Задача №1 на Киев: Силна армия, която да възпира Русия

Яценюк представи кандидати за министри в новия кабинет
14 ное 2014 17:33, Елка Василева
164
Задача №1 на Киев: Силна армия, която да възпира Русия
Арсений Яценюк. Снимка: Reuters

Основният приоритет на Украйна е да изгради достатъчно силна армия, за да спре руска военна агресия, заяви украинският министър-председател Арсений Яценюк, цитиран от Ройтерс.

"Изграждането на армия, способна да спре агресия от Русия, е задача номер едно", каза Яценюк.

Украйна обвинява Русия, че изпраща войници и оръжия, за да помогне на проруските бунтовници в Източна Украйна да предприемат ново настъпление в конфликта, отнел живота на над 4000 души.

Още по темата

Нарастващото насилие, нарушенията на постигнатото на 5 септември прекратяване на огъня и съобщенията за идващи от границата с Русия военни конвои без обозначения засилват страховете, че крехкото примирие може да рухне.

Украинската армия заяви, че в Донецка и Луганска област през последните 24 часа продължават престрелките между правителствените сили и сепаратистите, при което са загинали войник и петгодишно дете, отбелязва Ройтерс.

Яценюк изтъкна като приоритетни задачи на бъдещото правителство също така децентрализацията на властта, реформирането на съдебната и правоохранителната система, на икономиката и на държавното управление, посочва ТАСС.

Премиерът представи списък с кандидати за министри в новия кабинет. Той предложи своите постове да запазят вицепремиерът и министър на регионалното развитие Володимир Гройсман, вътрешният министър Арсен Аваков, външният министър Павло Климкин, министърът на отбраната Степан Полторак, правосъдният министър
Павло Петренко и министърът на културата Евгений Нишчук. Сред новите предложения за министри са заместник-министърът на финансите Виталий Лисовенко, предложен за финансов министър.

Междувременно депутатите от новоизбрания парламент на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) се събраха на първото си заседание, а назначеният за председател на Народния съвет на ДНР Андрей Пургин вече няма да заема поста първи вицепремиер.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ехоооо яйцеглавия. Вземи събери пари да си платите газа. Колко дълго мислиш че ще ви хрантути ес.Между другото точно на този ден преди 71 години англоамериканосите бомбардират София. Убити са десетки цивилни.
53
28
 
5
 
! Отговори
МИХАЛЧО преди 9 години
До Анонимен--53;Руснаците живеят о0ще в ЗЕМЛЯНКИ, Всичките пари се хабят за армията,Скоро Русия пак ще ФАЛИРА
52
27
 
6
 
! Отговори
МИХАЛЧО преди 9 години
До Анонимен--46;Руснаците много ли добре живеят че подържат толкова хрантутници в Армията. Боеспособноста на Руската армия я знаем от ЧЕЧНЯ. Много смело се сражаваше срещу ЖЕНИ И ДЕЦА.
51
2
 
17
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Тоя пак не си е пил хапчетата и халюцинациите му се връщат.
50
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименруснаците, не са решили, не са влезли в Киев-------------- А нещо за груз 200 дали си чувал? Нещо за стотиците осакатени руски десантчици?
49
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според руските медии офис центровете в Москва се затварят.Иначе на снимките отвън изглеждат добре,а отвътре-дори *** няма.
48
16
 
2
 
! Отговори
Христо преди 9 години
Украйна принадлежи на украинския народ. Пожелавам им да излезнат от тоя хаос. Да се махат тъпите западняци, най- вече американците. И също така и Путин.
47
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Задача номер едно би трябвало да му е първо да събере доброволци, а изискванията да са да могат да издържат без храна и заплати.
46
0
 
8
 
! Отговори
смях преди 9 години
На гол *** чифте пищови .
45
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По първи канал на руската телевизия показват сателитна снимка,за която се твърде,че е получена от чужбина,как ракета въздух-въздух сваля самолет,според тв е този на Малайзия.Само не се съобщава от коя чужда страна е снимката,от Донецката или Луганската.
44
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хахаха, украйна май е новия абсурдистан, народа гладува, гражданска война, а на тоя най важно му е да трупва войски които да постигнат невъзможното...
43
1
 
17
 
! Отговори
Дълбоко съмняващ се преди 9 години
До Анониментоя баш очилатия *** няма да направи армия...
42
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно е време да си купя очила, стори ми се, че прочетох, че тоя щял да спира Русия с армия ахахахах
41
2
 
26
 
! Отговори
знаещ преди 9 години
Зайо,помисли пак.Една силна армия лесно може да ти набие кол в ***.Затуй в "демокротичния свят" силна армия може да има само световният полицай.А това дето ще възпираш Русия, си го сънувал нейде. И краката ти са били отвити.
40
2
 
46
 
! Отговори
Варна преди 9 години
Имам познати в Крим (не са етнически руснаци, няма защо да ме лъжат), след освобождението там вече жизнения стандарт там е над два пъти по-висок от този Украйна !!!
39
3
 
28
 
! Отговори
набит на кол? преди 9 години
Какви ще бъдат санкциите срещу бивша Украйна, Сащ, ЕС и Нато, когато стана ясно, че украински Миг-29 е свалил Боинга? Нато ще бомбардира Киев ли? Всички украинци ще бъдат изгонени от Европа ли? Пороченко ще бъде набит на кол ли? Обамата ще бъде пратен в Гуантанамо ли?
38
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква силна армия бе, опълченците на две области не може да биете, ще възпирате Русия! Армията ви е само от наемници и частните армии на олигарсите, редовните войски срещу собствения си народ не искат да се бият! Събирайте пари да си плащате газа, че ви чака масова деиндустриализация и разсипия с тоя ЕС...армия щели да правят! ***!
37
0
 
29
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Малко смях в петък вечер.
36
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КУБРАТ ПУЛЕВ ще набие цялата им армия! Един по един! Утре започва!
35
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абсолютно същата статия четох и в друг сайт, само с различно заглавие! Очевидно този който дава парите за пропагандата я пуска без преработка! Иначе е ясно, че олигархията в Украйна, която управлява е яко зависима от САЩ!