Пхенян разполага с 6-хилядна киберармия от хакери, обвини Сеул

КНДР може би вече може да нанася удари по континенталната територия на САЩ
6 яну 2015 16:24, Елка Василева
20
Пхенян разполага с 6-хилядна киберармия от хакери, обвини Сеул
Снимка: архив, Reuters

Южна Корея смята, че Северна Корея разполага с 6-хилядна киберармия от хакери, посветили се на разстройване на дейността на нейните въоръжени сили и правителство, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Това число е двойно по-голямо от предишните оценки на Сеул, според които Пхенян разполага с 3000-на армия от компютърни спецове за водене на кибервойна, отбелязва АП.

В доклад на южнокорейското министерство на отбраната, оповестен днес, се казва още, че Северна Корея може би вече е в състояние да нанася удари по континенталната територия на САЩ заради напредъка си в ракетните технологии, а също така бележи прогрес в миниатюризирането на своите ядрени заряди, за да ги качва на усъвършенстваните си ракети.

Съединените щати обвиниха КНДР, че стои зад кибератаката срещу компанията "Сони пикчърс" заради нейния филм "Интервюто", разказващ за въображаемо убийство на севернокорейския лидер Ким Чен Ун.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
7 преди 9 години
Гледах скоро един филм за Северна Корея - живеят там в пъти по-добре от ***!
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези от САЩ Ви взеха за пълни будали.До вчера обясняваха колко са изостанали.Сега са най-големите спецове в ракетите.Търсят повод да нападнат една независима държава и ви баламосват като ***
8
11
 
9
 
! Отговори
Кирето преди 9 години
До Анонимен--2;Комунизма е двигател на ГЛАДА.
7
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-опасни са хакерите от Северна Корея, защото се хранят с корени от петложила и паламида, а както е известно продължителната консумация на тези корени предизвикват неистова омраза към цивилизования свят.
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЗа твое съжаление Оливър Стоун не е персона нон грата ,просто защото е американец и техните закони не са такива каквито на теб ти се иска,а Северна Кореа е единствената страна от този район ,каято яде хляб освен ориз,руснаците още през 60-те ги научиха да сеят пшеница.
5
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ахахахахахха Оливър стоун разбирал и от политика ахахахахаха да е благодарен,че живее в демократична Америка откъдето да си ги плещи глупотевините
4
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вицовете от Оливър Стоун ги разправяйте на ***,само те им вярват,Този неслучайно е персона нон грата в САЩ.Само тъпизми плеска.А на северна корея като им спрат ориза и всичко ще си дойде по местата хахахахаха
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Агент Лорейн Кърдейл - ЦРУ, американският режицьор Оливър Стоун току-що написа във Fasebook, чe държавния преврат в Киев е дело на ЦРУ.
2
3
 
27
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Последно-хората в С.Корея в землянки ли живеят и компютърът е нещо непознато за тях или не е баш така?Ясно,че не могат да се сравняват с южните си събратя,ама маи не са чак толкоз изостанали....
1
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KOMUNIZMAT E DVIGARELNATA SILA NA PROGRESA.