Задача №1 на Киев: Силна армия, която да възпира Русия

Яценюк представи кандидати за министри в новия кабинет
14 ное 2014 17:33, Елка Василева
164
Задача №1 на Киев: Силна армия, която да възпира Русия
Арсений Яценюк. Снимка: Reuters

Основният приоритет на Украйна е да изгради достатъчно силна армия, за да спре руска военна агресия, заяви украинският министър-председател Арсений Яценюк, цитиран от Ройтерс.

"Изграждането на армия, способна да спре агресия от Русия, е задача номер едно", каза Яценюк.

Украйна обвинява Русия, че изпраща войници и оръжия, за да помогне на проруските бунтовници в Източна Украйна да предприемат ново настъпление в конфликта, отнел живота на над 4000 души.

Още по темата

Нарастващото насилие, нарушенията на постигнатото на 5 септември прекратяване на огъня и съобщенията за идващи от границата с Русия военни конвои без обозначения засилват страховете, че крехкото примирие може да рухне.

Украинската армия заяви, че в Донецка и Луганска област през последните 24 часа продължават престрелките между правителствените сили и сепаратистите, при което са загинали войник и петгодишно дете, отбелязва Ройтерс.

Яценюк изтъкна като приоритетни задачи на бъдещото правителство също така децентрализацията на властта, реформирането на съдебната и правоохранителната система, на икономиката и на държавното управление, посочва ТАСС.

Премиерът представи списък с кандидати за министри в новия кабинет. Той предложи своите постове да запазят вицепремиерът и министър на регионалното развитие Володимир Гройсман, вътрешният министър Арсен Аваков, външният министър Павло Климкин, министърът на отбраната Степан Полторак, правосъдният министър
Павло Петренко и министърът на културата Евгений Нишчук. Сред новите предложения за министри са заместник-министърът на финансите Виталий Лисовенко, предложен за финансов министър.

Междувременно депутатите от новоизбрания парламент на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) се събраха на първото си заседание, а назначеният за председател на Народния съвет на ДНР Андрей Пургин вече няма да заема поста първи вицепремиер.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пазарите отписаха УкрайнаПочти няма инвеститор, който да иска да купи държавни облигации на страната, а рискът от фалит се увеличава Пазарите вече отписаха странатa. Лихвитe по едногодишните държавни ценни книжа се извисиха до 27,5%. Това е най-високата им стойност в най-новата история на Украйна. В началото на годината те все още бяха около 10%, пише в свой анализ Die Welt.
33
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Беше грешка лишаването на Украйна от ядреното им оръжие.
32
1
 
27
 
! Отговори
Как ще ги стигнем? преди 9 години
Да го извикат на кастинг тоя Яйцепробитнюк за новият сезон на "Клуб НЛО", "КАНАЛЕТО" и "КЛИНИКА на Третия етаж" ще зарадва цял свят с вицовете си и представянето си, а в последния сериал може да играе и умствено изостанал пациент, МНОГО ще му се отдава, направо вроден талант!!! (СМЯХ в залата) Не спирайте да свети бутонa APPLAUSE при всяко негово изявление!!! :D :D :D :D
31
0
 
5
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
Ето материала в Туба - youtube/watch?v=xhVbgWEvheQ
30
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква армия ще правиш бе пич, в момента с 1 лев мога да си купя 10 украински гривни. Приорите за Киев би трябвало да е как си вържете гащите, бюджета, как да си платите газта и изкарате зимата, а след това как ще си плащате заемите и външния дълг, който догодина ще достигне 106% от брутния ви вътрешен продукт.
29
4
 
29
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
Десетките,а може би и стотици камиони с хуманитарни помощни и медикаменти,които Русия изпрати на два пъти и многото опити на Путин да загаси запаленото от евреите,САЩ и ЕС е "руска агресия",а явното финансиране на въпросната тройка и зле прикритите им геополитически апетити и намерения за Украйна са "пример за мир и демокрация".Двуличен западен свят.Още от Римската империя е такъв.Ти *** направо вземи и се скрий в гората,че дразниш доста хора тук с лъжите и проамериканската си пропаганда!
28
2
 
31
 
! Отговори
спътникова снимка преди 9 години
В немските медии се появи спътникова снимка, американска или английска, на която ясно се вижда украински Миг-29, който стреля и сваля малазийския Боинг.
27
0
 
32
 
! Отговори
емил преди 9 години
Доста трява да се постараят укрите за да направят такава армия.
26
0
 
27
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
До АнонименМаските тръгнаха от твоите майдански приятели.
25
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бреей, Яйцето се оказа петъчен майтапчия, определено ми оправи настроението.
24
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алоу, киевските управниици, народът ви мре от глад и мизерия, вие нямате 5 стинки, как ще финансирате силна армия? С голи обещания или с голи ***?
23
1
 
37
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
До ШопЗа какво ядрено оръжие говориш? При първия етап опълченците ги направиха смешни, а ако започне втори ще трябва да бягат в САЩ.
22
2
 
39
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
не на фашистката и хитлериска хунта.Българския народ е с братска православна Русия-да на Евразииския съюз...
21
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И все пак ние сме по-напред. Нашите политици са по-глупави.
20
3
 
44
 
! Отговори
42 преди 9 години
СИЛНА АРМИЯ СЕ ПРАВИ С ВИСОК НАЦИОНАЛЕН ДУХ, А НЕ С ПАРИ. ТАКА ЧЕ ПРИ ИЗМИСЛЕНА НАЦИЯ КАТО УКРАИНСКАТА, ОТТУК НЯМА ДА СТАНЕ. ВСЕ ЕДНО МАКЕДОНСКАТА АРМИЯ ДА ИМА ВИСОК НАЦИОНАЛЕН ДУХ. И ВТОРОТО ВАЖНО, С КОЕТО СЕ ПРАВИ Е ДОБРО ВЪОРЪЖЕНИЕ, КОЕТО СТРУВА МНОГО ПАРИ. И НЕПРИЯТНОТО Е, ЧЕ КАТО ЦЯЛО ЗАПАДНОТО ВЪОРЪЖЕНИЕ В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ТЕХНОЛОГИЧНО ОТСТЪПВА НА РУСКОТО И ДАЖЕ НА КИТАЙСКОТО.
19
1
 
43
 
! Отговори
шефа на света преди 9 години
Шефът на света, Обамата: на нас не ни трябва истината за свалянето на Боинга и за руските войски в Украйна. Истината ние я знаем. Украинското ПВО е свалило Боинга. Руски войски в Украйна няма. На нас ни трябват лъжи, че за всичко са виновни руснаците!
18
1
 
32
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
Водещият на "Однако" Михаил Леонтиев представи сензационна спътникова снимка, на която се вижда как МиГ-29 поразява първо с бордовото си оръдие, а след това и с ракети въздух-въздух малайзийския МН-17.
17
0
 
38
 
! Отговори
непукис преди 9 години
Мечтите са безплатни.
16
0
 
37
 
! Отговори
над 43 000 преди 9 години
Жертвите, за които Пороченко и Яйценюк са виновни, само от армията на вече бивша Украйна: 27 888 убити и ранени украински военни, 13 500 дезертирали или безследно изчезнали, 1649 пленени. Общо над 43 000!
15
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имам чувството, че някой е злоупотребил с трите части на Рамбо поне няколко пъти, преди да се изкаже.