Севернокорейските уебсайтове отново работят

Многочасов срив на интернет връзките имаше в страната
23 дек 2014 08:13, Анисия Иванова
16
Севернокорейските уебсайтове отново работят
Снимка: архив Reuters

Основни севернокорейски уебсайтове отново заработиха днес, след като интернет връзките на страната с външния свят бяха прекъснати за повече от девет часа, съобщиха Асошиейтед прес и ДПА.

Достъпът на Северна Корея до глобалната мрежа беше прекъсван неколкократно между 09.00 по Гринуич и 15.00 часа по Гринуич вчера, преди да бъде напълно прекратен към 17.00 часа за 9 часа и 31 минути, съобщи американската компания за киберсигурност "Дин рисърч" в Ню Хемпшир.

Интернет достъпът до севернокорейската осведомителна агенция КЦТА и в. "Нодон синмун" вече е нормален, съобщиха южнокорейски официални представители. Тези сайтове са основните канали за официалните севернокорейски новини и сървърите им са разположени извън страната, отбелязва АП.

Инцидентът породи спекулации за кибернападение, вероятно от страна на САЩ, след като президентът Барак Обама обеща да отвърне на хакерската атака срещу американската компания "Сони пикчърс", за която Вашингтон обвини Северна Корея.

Белият дом и Държавният департамент не пожелаха да коментират дали американското правителство е отговорно за инцидента.(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Белият дом и Държавният департамент не пожелаха да коментират дали американското правителство е отговорно за инцидента"И да отговорят и да мълчат, ясно е, че това е американска кибератака, тука не сме бавноразвиващи като американското население.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ определено си търсят белята, от кога частна компания за "бози", е причина за кибер война между ядрени държави.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дебелият дом пак нещо се е объркал...
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не само се оплетоха в лъжите , ами ще се обесят на тях. Пак и кой ли им вярва ?
5
4
 
7
 
! Отговори
циника преди 9 години
Във Вашингтон съвсем изперколясаха - е.гати инфантилната шайка:)))Щатите не им стиска да ударят по друг начин КНДР, за да не се превърне Калифорния в разлом, пред който Гранд Кейниън да изглежда като улична канавка:))
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ура, че се бях притеснил от къде ще се информирам какво става по свта!Благодарим ти боже Ким!
3
7
 
9
 
! Отговори
!!???!!! преди 9 години
Е нали живееха в пещери бе..нали умираха от глад и нямаха никакви технологии.А сега уебсайтовете им отново работят.Май Чичо Сам хептен се оплете в лъжите си.
2
1
 
4
 
! Отговори
??? преди 9 години
Именно това щях да попитам и аз, името на някой страница на режима.. Иначе Обама се държи като недорасъл , те му правят атака и той не взе да прати два самолетоносача ,а им се церемони ... 87408
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дайте поне един севернокорейски уеб сайт де