Задача №1 на Киев: Силна армия, която да възпира Русия

Яценюк представи кандидати за министри в новия кабинет
14 ное 2014 17:33, Елка Василева
164
Задача №1 на Киев: Силна армия, която да възпира Русия
Арсений Яценюк. Снимка: Reuters

Основният приоритет на Украйна е да изгради достатъчно силна армия, за да спре руска военна агресия, заяви украинският министър-председател Арсений Яценюк, цитиран от Ройтерс.

"Изграждането на армия, способна да спре агресия от Русия, е задача номер едно", каза Яценюк.

Украйна обвинява Русия, че изпраща войници и оръжия, за да помогне на проруските бунтовници в Източна Украйна да предприемат ново настъпление в конфликта, отнел живота на над 4000 души.

Още по темата

Нарастващото насилие, нарушенията на постигнатото на 5 септември прекратяване на огъня и съобщенията за идващи от границата с Русия военни конвои без обозначения засилват страховете, че крехкото примирие може да рухне.

Украинската армия заяви, че в Донецка и Луганска област през последните 24 часа продължават престрелките между правителствените сили и сепаратистите, при което са загинали войник и петгодишно дете, отбелязва Ройтерс.

Яценюк изтъкна като приоритетни задачи на бъдещото правителство също така децентрализацията на властта, реформирането на съдебната и правоохранителната система, на икономиката и на държавното управление, посочва ТАСС.

Премиерът представи списък с кандидати за министри в новия кабинет. Той предложи своите постове да запазят вицепремиерът и министър на регионалното развитие Володимир Гройсман, вътрешният министър Арсен Аваков, външният министър Павло Климкин, министърът на отбраната Степан Полторак, правосъдният министър
Павло Петренко и министърът на културата Евгений Нишчук. Сред новите предложения за министри са заместник-министърът на финансите Виталий Лисовенко, предложен за финансов министър.

Междувременно депутатите от новоизбрания парламент на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) се събраха на първото си заседание, а назначеният за председател на Народния съвет на ДНР Андрей Пургин вече няма да заема поста първи вицепремиер.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
18
 
! Отговори
Влади-Мир преди 9 години
След като стана извесно на целия свят, че ВВС на назначената от краварите окраинска хунта избива 298 граждани на различни държави пътуващи в нищо неподозиращ малайзийски самолет и затова обвиниха Русия, Путин има casus beli и трябва да разкара танковете до Лисабон. Примерно!
73
24
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
*** кога ще се извини за малайзийския самолет...
72
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен83 Kога Путин стана Милошевич,а Русия- Югославия? Не си познал ,момко!
71
2
 
14
 
! Отговори
Кво чакате още??? преди 9 години
Въпросната снимка обиколи света, само, че по медиите в ЕС още я няма! Това е така, защото се чака разрешение от УСА и съответно одобрен от тях текст под статията!!!
70
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ами ето я снимката, вече е публикувана....1tv.ru/news/leontiev/271824сега да видим какво ще измислят?
69
1
 
17
 
! Отговори
Влади-Мир преди 9 години
До 84,А най ми харесва че новината я носи с 2 ракетни крайцера, "Москва" и "Варяг";-))
68
0
 
20
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Изключително нагло , грозно и просто гейче - еврейче . И на всеки украински колхозник е ясно , че това може да стане само при условие , че армиите на НАТО и Израел се дислоцират в Украйна !
67
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DA VIDIAH DNES PUTIN KAK TREPERI OT STRAH.
66
1
 
20
 
! Отговори
135 преди 9 години
Тоя пари няма да си обръсне няколкото косъма по главата, за дълговете да не говорим, а тръгнал да плаши мечката! Не вижда че скоро и помощите ще му секнат и тръбата ще пресъхне ... Какво хапче взема, или го е пропуснал?
65
1
 
20
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 9 години
Абе то арно ,,силна армия" , ама кВо ще руча тази ламя? Може би банана на ОБАМА?
64
25
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Руснаците бяха подлъгани да почнат превъоръжаване и инфраструктурни проекти и ги порязаха със санкции. Сега ще живеят като скотове, докато военните им се возят по моретата с нови подводници и самолети. На НАТО му остава само да играе възпираща роля, докато изгният за десетина години. В Украйна повече напредък няма да има.
63
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До stanТова е целият въпрос- на руснака му стига водка, землянка , малко черен хляб, ако рОдинат е наред, е щастлив. За него е важна РОдина! рОдина!Не знам как да го подчертая на руски :) Патриоти! Живота си дават за нея.
62
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стандартен метод за обединение на населението е да се измисли външен враг срещу който то да се сплотява. Хем няма да забелязва студа и глада които са го налегнали. Класика в жанра.
61
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СТРАНДЖАТАА ват абаут Гривната , Странджа?
60
13
 
4
 
! Отговори
stan преди 9 години
Rusiya 6te klekne nakraya.sviknali sa.samo mu poday vodkata na rusnaka i vsicko e ok
59
23
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Абе кво стана с рублата... - държи ли се още...
58
6
 
29
 
! Отговори
фантазия преди 9 години
Абе тоя яценюк е голям мечтател :)))))
57
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дрън, дрън.
56
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
михалчоВикаш когато израелците и американците избиват с хиляди жени и деца, всичко е ок.А какво стана с чеченските командири. Май всички гният под земята.
55
7
 
1
 
! Отговори
Михалчо преди 9 години
До Анонимен--54;Някой български Русофил ще да е пратил,зада помогне на големия си брат.