Сиера Леоне изпревари Либерия по брой на заразените с ебола

Жертвите на болестта в Западна Африка са над 6 300
9 дек 2014 10:34, Елка Василева
0
Сиера Леоне изпревари Либерия по брой на заразените с ебола
Снимка: архив, Reuters

Броят на жертвите на епидемията от ебола в Западна Африка се е увеличил до 6331 души в трите най-силно засегнати държави, като Сиера Леоне изпреварва Либерия по брой на заразените, съобщи Световната здравна организация (СЗО), предаде Ройтерс.

Още по темата

Общият брой на заболелите в Гвинея, Либерия и Сиера Леоне възлиза на 17 800 души, в т.ч. 7719 в Либерия и 7798 в Сиера Леоне, съобщи организацията. В петък СЗО информира, че общият брой на починалите от болестта в трите държави е 6187 души от 17 517 случая.

Малко над половината от регистрираните смъртни случаи са в Либерия, но реалният брой в Сиера Леоне вероятно е по-висок отколкото данните показват, казват експерти на СЗО.

Говорител на здравното министерство на Сиера Леоне съобщи по-рано, че лекари са започнали стачка с искане за по-добри условия на лечение за медиците, заразени с ебола, предаде АП. Лекарите настояват правителството да гарантира, че за лечението на заразените лекари е осигурено животоспасяващо оборудване, като например апаратура за диализа. Десет от общо 11 заразени лекари от Сиера Леоне починаха, припомня агенцията.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари