Сняг затрупа Близкия изток

Регионът е връхлетян от силна буря
7 яну 2015 14:10, Елка Василева
6
Сняг затрупа Близкия изток
Снимка: БТА

Сняг заваля днес в целия Близък изток. Регионът бе връхлетян и от мощна зимна буря, която принуди сирийци, прокудени от гражданската война в страната им, да се скупчват в бежански лагери, за да се стоплят, предаде Асошиейтед прес.

Бурята донесе дъжд и град над ливанското крайбрежие, както и силни снеговалежи в планините и долината Бекаа. Там бензиностанции, банки, училища и повечето магазини бяха затворени.

Но макар и бурята да наруши ежедневието на всички, тя се оказа особено изпитание за стотиците хиляди сирийски бежанци, които живеят в палатки и импровизирани укрития в Бекаа.

Недалеч от град Анджар мъже опитваха с метли и клони на дървета да почистят навалелия върху бежанските палатки сняг, опасявайки се, че те може да рухнат под тежестта му.

Вътре в палатките можеха да се видят възрастни, скупчени около печки на дърва, за да се стоплят.

Другаде палестинските власти на Западния бряг и в Ивицата Газа обявиха бедствено положение заради бурята. Осеммесечно палестинче в бежанския лагер Тулкарем е загинало при пожар, причинен от печка, заяви говорителят на палестинското министерство на отбраната Лоае Бани Одех.

Сняг натрупа и на Голанските възвишения и в Северен Израел.

Училищата в Ерусалим останаха затворени преди прогнозираната снежна покривка от 25 см, за която бе издадено предупреждение.

В Сирия сняг засипа планината Касиун край Дамаск.

Снеговалежът почти изцяло блокира трафика в столичния град и накара министерството на образованието да затвори училища и университети за два дни.

Също днес гъсти мъгли покриха някои райони на Пакистан. Службата за управление на въздухоплаването временно затвори международното летище "Беназир Бхуто" в Исламабад поради атмосферните условия и пренасочи пристигащите полети към Лахор.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: снягБлизък изток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какво ли ше правят при 2 метра сняг
3
2
 
0
 
! Отговори
mussi преди 9 години
HAARP ???
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за 25 сантиметра сняг изванредно положение
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ucarik