Самолети и кораби отново по следите на изчезналия самолет

Жители на Белитунг твърдят, че чули взрив
29 дек 2014 09:35,
13
Самолети и кораби отново по следите на изчезналия самолет
Снимка: Reuters

Операцията по издирването на изчезналия самолет на малайзийската авиокомпания AirAsia беше подновена, предаде ТАСС.

Още по темата
Издирването на машината със 162 души пътници и екипаж е съсредоточено основно в района на остров Белитунг, разположен на границата на Яванско и на Южнокитайско море. Ръководството на операцията е поверено на Индонезия, защото връзката с машината беше изгубена, когато тя се намираше в нейния сектор на въздушен контрол.

Метеорологичните условия в зоната на издирването обаче са неблагоприятни.

Същевременно жителите на Белитунг твърдят, че са чули звук, наподобяващ на взрив по времето, когато е била изгубена връзката с машината.

Основната версия засега на спасителните екипи е, че самолетът е претърпял крушение и е потънал. По този повод ръководителят на Националната спасителна и издирвателна агенция Бамбанг Соелистио призна, че ведомството му не разполага с необходимото спасително оборудване, в това число и подводни апарати за издирване на самолета. Специална техника Индонезия може да получи от САЩ и Франция.

Индонезия е пратила в зоната на издирване 7 самолета, 4 кораба на военноморските сили и 6 други плавателни съда. В операцията участват и съседни на Индонезия страни - Малайзия, Сингапур. Китай също предложи помощта си, посочва Франс прес. Южна Корея обяви, че в скоро време ще прати два самолета за издирване, допълва ТАСС.

Австралия обеща да окаже възможно най-добро съдействие в операцията, посочва ТАСС. Заедно със Сингапур тя изпрати кораби на мястото на трагедията, допълва Франс прес. Канада, Индия и САЩ също предложиха помощ.

Еърбъс А320-200 на нискобюджетната малайзийска компания AirAsia изчезна в неделя след излитането си от град Сурабая в източната част на остров Ява. Последно екипажът е подал сигнал за лоши метеорологични условия.

Основният застраховател на изчезналата машина е германската компания Алианц, посочва Ройтерс.

Сега пред издирвателните екипи стои основната задача да намерят черните кутии. Те издават сигнали, когато са под водата, но батериите на тези предаватели траят 30 дни, посочва ДПА. Предавателите могат да издават сигнали от дълбочина от 4200 метра, припомня още агенцията.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
3
 
! Отговори
баче кико преди 9 години
ИЗВЕЪНЗЕМНИТЕ СА БИЛИ И АЛ ЛАХ ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ИСЛЯМА ИДВА ОТ КОСМОСА ЧРЕЗ САТЕЛИТНИ ВРЪСКИ СЕ ОСАЩЕСТВЯВА ПРЕДВАНЕТО ПО МИНАРЕТАТА В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ НЕ СЛУВАЙНО ИМА ПИРАМИДИ ТАМ ЗА КОМАОНИКАЦИА
8
3
 
4
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Продължение -и такъв умрял преди няколко дена. Интерсното е че паспортите на"пътниците" са били намерени всичките на куп,като някой от тях са били невалидни поради перфорация на тях отговарящо на един починал човек. Представете си до къде могат да стигнат тези ***.Подбрали са и хора по възможност без роднини за да не искат компенсация.
7
3
 
5
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Интересно сега този уж изчезнал самолет дали ще бъде гръмнат над Русия,кактио малоазийският в Украина. Изчезналият малоазийски самолет е отвлечен на американска база,след това транспортиран до Холандия, добавена му една чертичка(еденичка) за да изглежда ,че е други, натовраен е с умряли хора и пуснат на автопилот над Украйна и взривен отвътре.Има в ю тюб материали доказателства за това.Украйнците казват"при нас всеки ден убиват хора и ние знаем ка изглежда един току що загинал човек и такъв умря
6
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Въздухоплаването е най-безопасния транспорт"Ахахах
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пределно ясно е, че самолета е свален от ракета земя въздух изстреляна от кораб!Най-вероятно става дама за търговци на оръжие и без демонстрация не може!!!!
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В самата история има нещо много гнило. Самолети летят постоянно през бури, това е нещо нормално! Бурята трябва да е наистина силна за да свали самолет така лесно. Веднага щом възникне някакъв проблем екипажа трябва да подаде сигнал за бедствие! Щом не е подаден такъв сигнал значи се е случило нещо внезапно и не са имали време да реагират! Ако разгледате картата на този район ще видите, че Малайзийския самолет MH370 изчезна по същото време след началото на полета си недалеч от това място!
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя Путин не се спря бе тцтцт,то не бяха самолети,фериботи космически кораби и т.н. тцтцтц
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТи ако мислиш, че има gps който да работи на 2км под водата, жестоко се лъжеш.
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма ли GPS на този самолет и да се проследи къде е изчезнал ?