По-малката сестра на Ким Чен Ун е заела висш партиен пост

Те са деца от четвъртия брак на севернокорейския лидер Ким Ир Сен
Обновена: 27 ное 2014 10:43 | 27 ное 2014 08:30, Анисия Иванова
11
По-малката сестра на Ким Чен Ун е заела висш партиен пост
Севернокорейския лидер Ким Чен-ун. Снима Ройтерс

По-малката сестра на севернокорейския лидер Ким Чен Ун е заела висш пост в управляващата Корейска трудова партия, съобщиха днес севернокорейски държавни медии, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че с това се укрепва властта на третото поколение на семейство Ким.

Ким Йо Джон, която се смята, че е на 27 години, преди бе споменавана единствено като партиен функционер, но според
 слуховете играеше водеща роля в правителството на брат си. Днес тя за пръв път бе посочена в официална информация на държавната осведомителна агенция КЦТА като заместник-началник на отдел на Централния комитет на КТП. Ким Йо Джон е единственият освен брат си член на фамилията Ким, за когото се знае, че има заема някакъв пост в управлението.

Ким Кьон Хи, сестрата на покойния Ким Чен Ир, баща на сегашния лидер, заемаше висши военни и партийни постове, но не е виждана на публично място, откакто преди година съпругът й Джан Сон Тхек бе отстранен и екзекутиран.

Ким Чен Ун и сестра му Ким Йо Джон са деца на покойния Ким Ир Сен от четвъртата му съпруга. Смята се, че и двамата са учили в същото училище в Швейцария, в което е учил и по-големият им брат Ким Джон Чхол. За него не се знае дали играе някаква роля в управлението.

Ким Чен Ун, който винаги е в центъра на севернокорейската пропаганда, неотдавна изчезна за повече от месец от съобщенията на медиите и това породи спекулации, че в управляващото семейство Ким има алтернативни властови структури, отбелязва Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Кога ще ги стигнем? преди 9 години
Образованието в Северна Корея - нивото на грамотност сред населението е 99%, едно от най-високите в света, над държави като Франция, Белгия и Австрия. Всички нива на образование са задължителни. Към тях се причислява и детска градина (общо две години). Заразени с HIV/СПИН: 0. Етнически най-чистата нация в света. Корейци са 99 % от населението на страната. 1989 г. КНДР наброява 17 млн., 2014 г. 24 млн, 2040 г. прогноза на ООН - 30 млн.
5
0
 
3
 
! Отговори
Четящ м/у редовете преди 9 години
Госпожо Анисия, добре правите, че публикувате материали за Северна Корея. Колкото повече знаем за Северна Корея, толкова повече ще мразим комунизма и тези, които ни го натрапиха през 1944.
4
0
 
1
 
! Отговори
КИКО преди 9 години
:)))) ако съм шеф на Анисия, днес ще е без надник :))))))
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малеееееее, ей авторе, всеки ден пишете за тези , а не разбрахте кой кой е . Тази статия я премахнете , защото сте се изложили като кифладжии на мост с тази дезинформация ! СМЕШНИЦИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ, мишки продажни, как не ви е срам !
2
1
 
9
 
! Отговори
червенушко преди 9 години
Отдъхнах си , толкова дни без новини за Лидера , бях се притеснил
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе кой плаща да им водите хай -лайф хрониките на тия?Стига вече! Нас тука не ни вълнуват! ( без може би САШетат))