Бойци от "Боко харам" са избили десетки хора в нигерийския град Бага

Изгорили са и домовете им
8 яну 2015 22:48,
10
Бойци от "Боко харам" са избили десетки хора в нигерийския град Бага
Снимка: Архив Reuters

Бойци от радикалната въоръжена групировка "Боко харам" са избили десетки хора и са изгорили домовете им в североизточния нигерийски град Бага във вторник и сряда, предаде Ройтерс.

В края на миналата седмица в Бага над сто души бяха убити от бойци на Боко Харам, съобщи днес представител на местните власти, цитиран от ТАСС.

На 4 януари Би Би Си съобщи, че екстремисти от тази групировка са превзели Бага и са установили контрол над намиращата се там военна база. Настъплението на ислямистите от "Боко харам" срещу града било съпроводено с многобройни жертви сред местното население, а в града пламнал пожар. Хората се спасявали с лодки, прехвърляйки се в съседен Чад по едноименното езеро, допълва ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: нигерияУБИТИБага
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде да видим сега "евроатлантическата съпричастност" !!!
6
2
 
11
 
! Отговори
до 5 преди 9 години
Мюсюлманите се държат неуки умишлено и се насажда фанатизъм, за да се използват от други. Може и немюсюлмани.
5
2
 
5
 
! Отговори
Цветанка преди 9 години
Боко Харам,на практически занятия в БГ.....има много"***" за чистене!?.... Правителство,Мафия,Партии,сдружения,клубове,масонски ложи....
4
4
 
2
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
хората ще го приемат за статистика, защото така или ианче хората там дори и живи децата им ги взимат и ги правят войници и пирати и религиозни фанатици, така че според накой хора...няколко бъдещи фанатика не е проблем, те не биха допринесли с нищо на човечеството защото са неуки, а и се размножават като зайци така че рано или късно пак щи са повече от нас дори. Така мислят някой хора..просот казвам. (аз поне имам смелостта да го кажа!)
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички злини по света са причинени от една терористична религия.
2
2
 
20
 
! Отговори
Някой си преди 9 години
Искам просто да ви покажа нещо което казва един протестански свещеник в нацистка Германия: Той казва: "когато дойдоха да вземат евреите, аз мълчах, защото не бях евреин. После те дойдоха да вземат комунистите, аз пак мълчах, защото не бях комунист. А когато дойдоха да вземат мен, нямаше никой останал, който да говори". Някои хора ще се замислят над думите други не но когато има проблеми то те трябва да се решават още когато не са наши защото нещата се променят бързо, твърде бързо.
1
1
 
30
 
! Отговори
Някой си преди 9 години
А къде са сега европейските лидери да поскърбят малко както скърбяха за хората във Франция днес, че и да се обединяват. Явно животът на едни струва повече отколкото на други а това не би трябвало да е така. Време е да се замислят хората за тези неща. Тук няма да има 500 коментара дори и повечето медии няма да го отразят А хората ще го възприемат като статистика. Човешкият живот се обезценява с всеки изминал ден и все по-лесно се посяга на него като начин за решаване на някой спор.