Крим отпразнува първата Нова година като част от Русия

„Благодаря на Бога, ние сме руснаци“, скандираха мнозина
Обновена: 3 яну 2015 15:31 | 1 яну 2015 21:57, Екип на Bulgaria On Air
70
Крим отпразнува първата Нова година като част от Русия
Снимка: архив Reuters

Крим отпразнува първата си Нова година като част от Русия. Стотици се събраха в центъра на пристанищния град Севастопол, за да гледат празничното обръщение на руския държавен глава Владимир Путин броени минути преди настъпването на 2015 година, съобщи телевизия Bulgaria On Air.

Още по темата

Облечени в празнично облекло, жителите на полуостров Крим се събраха, за да посрещнат Нова година като част от Руската федерация. „Благодаря на Бога, ние сме руснаци“, „Ще изтърпим всичко“, скандираха мнозина.

"Ние дойдохме на площада, за да празнуваме Нова година заедно и да видим обръщението на Путин. Искахме да видим президента. Искаме да се чувстваме единни, дойдохме да празнуваме Нова година", заяви Наталия, жител на Крим.

Полуостров Крим се присъедини към Русия през месец март. Популярността на руския държавен глава Владимир Путин нарасна благодарение на неговата твърда позиция по отношение на кризата в Украйна, но задълбочаващата се икономическа криза заплашва да подкопае стабилността и просперитета, на които отчасти рейтингът му се основава.

Още новини четете на www.bgonair.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: УкрайнаРусияКрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.