Киев плаши проруски телевизии с отнемане на лиценз

Каналите пуснали концерти с певци, подкрепили анексирането на Крим
Обновена: 2 яну 2015 18:35 | 2 яну 2015 18:32,
193
Киев плаши проруски телевизии с отнемане на лиценз
Снимка: Reuters, архив

Украинските власти заплашиха да отнемат лиценза на рускоезична телевизия, излъчила концерт с участието на руски естрадни звезди, подкрепили анексията на Крим и сепаратисткия бунт в Източна Украйна, предаде Франс прес.

Телевизия "Интер", контролирана от проруския олигарх Дмитро Фирташ, проруския опозиционен депутат Сергий Льовочкин и руската държавна тв компания "Първи канал", нарече днес тези атаки "провокация и политически натиск върху медиите".

"Интер" увери в комюнике на сайта си, че "спазва украинското законодателство".

Вчера секретарят на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана Олександър Турчинов настоя Националният съвет по телевизионно и радиоразпръскване на Украйна "да отнеме лиценза на тв компанията "Интер", водеща медийна война срещу собствената си страна".

Турчинов се опълчи срещу излъчения през новогодишната нощ концерт с участието на Йосиф Кобзон и Валерия певци, открито заели страната на Путин, които според украинския държавник "подкрепиха терористите и заграбването на Крим и Донбас" - каменовъглен басейн в Източна Украйна, голяма част от който е под контрола на проруски сепаратисти.

Министърът на културата Вячеслав Кириленко пък предложи тази телевизия просто да бъде "затворена". "Ще има процеси, ще ни обвинят, че преследваме опозицията. Как обаче искате да се борим срещу подобен цинизъм?", запита публично той.

След падането на проруския режим в Украйна през февруари Киев смята, че руските средства за масова информация водят срещу него "медийна война". Прозападните власти се опитват да отвръщат с "ефикасна контрапропаганда", както се изразява президентът Петро Порошенко, създал с тази цел ново министерство, остро критикувано от журналистите и гражданското общество, добавя АФП.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 123 - за *** и неговите крадци ли говориш - т.-е. олигарси де.
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И Меркел ще даде пари... То няма само САЩ да плаща! 5 милиарда за революция на Майдана да не са малко!
79
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А те ще спасят Украйна - ще й изплатят дълговете за газ към Пусия, ще й дадат пари за всичко, та тъпите руснаци да завиждат!
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 115 - Кой унищожава икономически България е ясно и на дечицата у нас - на нас така наречените ни братушки ни продават най-скъпия газ в света, а дори преди няколко часа някакъв астрологичен московски анализатор ни запхлаши, ме щял още да ни вдигне цената на газа.Така че а тежкото икономическо състояние са виновни крадливите руснаци и българските комунисти, като Овчаров, Пирински покойните Луканов и Лилов и всички партийни членове на БКП, гласували за тези крадци през годините
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 115 и 117 - на какво основание наричаш пишещите тук "колега" - доста си некомпетентен и непрестанно искаш някой нещо да ти обяснява и да ти дава обосновки. Като не знаеш - учи.Що се отнася до православието - то не е най-силната страна на България - още Симеон се е колебаел между папата и православието, а по-късно Калоян направо е бил съюзник на Папата срещу православен Контантинопол, като едниствено е запазил ритуалите.А днес Коледните ни празници съвпадат с католическите - икономика
76
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И полския и малайзийския самолет са свалени съвсем умишлено по заповед на малкия *** от Кремъл. Във втория случай е само за да отрежат приходите на Украйна от таксите за прелитане, които са няколко десетки милиона долара на месец.
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"До 110 - докадателствата на престъпното джудже путин струват доста по-малко дори само от твърденията на престъпник като Хитлер - фактически ученик на Сталин"Мноого сериозно обоснован пост... Просто няма смисъл да се обсъжда. Колега, дай нещо по-смислено. Форум е - изискват се различни гледни точки, но обосновани, а не клетви и брътвежи. Включвам и двете страни.
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До дарко - че то и газът идва от Украина, но фактически си е руски. Пак приказваш врели некипели и наричаш хората "***"
73
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До умника дорко - прочети историята за събитията от 1915-16 година а не отклонявай въпроса. Тогава руски кораби бомбардират Варна и убиват 12 души и доста повече са ранените. След като нашите потопяват един от корабите руснаците бугат, А в битката на суша в Добруджа направо сме ги смазали, включително "непобедимите" казаци.
72
2
 
2
 
! Отговори
дарко преди 9 години
До Анонименглупаци ,България е окупирана втората световна воина не от Русия а от трети украински фронт това е група украински армии под единно командване с командваш украинския маршал Толбухин този дето и сега името му го носи наш град срам и позор от такова невежество.
71
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 110 - докадателствата на престъпното джудже путин струват доста по-малко дори само от твърденията на престъпник като Хитлер - фактически ученик на Сталин
70
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 111 - Вие в Москва, руснаците от московския кол-център, не си ли изпихте вече водката "на троих" ??!Просто не е възможно украйна да е свалила самолета над територия, контролирана тогава от Путин и все още управлявана от него...Все пак 2014 година наистина ще бъде историческа година за РСФСР, защото това е началото на разпада на тази насилствена федерация. Каво мислят по въпроса окакаалиоте се от страх путиновитисти, които още през 1916 година сме изгонвили от Българиа с ритници
69
3
 
4
 
! Отговори
До 109 преди 9 години
А ако тази година се докаже, че украинците са свалили Бойнга , тогава какво ?!!!
68
1
 
7
 
! Отговори
До 109 преди 9 години
Чакай бе, защо Путин трябва да дава 'достатъчно" добри доказателства за самолета на полския президент, като самите поляци си казаха, че това е пилотска грешка. Колко още доказателства искаш?Или номерът е пак като с Бойнга - Путин да даде 'достатъчно добри ' доказателства, че не го е свалил той.Или пък -Путин да даде достатъчно добри доказателства, че не е вкарал редовни войски в Украйна.Това е - Дъщеря ти е ***. Ти *** доказвай, че нямаш дъщеря...
67
2
 
9
 
! Отговори
до 107 преди 9 години
До Анонимен--Въпросът ти е доста наивен....дори ***.Шествията с факли,са патент на фашизма.Такива шествия и маршове,символизират фашиската и нациска идиология.Така,че това е истината-в Киев са фашисти....цял свят това вече го знае.
66
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До фашизма пак се родиОткога е забранено да се правят шествия с факли?
65
0
 
12
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Интересен факт:За отчуждаването на Украйна от Русия и изтребването/прогонването на рускоезичното население се отделят много повече усилия и средства,отколкото за икономическо съживяване!И това ако не е американска поръчка-здраве му кажи!Какво ще стане с Украйна въобще не интересува САЩ!За тях е достатъчно тя да е враг на Русия,удобен плацдарм и лесна за разграбване!Между другото САЩ си осигуриха монопол в ценните за тях сектори на укро-икономиката и европейски фирми там няма да бъдат допуснати!
64
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
FALIRALA UKRAINA SLED NEIA I BALGARIA
63
4
 
30
 
! Отговори
фашизма пак се роди преди 9 години
Хубаво споменавате за отнемането на лиценза, ама защо не отразявате марша на Украинските фашистки орди в Киев със запалени факли. Да не би да сте си глътнали езиците. Май симпатизирате на фашагите. Когато започнат да ви бият, както бият тези, които не им симпатизират. От какъв сой сте, Вие Българските журналисти. Хора, *** орди отново маршируват по Европейските улици.
62
0
 
3
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
До daragoi. 124 Daragoi, нали вие сте много скъпо? Напишете вашия цена, моля! Може би да получа някаква любов?