Папата се помоли да няма повече войни по света

Франциск призова всички религии да се обединят срещу трафика на хора
1 яну 2015 19:49,
6
 Папата се помоли да няма повече войни по света
Снимка: Reuters

Папа Франциск се помоли за мир в сърцата, мир в семействата и мир между нациите по време на службата в базиликата „Св. Петър”. По-късно в новогодишното си послание към света той отправи молитва да няма войни. Това предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Още по темата
Десетки хиляди туристи, богомолци и граждани на Рим се струпаха на площад "Свети Петър" за първата поява на папата на прозореца през 2015 година. Франциск посочи плакат, носен от вярващите, на който пишеше че "молитвата е в основата на мира" и обяви, че е напълно съгласен с написаното.

По време на службата в базиликата "Св. Петър  той се помоли за "цялото човешко семейство". Папата призова хората от всички религии и култури да се обединят, за да се борят срещу робството и трафика на хора.

Всеки има дадено му от Бог право да бъде свободен, цитира Ройтерс думите на папа Франциск на службата. Тя отбелязва Световния ден на мира, отбелязван от Римокатолическата църква. Тази година мотото му е "Не роби, а братя и сестри".

"Всички сме призовани от Бог да бъдем свободни, всички сме призовани да бъдем синове и дъщери и всеки, според своите  отговорности, е призован да се бори с модерните форми на поробване. От всеки народ, култура или религия, нека обединим силите си", заяви папа Франциск.

Агенциите припомнят, че миналия месец папата призова потребителите да избягват евтините стоки, които може да са произведени с  принудителен труд или чрез експлоатация. По данни на неправителствени организации близо 36 милиона души живеят като  роби по света.
 


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
? преди 7 години
А шапката му защо е като рибешката глава на Нимрод?М?Християнство, викате...
5
0
 
2
 
! Отговори
Маркс преди 7 години
Пишете за Антихриста, но не визирате кой е той. Неговото име е О- БА- ***! Конграчулейшънс, ***, Гееном е вашият бъдещ свят!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
nese moli a go kaji na masonite koito sa zaeri s tezi dela
3
0
 
7
 
! Отговори
... преди 7 години
Медията е много ласкава към папата.Хората които избират да мислят знаят защо.В статията нити един път не се споменава името на Господа ни Исус Христос на когото папата би трябвало да служи.Модерната форма на поробване е Богу хулството отричащо и налагащо на масите сатанистката доктрина,че Исус не е Божието Слово и Син и Спасител.Религиите и културите ще се обединят насилствено в световна религия под сатанисткия лозунг,че имало много пътища водещи до Бог."Аз съм пътя,истината и живота.Никой не достига до Отца освен чрез мен"каза Исус в Йоан 14:6.
2
0
 
6
 
! Отговори
Исус е Господ преди 7 години
Всички честни хора искат мир.Но единственият път до Бог,Словото Му Господа ни Исус Христос предсказа какво ще стане в света,брат срещу брата,царство срещу царство за да кулминира всичко в световно правителство под антихриста,който да измами много хора и ги завлече със сатаната,фалшивия пророк и себе си в езерото от огън.Сатанисткият световен ред е под(червен)флаг"свобода,братство,равенство".Който служи на антихриста не е свободен но роб на несветата тройка.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дал господ!