Поевтиняването на петрола е изгодно за големите икономики

Ще има печеливши и губещи, рече Кристин Лагард
Обновена: 2 дек 2014 08:21 | 2 дек 2014 08:20,
17
 Поевтиняването на петрола е изгодно за големите икономики
Кристин Лагард Снимка: Reuters

Поевтиняването на петрола е добра новина за световната икономика, каза генералният директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард, цитирана от Франс прес.

Още по темата
"Ще има печеливши и губещи, но като цяло това е добра новина за световната икономика", каза госпожа Лагард на кръгла маса във Вашингтон.

Цената на петрола спадна с близо 30 процента от юни и сега еоколо 70 долара за барел - най-ниската от пет години, напомня АФП.

Според Кристин Лагард рязкото поевтиняване на петрола е изгодно за големите икономики и ще насърчи растежа в глобален план.

"Поевтиняване от 30 процента би трябвало да се изрази в допълнителни 0,8 процента растеж в повечето развити икономики, всичките вносителки на петрол", продължи тя и добави, че ако се изказва в Саудитска Арабия, Катар или Кувейт, гледната й точка ще е различна. Тя призна, че страните износителки на суров петрол понасят въздействието на поевтиняването, но че за някои то е пресметнато.

Въпреки падането на цената на петрола държавите от ОПЕК запазиха тавана на производството на срещата им на 27 ноември, посочва АФП.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Когато петрола поскъпне всички услуги също поскъпват.Когато обаче поевтинее услугите не мърдат.????
11
1
 
2
 
! Отговори
Така е преди 9 години
Печелившите ще са тези наддържавни образувания, намиращи се в ръцете на няколко човека. Губещите ще са около 7 милиарда умника, повечето от които се радват на спекулативното рязко понижение на петрола, без да виждат приближаващия се влак, докато стоят и благоговеят на релсите с гръб към него.
10
1
 
1
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Има и още нещо, сега е момент благоприятен ГРУ да наобиколи ходорковците и да национализира стотищите откраднати от народа милиарди, а ГРУ не е Данс, можете да бъдете сигурни в това!
9
2
 
5
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Относно Раша, сега е времето Путин да уволни и последните олигарси, та всяка копейка да влиза в бюджетта, а не в банките на Лондон и Ню Йорк. Вярно, еврогейзерите ще ревнат в защита на бандити тип Ходорковски, но пък мужиците ще са готови да умрат за Путин и в края на крайщата Раша ще спечели от цялата ситуация, защото една държава печели, когато народът е сплотен и подкрепя управлението, а не когато шепа олигарси стават милиардери и изнасят парите в чужбина. Така, че соросоидчета, радостта ви скоро ще се превърне в скръб, но дерзайте милички, дерзайте!
8
3
 
9
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Вижте, петролът може да стане и без пари, но тук вероятно бензина ще поскъпне. Пак ще купуваме скъп руски газ, но този път ще го купуваме от Турция, благодарение на личните усилия на турския шпионин ПреЦедента. На гейберясалите ще кажа, че са толкова гоУеми ТИКВИ, че даже и Гинес не може да ги побере. Отчаян съм от глупостта ви! Отчаян!!!
7
2
 
3
 
! Отговори
ветеран преди 9 години
като спадне търсенето много ясно че пада цената,сега ще падне и синьото само да мине зимата
6
6
 
10
 
! Отговори
Няяяяяяяма страшно преди 9 години
Голяма работа - Путин спрял Южен поток. Нямало да има газ.САЩ са с нас.Обама като пръдне, ще има газ да си светим и топлим. Пък и ще спестим от дезодоранти за освежаване на въздуха.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Затова и народът хваща по света.
4
2
 
1
 
! Отговори
senseipetz преди 9 години
До Анонимен 2njama durzawa, kojato da e namalila danucite si za goriwa, tjutjun ili alkohol.. taka 4e ne4tai si da widi6 pak litur benzin za 1,80 ili 2 leva..
3
0
 
2
 
! Отговори
senseipetz преди 9 години
До Анонименda.. ma samo firmite, ne rabotnicite.. te 6te gledat samo otstrani...Na 6efa na sofrata 6te ima puika, na twoite wrab4e..
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тук кога ще поивтинеят горивата.да,някога може да стане ама на дали.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще има печеливши и България?