Киев плаши проруски телевизии с отнемане на лиценз

Каналите пуснали концерти с певци, подкрепили анексирането на Крим
Обновена: 2 яну 2015 18:35 | 2 яну 2015 18:32,
193
Киев плаши проруски телевизии с отнемане на лиценз
Снимка: Reuters, архив

Украинските власти заплашиха да отнемат лиценза на рускоезична телевизия, излъчила концерт с участието на руски естрадни звезди, подкрепили анексията на Крим и сепаратисткия бунт в Източна Украйна, предаде Франс прес.

Телевизия "Интер", контролирана от проруския олигарх Дмитро Фирташ, проруския опозиционен депутат Сергий Льовочкин и руската държавна тв компания "Първи канал", нарече днес тези атаки "провокация и политически натиск върху медиите".

"Интер" увери в комюнике на сайта си, че "спазва украинското законодателство".

Вчера секретарят на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана Олександър Турчинов настоя Националният съвет по телевизионно и радиоразпръскване на Украйна "да отнеме лиценза на тв компанията "Интер", водеща медийна война срещу собствената си страна".

Турчинов се опълчи срещу излъчения през новогодишната нощ концерт с участието на Йосиф Кобзон и Валерия певци, открито заели страната на Путин, които според украинския държавник "подкрепиха терористите и заграбването на Крим и Донбас" - каменовъглен басейн в Източна Украйна, голяма част от който е под контрола на проруски сепаратисти.

Министърът на културата Вячеслав Кириленко пък предложи тази телевизия просто да бъде "затворена". "Ще има процеси, ще ни обвинят, че преследваме опозицията. Как обаче искате да се борим срещу подобен цинизъм?", запита публично той.

След падането на проруския режим в Украйна през февруари Киев смята, че руските средства за масова информация водят срещу него "медийна война". Прозападните власти се опитват да отвръщат с "ефикасна контрапропаганда", както се изразява президентът Петро Порошенко, създал с тази цел ново министерство, остро критикувано от журналистите и гражданското общество, добавя АФП.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
6
 
29
 
! Отговори
пропаганда преди 9 години
Аз едно време слушах и гледах БиБиСи, CNN и Дойче Велле, за да науча истината. В момента БиБиСи, CNN и немските АРД, ЦДФ и Дойче Велле са се превърнали във филиали на отдел Агитация, пропаганда и дезинформация на американския Държавен Департамент и на Цру. За да науча истината гледам Россия 24!
20
3
 
29
 
! Отговори
до последно преди 9 години
Сащ ще се сражават с Русия до последния украинец!
19
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
те тия украинци нестига че са *** гладни ами са и нагли ! да не мислят че ние ще им плащаме газавоият дълг към Русия аи да бягат да се спасяват там в америка
18
7
 
29
 
! Отговори
болгар преди 9 години
За какво ни е тая фашистка украйна в европа ? Оставете ги там да си чупят главите тия *** те руснаците ще ги излекуват бързо
17
22
 
9
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
рускоЕЗИЧНИЦИТЕ в Братска Украйна са ПОРОБИТЕЛСКА ***, ДА ЖИВЕЙ СВОБОДНА от москалско робство Украйна!!!!
16
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Da , naistina Kobzon e edin "putinolijec", a samiya e roden v Ukraina.
15
25
 
9
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Цялата рускоезическа прАпаганда на територията на Европа трябва да се изкорени, в москалия западната пропаганда е ЗАБРАНЕНА!!! Няма западни медии, от къв зор ще има москалски в ЕС и Украйна???
14
5
 
25
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Скоро ще им попее Кончита, докато им разграбят и последното заводче, мина или електроцентрала.. Поне на западната част, де..
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Същият концерт започна с голямо закъснение (НЕ ЦЯЛ час) у нас по Первий канал. Преди това вървеше филм, който го НЯМАШЕ в официалната програма на канала. А хубаво пяха, но ще ни отклонят от Запада, нали... Това как се нарича? "Мека цензура?
12
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен17коя е тая "руска кирилица" бе г*з червен, кирилицата е кирилица и е българска, щото Кирил е българин, а ти си съвески мужик, ***, смърдящ на партенки и валенки и железни зубы...ослепен от съвеската пропаганда, готов да затриеш собствения си народ, с друи думи .кгб.ист
11
5
 
23
 
! Отговори
ХАХОВЦИ преди 9 години
УКРАЙНА-ЧЕ ИМА ЛИ ТАКОВА ЖИВОТНО----ЕДНА ТРЕТА СА РУСНАЦИ---ЕДНА ТРЕТА ПОЛЯЦИ,УНГАРЦИ,РУМЪНЦИ.....И ЕДНА ТРЕТА-ХАЗАРО-ЮДЕЙ...ХАХАХА--НА УКРАЙНА--ЩЕ ИМ ....МАМАТА ЗАПАДНЯЦИТЕ--ТЕ СА ЗАПОЧНАЛИ ВЕЧЕ...ХАХАХАХ
10
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Гошо...ТъпотоА коя е столицата на Коминтерна бре ***?А?
9
5
 
44
 
! Отговори
:) преди 9 години
На това му се вика ЦЕНЗУРА ! Къде е великия "демократичен" ЕС ? Едно време имаше един много убеден западноевропейски демократ - хер Хитлер. Той така я разбираше демокрацията :) Западняците явно само козината са сменили, а нравите - НЕ !
8
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така требе, и на алфа требе да се закрие като пропутинска телевизия!
7
7
 
55
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Жителите на Крим,се спасиха от украинските бандеровци.Това трябва да се случи и с другите рускоезични области на Украйна.Тази измислена от коминтерна държава,като бивша Югославия,трябва да се...разпадне.
6
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Свобода на словото по ***. Свободен си да говориш каквото искаш стига да ни изнася иначе мисли му. Ще стоварим върху тебе цялата демокрация с която разполагаме
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
който не иска да не гледа
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДА ЖИВЕЕ ДЕМОКРАЦИЯТА И СВОБОДАТА НА СЛОВОТО ето това се нарича борба за свобода на
3
40
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно какво се случва с руска телевизия, казала нещо напреки на самодървеца с високи токчета?
2
35
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правилно.