Опашката на самолета на "ЕърЕйша" е локализирана

Открити са телата на 30 от жертвите
2 яну 2015 15:03, Елка Василева
20
Опашката на самолета на "ЕърЕйша" е локализирана
Снимка: Reuters

Кораб на индонезийските военноморски сили е открил опашката на катастрофиралия самолет на авиокомпания "ЕърЕйша" на дъното на океана, съобщи капитанът на кораба, цитиран от ДПА.

Успяхме да установим местонахождението на опашката на самолета с помощта на сонар, каза полковник Яян Софян за телевизия "Метро Ти Ви".

Той уточни, че обектът се намира на дълбочина 29 метра на океанското дъно.

Междувременно броят на намерените тела нарасна до 30, като само днес бяха открити 21, повечето - от американски военен кораб, посочва Асошиейтед прес. Пет от тях все още били привързани с предпазен колан към седалката.

Процедура за разпознаване на част от откритите тела започна в центъра за съдебно-медицинска експертиза в индонезийския град Сурабая.

Още по темата

Спасителните операции междувременно продължават, но заради лошото време и силното вълнение водолазите не могат да работят пълноценно, посочва ТАСС.

Все още не са открити и "черните кутии" на еърбъса, с чиято помощ да бъдат формулирани версии за случилото се с машината, пише БТА.

Самолетът на индонезийския филиал на малайзийската компания "ЕърЕйша" изчезна от екраните на радарите около 40 минути, след като излетя от Индонезия на път за Сингапур - в района на остров Борнео. На борда му имаше 155 пътници и 7 души екипаж.

Два самолета на руското министерство на извънредните ситуации доставиха в Джакарта над 70 спасители с "цялото необходимо високотехнологично оборудване за издирвателна операция". Помощта се предоставя по решение на правителството и по молба на индонезийските власти, съобщи междувременно ведомството в Москва, цитирано от Интерфакс.

Според говорителя му Александър Дробишевски руските спасители разполагат с подводен телеуправляем апарат за издирвателни операции от ново поколение "Фалкон", действащ на дълбочини до 1000 метра, хидролокатор, компресори, моторници, водолазна техника за изследване на подводни обекти, безпилотни летателни апарати. Отрядът включва водолази с "огромен опит", някои са работили вече в Индонезия през 2012 г., издирвайки разбилия се самолет "Сухой Суперджет", посочи главният експерт на министерството Едуард Чижиков.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: самолетЕърЕйша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
3
 
! Отговори
bradata преди 9 години
Sorry za latinicata!!!!!Imena ne se prevejdat-edin chovek po-dolu vi go napisa, neka niakoi mi prevede "Baba Vida" na angliiski - eto I joker, Ne e "grandmother vida"..... spora e bezmislen.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНяма цел. Просто си е марка на авторката да сее глупости. В такъв сайт, такива журналисти. ЕърАйше, че ние в Ислямска държава ли сме. И на френски се изписва така, но се чете по друг начин. Защо авторът-полиглот слага кавички и превежда на неизвестен език търговски марки, носещи името на континент си е негова тайна. Нека да не питаме и да не разваляме магията на безграничната глупост в родната псевдожурналистика. Да гледаме напред, жалко за загиналите!
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименА Вие откъде сте сигурен, че в оригинал се произнася именно така. пуни си RAI1, ARD или друга национална телевизия и слушай! Аз никъде не чух подобен олигофренизъм. Сигурно си по-напред от мен и от европеиските неанглоезични медии, но обикновено, когато не си сигурен как е напиши така, както си е търговската марка на латиница.
15
2
 
4
 
! Отговори
Не, комедия преди 9 години
Не догоняеш? Тупой, что ли?
14
3
 
7
 
! Отговори
Не, комедия! преди 9 години
До Трагедия Не се коси, от руското посольство са ги инструктирали да храчат срещу всичко, което звучи по американски. Всякой чиляк има потребност нещо си да идье (а понявгаш и да ибье), а руските рубли загубиха в цена, та тряба поечку да ся усердствув1а на попрището.
13
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 9 години
на дълбочина 29 метра на океанското дъно? Сигурно ли е? :-)
12
1
 
5
 
! Отговори
Трагедия преди 9 години
С Вас е безсмислено да се спори! Дружеството е регистрирано с английско наименование, с което се предлага/продава по света. Това е и причината ние да използваме него. Безсмисленият ви и отчаян пуризъм, който даже не съм сигурен, че е такъв, тъй като и Вие самият не знаете как да го дефинирате, е просто тъжен и трагикомичен. Дано по-малко хора се мислят за грамотни и знаещи, както Вие. Тъжно, но факт!
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 9по твоята логика въпросната Ейша, трябва да я произнасяме на малайски език, щото доколкото знам е е малайска компания
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано разберат какво е предизвикало катастрофата!
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
7, България Ер си има и български вариант на търговската марка и затова той се ползва! Правилото е винаги да се изписва така както се произнася в оригиналния език.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
5, направо не мога да повярвам, колко неграмотни българи има и то със самочувствието, че знаят български :) Толкова ли е сложно да запомните преавилото, че чуждите марки се пишат на български, така както се произнасят в оригиналния език.
7
4
 
5
 
! Отговори
до преди 9 години
какво ще кажеш тогава на Еър България, да почнем да казваме Еър Булгериа ;)
6
3
 
10
 
! Отговори
Ха познай преди 9 години
Всъщност правилата за предаване на чужди думи (транслитерация) все още не са напълно изчистени да ги транслитерираме ли, да ги превеждаме ли, да ги запазваме ли в оригинал?Но в случая по-правилно е точно както е написано "ЕърЕйша", колкото и несвойствено да ни звучи. Вие, Анонимни другарю, също допускате грешки. Нали знаете "Присмял се Щърбел на Хърбел". Но все пак сте българин. :)
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2, научи се на правилата на българския език, преди да правиш коментари във форума. Asia е географско понятие и на български се пише Азия. AirAsia e търговска марка и на български се пише ЕрЕйша, както се произнася в оригинала!Американският производител на телефони защо не го наричате Ябълка, а Епъл? :)
4
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"ЕърЕйша" е за ДЖурналисти ЕЙШЛАЦИ, за нармалните хора си е ЕърАзия
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това там някъде е на 7-8000 километра разстояние от сегашната катастрофа в центъра на индийския океан и а 4-5000 метра дълбочина. Аман от форумни експерти!
2
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Госпожо Василева, с вашето Ейша сте достойна за Господари на ефира. За ромка от факултето ли пишете или имате предвид континента Азия. Кой пуска подобни комични изрази. Потърсете в немсата и френска преса и ако срещнете подобен превод ще Ви се извиня. След такова заглавие не ми се чете съдържанието на статията. успех в глупостите'
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, а интересно как и не намериха една частичка от предишния самолет дето падна там някъде? Егаси цирка!