Газпром прави компания за строеж на новия газопровод до Турция

Компанията ще се казва Газпром Руская
8 дек 2014 18:26, Елка Василева
67
Газпром прави компания за строеж на новия газопровод до Турция
Снимка: архив, Reuters

Руската държавна газова компания Газпром съобщи, че създава предприятие за строителство на новия газопровод до Турция, информират ТАСС и Ройтерс, като цитират говорителя на газовия гигант Сергей Куприянов.

Още по темата

Компанията ще бъде регистрирана в Санкт Петербург и ще се казва Газпром Руская, уточни пред журналисти той.

На 1 декември руският президент Владимир Путин обяви в Анкара, че "при сегашните условия Русия няма да строи проекта "Южен поток" и планира да изгради газопровод до Турция, като на турско-гръцката граница може да бъде създаден енергиен център за доставки на газ в Европа.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 681Каквото да дъвчат и предъвкват вече нашите "гениални умници", които ни управляват сега за тях важи поговорката "Късно е либе за китка, мандалото хлопна"Вашите гениални умници от няколко месеца не са власт :) Каквото можаха - ***.
48
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо няма да се построи и нищо няма да минава, те всички се ориентираха към други доставчици, само *** още реве за Рашата...
47
4
 
3
 
! Отговори
батман преди 9 години
На хаирлия да е! Па като стигне до интерконектора в Гърция, пак в България ще влезе. *** просто няма как да ни заобиколи, може само газ да пикае!
46
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Новата компания ще се казва Чок Кармазъ Ибрик . Турците са *** народ при 30 милона кюрдско население и много ядосан Биг Брадър .Не е никаква таина какво ги чака. Започва със К и завършва на СТАН. Лошо е за нас че ще ни залее такава бежанска вълна че свят ще ни се завие. Лично нямам нищо против младите турци които мустакатя ги избиваше лятото на площад Тексим ,даже бих им помогнал.
45
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Утря в Брюксел ще си кажат като в детската градина "На ти куклата дай ми парцалите" Г-н Путин не обича детските приказки и игра на скрита мишка...Българската дипломация може само да отиде и пие една студена вода.Жалко за БЪЛГАРСКИЯ ТРУДОЛЮБИВ И ЗАВИСИМ НАРОД.......
44
1
 
5
 
! Отговори
Българин продължение преди 9 години
Защо на нас братушките ни го продава доста по-късно. Айде да видим как Гърция и Турция ще се разберат. Другото преноса на газ по новият маршрут се оскъпява доста - таксо около 1.7 долара на 100 километра на 1000 куб.м При увеличение на трасето около 1300 км през Турция, Гърция, Македония и Сърбия и по-тежък терен за строеж - смятайте. Гърция и Италия строят терминали за втечнен газ от Африка и нови танкери.
43
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 9 години
До frippРезерви към октомври 420 млрд, ако от сумата се приспаднат средствата на Резервния фонд и Националния фонд за социални грижи остават около 300 млрд. Около 10% ще намалеят за около 6 месеца за да поддържат валутният курс и държавни плащания. Първоначалната цена е около 3.5 млрд долара, но и при нас цената се увеличи с около 30-35 % дотук. Това е редовен номер на Русия. Излишъка на газ е около 45 млрд, къде ще го продават и как не се знае. На Турция цената на газа става колкото за Германя
42
4
 
5
 
! Отговори
тик так преди 9 години
До АнонименКато строи Русия тръбата защо вжема Българиа 5 Милиарда кредит за проекта?А и парите пак те ги дажат срещу лихжа каквато кажат.Мерси от такива подараци.Нека руснаците построиат тръбата като подарак на твоя род при сегашните условия а ние да сме ощетени
41
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 45 Това Турция си го мечтае още от 1878! Огледайте се около нас и вижте, че Турция има вече огромно влияние на запад от нас в бивша Югославия и бавно,но славно настъпва към Австрия ,Франция Само ние сме малко православно островче и бивше нейно владение но и ние се предаваме.
40
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕС като иска газ да си построи тръбата и по нея да пуска и сланев га от САЩ ако иска, тамън да няма монопол както иска.Няма много логика да построи някой тръба и да му кажат, а ти с монополист, от там ще тече от друго място газ.Като искат да няма монопол ЕС да си построи тръбатаи да пуска ако ще от там и пръдня...zasto niakoi ne pita evrogovedata dali se izpulniava tretia energien paket pri dostavkite prez severen pAtoK...Ili za tam frau Merkel ima migrena...???
39
5
 
3
 
! Отговори
въпрос преди 9 години
До Булгаргаз Това за кривата ти круша са пълни простотии! Тръбата в Черно море все още не е положена и да те питам какво са стотина километра до турската граница от Бургас -за този голям проект абсолютно нищо?
38
6
 
9
 
! Отговори
fripp преди 9 години
Те хората го казаха ясно. От тия 63млрд.м3, 14млрд.м3 остават за Турция. Тоест - транзита през България загива. Впрочем и горивата на бъдещето - т.нар. втечнен водород - пак ще се добива в промишлени к-ва в Русия. Кавазаки започват да строят завод в Магадан, защото за добива на водород са нужни огромни енергийни мощности, от които там имало в излишък. При това чисти - от ВЕЦ-ове.
37
7
 
21
 
! Отговори
калвача преди 9 години
В момента през България минават 18 милиарда куб. метра газ за Турция Гърция и Македония. След построяването на газопровода през Турция ще минават 50 милиарда куб. метра газ за Европа , и това ще увеличи геополитическия статут на Анкара пред Европа. А ние пак ще духаме супата.
36
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Скоро тръбата през Украйна ще бъде напълнена само със свеж руски въздух.Честито на печелившите."===И още една подробност: сега по тази тръба през територията на България за Турция минават 18 млрд, за което количвство ние получаваме транзитни плащания. Та значи след като се напълни само със свеж руски въздух в нашите джобове ще остана да дрънкат само семки и бонбон-ки.
35
8
 
21
 
! Отговори
681 преди 9 години
Каквото да дъвчат и предъвкват вече нашите "гениални умници", които ни управляват сега за тях важи поговорката "Късно е либе за китка, мандалото хлопна" Руският държавен ръководител никога нищо случайно не върши и не говори,така че България може само да съжалява за това, че външната й политика се прави от профани и лаици във всяка област на икономиката,политиката и социалния живот!
34
6
 
17
 
! Отговори
fripp преди 9 години
Тръбата ще я построят. То е ясно. Цената й е около 3% от сегашните им валутни резерви, които последно бяха половин трилион долара. И газ ще има за нея. Руснаците не искат Украйна като транзитна страна и плана е към 2018-19 да й бият шута. Лошото е, че покрай нея ще бият шута и на нас. Транзита през България за Турция и Гърция спира също по това време. В резултат - ще имаме тонове скрап.
33
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БЪЛГАРИТЕ сме дали на вирягите АЗБУКАТА,ЗА ДА ПИШАТ.Затова ни недолюбват.
32
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Раковски,Левски,Ботев,Захари Стоянов,княз Александър Батенберг,Стефан Стамболов,Иван Вазов...не са обичали ,,братушките''.Само пияни русофили полубългари.
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Току що взели дозата си наркомани , започнопо да пишат минуси на 34
30
2
 
10
 
! Отговори
до 21 преди 9 години
До Булгаргаз 21То трасето може и да не ни заобикаля, но кой ще го строи?Русия и Турци строят до границата на ЕС, а пък ЕС като иска газ да си построи тръбата и по нея да пуска и сланев га от САЩ ако иска, тамън да няма монопол както иска.Няма много логика да построи някой тръба и да му кажат, а ти с монополист, от там ще тече от друго място газ.Като искат да няма монопол ЕС да си построи тръбатаи да пуска ако ще от там и пръдня