Киев плаши проруски телевизии с отнемане на лиценз

Каналите пуснали концерти с певци, подкрепили анексирането на Крим
Обновена: 2 яну 2015 18:35 | 2 яну 2015 18:32,
193
Киев плаши проруски телевизии с отнемане на лиценз
Снимка: Reuters, архив

Украинските власти заплашиха да отнемат лиценза на рускоезична телевизия, излъчила концерт с участието на руски естрадни звезди, подкрепили анексията на Крим и сепаратисткия бунт в Източна Украйна, предаде Франс прес.

Телевизия "Интер", контролирана от проруския олигарх Дмитро Фирташ, проруския опозиционен депутат Сергий Льовочкин и руската държавна тв компания "Първи канал", нарече днес тези атаки "провокация и политически натиск върху медиите".

"Интер" увери в комюнике на сайта си, че "спазва украинското законодателство".

Вчера секретарят на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана Олександър Турчинов настоя Националният съвет по телевизионно и радиоразпръскване на Украйна "да отнеме лиценза на тв компанията "Интер", водеща медийна война срещу собствената си страна".

Турчинов се опълчи срещу излъчения през новогодишната нощ концерт с участието на Йосиф Кобзон и Валерия певци, открито заели страната на Путин, които според украинския държавник "подкрепиха терористите и заграбването на Крим и Донбас" - каменовъглен басейн в Източна Украйна, голяма част от който е под контрола на проруски сепаратисти.

Министърът на културата Вячеслав Кириленко пък предложи тази телевизия просто да бъде "затворена". "Ще има процеси, ще ни обвинят, че преследваме опозицията. Как обаче искате да се борим срещу подобен цинизъм?", запита публично той.

След падането на проруския режим в Украйна през февруари Киев смята, че руските средства за масова информация водят срещу него "медийна война". Прозападните власти се опитват да отвръщат с "ефикасна контрапропаганда", както се изразява президентът Петро Порошенко, създал с тази цел ново министерство, остро критикувано от журналистите и гражданското общество, добавя АФП.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
14
 
! Отговори
! преди 9 години
Ето кой води войната срещу конституционно избраното правителство на Украйна заради приятелските връзки с Русия и най-изгодна за Украйна полза от тези връзки,които пречеха да се отнеме Крим руската земя от Украйна с цел да се елиминира като морска сила и да не пречи на изтриване от картата на Сирия и Иран.jta.org/2014/02/28/news-opinion/world/in-kiev-an-israeli-militia-commander-fights-in-the-streets-and-saves-lives
40
4
 
23
 
! Отговори
, преди 9 години
Сатанисткият ционизъм стои зад войната срещу Русия,както и срещу Сирия,Ирак,Либия,всички които стоят на пътя на изграждане на царството на антихриста или Велик"Израел".Методите на предателите на Украйна са омраза,лъжи и превито колянце пред антихристите.
39
25
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Путлю да се обеси... - на Красная плосшчад... - и патом при мумия...
38
13
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Кобзон е забранен не за друго, а защото е *** с перука и ботокс.Друга централна фигура по русското телевидение беше Фильо Киркоров.*** до амбриажа, мила моя майно льо!
37
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Говорителят на Обама защо още не е обявил, че САЩ са притеснени от нарушаването на свободата на словото в Украйна. Нали такова, нали за демокрация бехме...youtube/watch?v=uHsjrcOoHkM
36
5
 
40
 
! Отговори
Гражданин преди 9 години
Това е демокртична Украйна. Пускаш проруски изпълнител по ТВ и после искат да те затварят. Братята отвъд океана и Меркел няма ли да коментират подобни демократични изказвания?
35
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудя се къде избягаха путинофилските платени *** да цъкат минуси, а те били вече в тая статия. Айде, момчета, десет минуса за две минути. Можете, затова ви плащат!
34
3
 
30
 
! Отговори
по сто пъти на ден преди 9 години
Вашата прекрасна статия така ме вдъхнови, че се възхищавам все повече и повече от Йосиф Кобзон. Благодарение на вас, станах негов горещ привърженик и си го слушам по сто пъти на ден. Желая му успех!
33
25
 
7
 
! Отговори
Ноа преди 9 години
До глупакЧел съм достатъчно и то от книги и документи а не от уйкипедия. Прочети ти!Днешна Украйна до 18 век никога не е била руска земя!
32
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна става все по-"демократична". Ако такова нещо се беше случило в Русия, вече щяха да са надали вой на умряло от двете страни на Атлантика.
31
31
 
7
 
! Отговори
Ноа преди 9 години
Аве *** руски мутри... Украйна е завладяна от Русия към края на 18-ти век, преди това НИКОГА не е била руска!!!Вън тъпите комунисти от една суверенна държава!!!
30
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путинските тролчета укряинците ги извадили от телевизията и ги изхвърлили вън на студа! Сега треперят по всички медии щото навън много студено!!!
29
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Мадуро с рекордно нисък рейтинг"С хубави новини почна 2015-та, другари ;)))
28
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коя е столицата на Коминтерна ?
27
4
 
29
 
! Отговори
от кого? преди 9 години
От кого повече ги е страх бандеровците? От руските самолети и атомни ракети, или от Йосиф Кобзон?
26
5
 
36
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Украинците се оказаха найтъпия народ на столетието. Не стига, че са на една черта кръв, пък чак се опъват и наглеят.. Да не говорим за това, че на практика такава държава изобщо не съществува и всичко е плод на няколко болни мозъци, които са си въобразили разни невероятни истории..
25
4
 
18
 
! Отговори
ще горят книги преди 9 години
Скоро ще горят книги и ще преследват евреите.
24
8
 
28
 
! Отговори
едноклетъчни преди 9 години
Фашистката хунта в Куев е на ниво интелектуални едноклетъчни!
23
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма цензура Има бой за путинска пропаганда Украинци биха путинови агитпропагандатори скрити зад американската LiveNews!
22
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
украинците и рашите са братски народи. Украйна ползва богатия на Русия ,която е закрила почти всичко, което информира и е опозиция на НЕГО.И така трябва да бъде!