Украйна минира крайбрежните води в Азовско море

Защитават бреговата линия в случай на морски десант
31 дек 2014 15:47,
91
Украйна минира крайбрежните води в Азовско море
Снимка: Архив Reuters

Украински сапьори минираха част от крайбрежните води в Азовско море с оглед да защитят бреговата линия от стоварване на морски десант. Това съобщи днес пред журналисти Леонид Матюхин, прессекретар на командването на силовата операция на Киев в Източна Украйна, предаде ТАСС.

По думите му, военни инженери са поставили покрай брега "десетки противодесантни мини", използвайки за целта плаващи транспортьори.

Делегати на сепаратистката Донецка народна република (ДНР) в Източна Украйна не участват в започналия днес в Луганск втори кръг от преговори между отцепниците от Луганската народна република (ЛНР), киевските силови структури и ОССЕ. Това съобщи официалната осведомителна агенция на ЛНР, като цитира Денис Пушилин - делегата на ДНР в контактната група за Украйна, информира ТАСС.

На днешната среща трябваше да бъде обсъден "пакет от военни въпроси", дискутирани по-рано в Минск от контактната група, заяви вчера Виталий Кисельов, представен от ТАСС като "заместник-командващ корпуса на Народното опълчение на ЛНР".

След края на срещата обаче участниците в нея отказаха да коментират резултатите й и да дават изявления за медиите.

Първият кръг от продължаващите днес преговори се състоя на 29 декември в Донецк. Министерството на отбраната на ДНР уточни тогава, че са били обсъдени три въпроса: продължаване на Минските преговори, спиране на огъня и изтегляне на тежката бойна техника от разделителната линия. Страните са разговаряли и за поредната размяна на пленници.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
22
 
! Отговори
преди 9 години
ЗРП "Тропа" и дисанта си влиза спокойно в Мариупол..............хахаха ..........***!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
35
38
 
11
 
! Отговори
БРАВО УКРАИНЦИ! преди 9 години
ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА И ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЙНА!!!ЧНГ !!!!!!!!!!!!!!!
34
1
 
27
 
! Отговори
Буаааахахахааха преди 9 години
Това ако стане по бг черноморието , ще се напълни морето с берачи и една мина няма да остане..... чи то джилязуу как у водата ще го фърляте
33
4
 
34
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Както са я подкарали тези смешници да вземат да напълнят с железа и черноморското си крайбрежие или не защото там имат едни много модерни гости и ги пазят.
32
2
 
49
 
! Отговори
cgkgj преди 9 години
Тия *** станаха за смях на цял свят. Скоро подобен спектакъл света не беше виждал. Време е кардинално да се приключи с и без това изкуствено създадената им държава.
31
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вчера от пристанище Минск (Беларусско море) към територия на Украина тръгна една най новата подводница на Русия! Невидима и безшумна !!! Атака с ядерното оружие ще бъде на 1 януяри 2015 г. в 00:01
30
9
 
57
 
! Отговори
морски преди 9 години
Украйнците ги тресе яко параноята,като чуят руснак и минират цяло крайбрежие!Смешници.Слава на Русия!
29
1
 
72
 
! Отговори
до последно преди 9 години
Сащ ще се сражават с Русия до последния украинец!
28
1
 
48
 
! Отговори
Варна преди 9 години
...сигурно Джейн Псаки им е дала такъв "отличен" съвет
27
4
 
52
 
! Отговори
МОРСКИЯ преди 9 години
АМИ ТО ОТ *** ХОХЛИ КАКВО ДРУГО ДА ОЧАКВАШ?РУСНАЦИТЕ АКО РЕШАТ ДА ГИ НАПАДАТ САМО ЗА НЯКОЛКО ЧАСА ЩЕ СА ГИ НАДУПИЛИ И ПОЛОЖИЛИ НА ЗАДНА ПРАШКА
26
4
 
45
 
! Отговори
Варна преди 9 години
Хохлы ще си правят заря в морето по случай нова година...шегата настрана ....едва ли Русия ако реши да напада украйна , ще е през азовско море
25
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма ли някой да сложи мини и на нашата граница?????
24
3
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Бачкатор" си го е казал, няма какво да се добави. Украйна е една фалирала страна, скоро международния капитал ще я разпарцальоса и опоска. Въпросът е, че на тези корпорации никога не им е достатъчно и не им стига, опустошават държава след държава и всичко придобива уникално извратена форма без съдържание.
23
3
 
59
 
! Отговори
MAIORSKI преди 9 години
Боже помогни им .......тези забравиха откъде са кой са и накъде вървят .....
22
6
 
59
 
! Отговори
se преди 9 години
Украйна е фалирала и слаба страна! Скоро няма да е на картата!
21
4
 
38
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
Хахахах тия стратезе ша *** уморат. Според мен някой, който не е от Украйна и не разбира много локалните процеси им е дал "акъл".Сега може руснаците да минират керченския проход че ще им направят "вечен кеф" на украинските кораби в азорско море.
20
2
 
54
 
! Отговори
Николa преди 9 години
Е, бивa ли... 21-ви век ще се окопaвaме с мини... Явно нaистинa нaй-голямaтa грешкa нa човечеството е, че не се учим от историятa...
19
7
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изключително *** хора -Русия ако си постави за цел да ги напада,има най-мощната артилерия в света като прибавим тактическите ракети,те могат да сравнят всички укри със земята за 5 минути.
18
4
 
8
 
! Отговори
От Киев преди 9 години
До Анонимен 10 - Не знам какво си спомняш за остров Дамански от 1968 година, но явно не знаеш че той отдавна е притежание на Поднебесната империя.
17
2
 
57
 
! Отговори
!@# преди 9 години
Tия са толкова рядко прости, че не е необходимо да бъдат нападани..