стоян преди 9 години
Стоене, и тебе руските телевизии яко те зомбираха, та чак повярва, че в Украйна има фашисти.
60
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква я мислеха путинците каква стана. Нефта сорт Урал под 75 долара. Бензиностанцията "Русия" стана нерентабилна, главния бензинджия Путин иска да хвърля маркуча и да бяга в испанското си имение за 120 милиона долара. Крепостните в Русия да се оправят сами.
59
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На пютю му спретнаха хибридна война , но не със зелени човечета, а със зелени хартийки.В Москва е паника - до Нова година се очаква долар - рубла 1 : 100, а след това до 1 : 1000....Няма начин да не го ''обичат'' поне 90 % *** , както твърди ливадата....
58
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е Путин да награди загиналите руски "отпускари" в Украйна.
57
8
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 9 години
За всички е повече от ясно,че там гъмжи от руски войски ! Иначе как някакви си самозванци ще успяват така ?! Който е бил армейски офицер ще ме разбере! Не им вярвам на тия,че нямат пръст в тая зловеща кампания!Естествено,че цялата им пропагандна машина е впрегната на пълни обо роти да доказва обратното... Лозунгите им са само за мир и разбирателство!
56
3
 
13
 
! Отговори
Тихичко :) преди 9 години
Русия това, Русия онова, Путин това, рублата онова... статията е в >ИНВЕСТОР БГ>FOREX>1-ва страница> БЮДЖЕТНИЯТ ДЕФИЦИТ НА САЩ СЕ УВЕЛИЧИ С 34% ЗА ФИСКАЛНАТА 2015!!! (а до края на годината има още месец и половина) :))))) Селяците от Тексас ще затягат коланите яко!!!!! Detroit вече фалира, who's next??? АРЕ тихичко вече журналисти, умници и соросоидчета малки :))))
55
1
 
4
 
! Отговори
Спас преди 9 години
Тези до камазите поляци ли са или латвийци???? Въобще каква е тази снимка и какво ни внушава????????????????:))) То и аз карам Ауди, но не съм германец!:)))))))))
54
5
 
4
 
! Отговори
Спас преди 9 години
До спомен от миналотоГорби беше агент на САЩ, затова дрънкаше глупости! Путин не приказва много, но действа!:)))))
53
1
 
2
 
! Отговори
станеслав преди 9 години
До ЕСна бас че в Москва сериозно ще се замислят върху твоя брътвеж,.......ти да не пишеш речите на Плевньо бре ,аз се чудя що плещи глупости на лягане и ставане....
52
7
 
9
 
! Отговори
ЕС преди 9 години
Санкциите на ЕС не са ефективни, заяви говорителят на руското МнВР. Много добре другарю говорител че ни осведомихте, сега ще се погрижим да станат ефективни.
51
2
 
2
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 9 години
Ларс, я ти като си толкова по-добър от нас по икономика, обясни ни на всички останали, как се определя курса на една валута? Какво общо имат рейтинговите агенции в определянето перспективите за бизнес климат, а съответно от там и за курса на валутите. Учел съм икономика и знаеш ли какво осъзнах - няма по-порочни системи от банковите, застрахователните и осигурителните. И точно за това, че разбрах какво представляват, не се опитвам и да го подържам, доколкото закона ми позволява.
50
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Москва не помагала на сепаратистите с войски, а направо с цели армии.
49
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** си го премести в другия крачол...
48
1
 
5
 
! Отговори
до 53 преди 9 години
Вашите знаят ли,че цъкаш в нета вместо да си учиш уроците.Съгласен съм с теб,колкото и да те бият,по умен няма да станеш.
47
4
 
10
 
! Отговори
спомен от миналото преди 9 години
Той и Горбачов така.Ние сме велики,ние сме номер едно в целия свят,щастие,цветя и рози,а на следващият ден,фалирахме братя,комунизмът ни даде фира и по-добре да не мъчим повече хората и обявяваме банкрут.
46
1
 
2
 
! Отговори
Ха,ха,ха,.... преди 9 години
"Некакъв курс на рублата" ...А....ха,ха,хаааааааааа...???!!***!!!!!!!!!!!!!!!!
45
0
 
5
 
! Отговори
Путинееееее.... преди 9 години
Смачкано ти е мозъчето .Станало е колкото вит."С", бе....Що не се лекуваш?