Хиляди германци на контрапротест срещу акции на антиислямисти

Демонстрации се проведоха в четири града на Германия
5 яну 2015 22:03,
56
Хиляди германци на контрапротест срещу акции на антиислямисти
Снимка: архив Reuters

Хиляди германци излязоха днес на демонстрации в четири града, за да изразят несъгласието си с организираните всяка седмица в Дрезден шествия срещу "ислямизирането на Германия", предаде Асошиейтед прес.

Организаторите на контрадемонстрациите в Берлин, Щутгарт, Кьолн и Дрезден казаха, че са против расизма и ксенофобията и призоваха към толерантност.

Още по темата
Магазини, църкви и градската енергокомпания в Кьолн смятат да оставят сградите си без осветление в знак на солидарност с демонстрациите срещу продължаващите протести, организирани от групировка, нарекла се "Патриотични европейци срещу  ислямизирането на Запада" (ПЕГИДА).

През последните три месеца в акциите на ПЕГИДА в Дрезден, където има много малко имигранти мюсюлмани, се включиха много хора, а в шествието непосредствено преди Коледа - над 17 000 души. Полицията очаква и тази вечер подобна бройка.

За да разшири подкрепата си, ПЕГИДА се дистанцира от крайната десница и чрез Фейсбук заяви, че е против "проповедниците на омразата, независимо от това каква е религията им", че е против "радикализма, независимо от това дали е религиозно, или политически мотивиран". ПЕГИДА заяви, че е срещу "антиженската политическа идеология, която набляга на  насилието, но не и срещу интегрираните мюсюлмани", живеещи в Германия.

Организацията забрани и използването на неонацистки символи и лозунги на митингите си, макар че нейни критици отбелязват, че е получила подкрепа от известни неонацистки организации.

В новогодишното си обръщение канцлерът Ангела Меркел открито призова германците да не участват в митингите в Дрезден.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NE GELAIA NIKAKVI POLITICESKI,IKONOMICESKI EMIGRANTI.NIKAKVA TOLERANTNOST KAM NIKOGO.DA SI BIAHA MIRNO SEDIALI, NE BIAHA CUDO VIDIALI.NIKAKVI,NIKAKVI V BALGARIA.
36
2
 
7
 
! Отговори
Ноа преди 9 години
Дайте лицата на протеста! Пълчи черни ислямски мишки! Много ми се иска да им писне на германците и да сложат край на тая *** политика.А те го могат, и факти има за това. Бежанци- да , но не и още над 60 различни ислямо-изповядващи нации. Напълниха Европа с ***!
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И в София имаше протест "не на расизма". Не беше контра-протест, въпреки усилията.
34
3
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 9 години
Германците уж са прозорлив народ,а как не разбират реалната заплаха за себе си и страната си от милионите мюсюлмани в държавата им ?! В момента ислямът е в тотално настъпление по целия свят - ами вижте опитите да се създаде Ислямска държава и усилията им тя да се разпростира в много по-големи граници.Ако и това не виждате,прочетете си молитвата за " упокой вечен "
33
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пука и на Ангела Меркел , боли я онаа работа под полата , без тва няма кой да им варши черната работа а немците симулират че работат само чакат да стане 15 часа и дим да ги няма , само чужденеца им варши работа
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а някой да е питал Германския Парламент , въобще не ги интересува за протестите , абе с 2 думи хората си живеят добре и се чудат какви забавления да си измислят
31
2
 
10
 
! Отговори
Цирк - DE преди 9 години
Пълен Цирк са тези протести продължават да приемеат Сирийски бежанци с пълна пара
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в Германия има над 15 милиона ***. Как така само 17 хиляди протестиращи? Да се дигнат и да отрежат главите на сички немци и да си направят халифат в центъра на Европа. Колко му е..или още се събират. Сега само се броят колко ще излязат. Главната репетиция е след време
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нация!
28
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в германия няма от години реална опозиция, всичко е show и това е реакцията, хората искат справедливост
27
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бил съм там преди 25 години.Германците винаги са осъзнавали проблема с вноса на евтина работна ръка от мюсюлманските държави, но до 90-тте нямаше как да внасят от немюсюлмански, изключвайки Югославия.Просто сега им идва в повече, но вече е малко късничко.Мълчаха, понеже имаше достатъчно ресурси заинтересованите да им промиват мозъците и да им държат устата затворена.Обаче след втората бира ставаха досущ като нас - веднага си признаваха какво ги боли - първо войната и второ чужденците.
26
4
 
28
 
! Отговори
Себайтин Ебатин преди 9 години
Е па като ги кефи ислямизацията на Германия да си организират един масов сюнет и да преработят катедралата в Кьолн на джамия, а?
25
2
 
31
 
! Отговори
от фокус преди 9 години
Няколко хиляди са се присъединили към контрадемонстрацията в Кьолн, някои носейки плакати с надписи Омразата към чужденците е безчовечност, Срам за страната ви и Помислете за децата си.Участвали са толерасти и афро-араби. От плакатите им се вижда,че отправят и директна заплаха към децата на Европейците.И това Европейските политици го толерират?!!!
24
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тя Германия нищо не прави по въпроса а тези Протести са постановка след няколко месеца нищо нама да има
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
davat im po 1 godina Viza kak nama da sa Universitetite na nas ni davaha po 3 meseca
22
3
 
24
 
! Отговори
do:UNI преди 9 години
мога да потвардя това което си написал един познат какндидатсва в така наречените подготвителни Студиенколег преди Университета и на приемния изпит от 300 кандидата 250 само Мароканци и Араби ама са хитри знаят каде се вади леглно Виза
21
3
 
33
 
! Отговори
дo: 28 преди 9 години
напълно си прав ако влезеш в някое УНИ ще видиш само Пакистанци и Араби все едно си в Пакистан а не в Германия
20
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама дайте да им видиме лицата на тия протестиращи. Какво ни показвате светлосенки само.
19
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама Германците с дългите п-ш-и няма да траят повече и ще нарамят дългите пушки.
18
5
 
28
 
! Отговори
TOP SECRET преди 9 години
Германия сама си е виновна дава на всеки който дойде по 800 евро на месец и повече не се занимава , така Мароканци , Араби , Сърби , Кюрди си живеят на Социални 20 години без да бъдат обезпокоявани за нещо , освен това Университетите са се превърнали в СХЕМИ за получване на Виза за престой за хора извън Европвйския Съюз