Хиляди гневни полицаи обърнаха гръб на кмета на Ню Йорк

Това стана на погребението на застреляния им колега Вънцзян Лю
4 яну 2015 22:22,
35
Хиляди гневни полицаи обърнаха гръб на кмета на Ню Йорк
Снимка: Reuters

Десетки хиляди полицаи се събраха на погребението на полицая Вънцзян Лю, който на 20 декември бе убит заедно с партньора си Рафаел Рамос, предоха световените агенции.

Още по темата
Докато кметът на Ню Йорк Бил де Блазио произнасяше похвална реч за Лю, десетки полицаи демонстративно се обърнаха с гръб.

По този начин служителите на реда повториха протеста си от погребението на Рамос въпреки призива на шефа на полицията Уилям Бретън да не демонстрират гнева си.

Проявата на неуважение бе проведена край траурния дом, в който полицаят бе представен като въплъщение на американската мечта - имигрирал от Китай на едва 12-годишна възраст и посветил се да помага на другите в новата си родина.

Жестът на полицаите, гледащи речта на кмета на големи екрани, засили напрежението между градоначалника и редовите служители на реда въпреки опита му да ги успокои.

На възпоменателната церемония към полицаи от цялата страна се присъединиха директорът на ФБР Джеймс Коми и членове на Конгреса.

Де Блазио доскоро открито симпатизираше на протестиращите срещу полицейското насилие и нареди нюйюркските полицаи да носят камери на униформите си, чрез които да се контролира поведението им.

Вънцзян Лю и Рафаел Рамос бяха застреляни на улица в Бруклин от мъж, решил по този начин да отмъсти за загиналите през последните месеци от ръцете на полицаи няколко афроамериканци, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
8
 
7
 
! Отговори
Джак преди 9 години
Никой не иска да убива честни и достойни полицаи които си вършат съвестно работата, самият факт че полицаи са екзекутирани толкова често и извършителите им знаят че за тях това е краят и се самоубиват говори сам за себе си. Говори за омразата която изпитва средностатистическия човек към брутализираната военнизирана милиция която е наложила полицейски диктаторски режим на насилие, бруталност и безнаказаност на извършителите.
18
10
 
9
 
! Отговори
Джак преди 9 години
Ако спазваш правилата никой нищо нямало да ти каже? - Ами че то така е и при най-големите диктатури, и в Северна Корея няма да ти киажат нищо ако им спазваш правилата. Въпроса е в бруталността която се използва от щатските псевдо-полицаи. Има твърде много примери - баща намира обесилия се син и полицията го пребива жестоко защото не спазил разпоредбите им, жена разтреляна в колата си защото не свалила прозореца по заповед на ченгето и т.н. Не е случайно че хората ги екзекутират.
17
2
 
10
 
! Отговори
Джак преди 9 години
До Келпсвият сърмите. Но не го правят - напротив повишават се и се назначават за полицейски шефове такива които са убивали и показвали бруталност в работата си. Нищо не е случайно. В момента се надигат *** защото те са си диваци, но ако полицейската бруталност не се спре ще се вдигнат всички.
16
4
 
7
 
! Отговори
Джак преди 9 години
До Келпе подготвяна да се превърне в основата на световната милиция на новия тираничен ред на антихриста чиято основна функция е да смазва и репресира брутално инакомислещите. Това ще представлява нещо като по-лош вариант на комунистическите служби за сигурност, изпращането в концентрационни лагери и т.н. Затова сатанинското сборище в сащ насърчава тяхната бруталност, знаещш ли ако искат да разрешат този проблем колко е лесно? Само със смяната на няколко големи полицейски шефове и ще им
15
7
 
17
 
! Отговори
до джак преди 9 години
Боже, още един разбирач. През 2014 в САЩ бяха убити 108 полицаи!!! Те с основание се пазят защото съдебната система здраво съди престъпниците и за да не бъдат заловени стрелят при проверки и арести. Ако спазваш правилата в САЩ никой дума няма да ти каже! Но черните са по-гадни и от нашите . Дрога, банди, грабежи.
14
6
 
9
 
! Отговори
Джак преди 9 години
До КелпНегрите са си *** - в гена им е да са диваци, те са пригодени за живот в саваната и за танци с птичи пера около племенния огън, поставени в неестествения за тях хабитат на цивилизован европейски тип град низките им инстинкти често взимат връх и ги превръщат в престъпници. Само че проблема с американската полиция не произтича от ***, полицейската бруталност, безнаказаност и произвол в щатите е за всички - бели, черни, бенбени и всякакви. Брутализираната американска полиция
13
4
 
7
 
! Отговори
до Емилия преди 9 години
Живееш ли в Америка за да знаеш как стоят нещата там? Поживейте там за да давату оценка. Нашата полиция да бе добра като американската поне наполовина щеше да друго.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Странджа, не си си изпил хапчетата тази сутрин. Побързай, влошаваш се!
11
3
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
"въплъщение на американската мечта - имигрирал от Китай на едва 12-годишна възраст и посветил се да помага на другите в новата си родина."Досега все се твърдеше че американската мечта е да станеш милионер, не да станеш полицай и да се "посветиш на другите".
10
9
 
14
 
! Отговори
Емилия преди 9 години
Бастионът на Новият световен ред ,където за превишена скорост и показан среден пръст по право разстрелват почти от упор хора.Е то американската Полиция няма нищо общо с истинска Милиция просто защото е една въоражена до зъби банда,SS-Шпиц команда на свръхбогати Фашаги които са решили да глобализират света и да ни наложат тамошната Гето култура и милитаризациищина.
9
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полицията е орган на властта,упражнявана от действащите политици.По определение те-политиците и полицията- са задължени да осигуряват условия за спокойствието и благоденствието на народа.В САЩ населението не намалява,докато в БГ заради ЛИКВИДАТОРСКИЯ БЛОК за 25 години от 9 останаха 5 милиона.От създаването на БГ-държава до днес не е имало такъв геноцид !Нито през византийско,нито през турско,нито през фашистко,нито през комунистическо!Не е ли време за отговор на въпроса КОЙ УНИЩОЖАВА БЪЛГАРИЯ ?
8
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хиляди гневни полицаи обърнаха гръб...десетки полицаи демонстративно се обърнаха с гръб...Последно колко са му обърнали гръб - десетки или хиляди?
7
2
 
29
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Мнозинството от така наречената афро-американска етническа група има една единствена мисъл в главата си - репродукция чрез осеменяване. Това е рефрен на ставане и лягане. Другото което попада в дейноста на мозъка им е просто безразборно движение на събития и обекти... дъ геа. А-а и там има по един едноок на стотина дето им напомня да си търсят правата.
6
3
 
25
 
! Отговори
!? преди 9 години
Стабилно вървим към 3та Световна война !От 2001 година насам населението се тества главно чрез масмедийте, отслабват се опонентите на Евро-Атлантика, представят се като 2ра ръка" и диктаторски режими и т.н.Следващата стъпка е насаждане на страх(глобална промяна, заплаха за демокрацията, Агресивна силно военно държава и т.н)Следете и ако го видите, ако прогледнете - МИСЛЕТЕ, ГОВОРЕТЕ, ПРОТИВОДЕЙСТВАЙТЕ!3та световна означава ЯДРЕНА ВОЙНА /четох някъде че населението =1млрд. подвластни на НАТО/
5
4
 
69
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Тоя кмет забрани на полицаите да спират и проверяват съмнителни лица на улицата!Жена му е черна и сигурно си прави PR на гърба на полицията!Явно смята да изкара още няколко мандата с черните гласове-същински депесар!Както нашите обещават на *** да не плащат ток и вода,така и тоя обещава на нег.рата полицията да не ги закача,каквото и да правят!
4
0
 
22
 
! Отговори
Edin преди 9 години
До глобализацияИскаш да кажеш *** убива китаец и мексиканец!!
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
М да да се разпадне ще е по малката беда от финансовата криза която ги чака не утре разбира се
2
1
 
20
 
! Отговори
bros преди 9 години
Еее, Метастазио, как пък може да говориш открито срещу един от стълбовете на собствената си стабилност?!? ***, така е, кръвта и гена от Палермо не прощават.. Напоследък безумен популизъм се вихри поголовно...
1
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чугни, вие сте. Разправяйте как ще се разпада Америка.