Вещи на Наполеон отиват на търг

Събраните средства ще са за ремонта на Двореца на Монако
Обновена: 14 ное 2014 15:34 | 14 ное 2014 15:34, Елена Кирилова
4
Вещи на Наполеон отиват на търг
Снимка: архив Ройтерс

Голяма селекция от вещи, принадлежали на френския император Наполеон Бонапарт, ще бъдат предложени за продажба на търг близо до Париж този уикенд, където кралското семейство на Монако ще продаде част от своята колекция, за да финансира реновирането на двореца си, пише Bloomberg.

Колекционерите ще наддават за над 1000 предмета, събрани между 1895 и 1920 г. от Луи II, дядото на принц Албер. Търгът ще се състои на 15-и и 16-и ноември във Фортенблю, едно от предградията на Париж.

“Поради необходимостта от реновиране на Двореца на Монако, което ще укрепи нашето културно наследство, предпочитам да дам нов живот на тази колекция от предмети и реликви чрез организирането на публичен тург, а не да ги оставя да тънат в сенките”, коментира принц Албер.

Предметите са оценени на между 4 и 5 млн. евро. Сред тях е и шапката на Наполеон, бродираните чехли, които е носил синът му по време на кръщенето си и ръкавици, останали от Наполеон след битката при Ватерло.

Освен това колекционерите ще могат да закупят кичури коса на Наполеон, негови чорапи, пушки, официални декорации, мебели и картини.

Повече новини за търгове можете да прочетете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: монаконаполеонтъргове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
abe kvo gi davate tia otpadaci ...
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да взема и аз да разчистя мазето и да пусна на търг отлежала селекция от вещи. Имам един бидон за кисело зеле и малко поцинковани казани за варене на лютеница. С парите ще ремонтирам гаража.
1
0
 
6
 
! Отговори
Историк преди 9 години
Това е нищо цена.Най-скъпо са оценени долните *** на Наполеон, *** от самия него, когато бяга от Москва през 1812 година.Същите *** може да ги намери само Обама,защото той се навърта около тези места сега.