Френската полиция е по дирите на терористите от Париж

Операцията е на около 80 км от френската столица
Обновена: 8 яну 2015 16:38 | 8 яну 2015 16:38, Елка Василева
157
Френската полиция е по дирите на терористите от Париж
Снимка: Reuters

Силите на френската полиция за бърза намеса и жандармерията бяха разположени в североизточната част на Франция, където по-рано днес бяха забелязани двамата заподозрени за атентата в Париж, предаде Франс прес.

Полицията извършва проверки на обекти в района на град Вилер-Котре, който е на 80 км от Париж, където беше открита изоставена колата, използвана от двамата заподозрени, казва пред Франс прес полицейски източник.

Още по темата

По-рано днес собственик на бензиностанция южно от града подал сигнал в полицията, че двамата заподозрени са извършили въоръжен грабеж в неговия обект. Той разказал, че мъжете били с качулки, с автомати и дори се виждало, че носят гранатомети, посочва полицейски източник, запознат с разследването.

По обед бензиностанцията, която е край път с четири платна, беше напълно обкръжена от полицията и затворена за посетители. Пресата е държана на разстояние от обекта.

Същевременно при претърсването на колата "Ситроен", която нападателите изоставиха вчера в Париж малко след атентата срещу редакцията на "Шарли ебдо", бяха открити коктейли Молотов и джихадистки знамена, предаде Франс прес, като се позова на полицейски източник. След като изоставиха Ситроена, нападателите избягаха с Рено Клио.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: ФранцияШарл ебдо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
2
 
! Отговори
България преди 9 години
Както Тервел е спрял арабите така и ние днес сме длъжни да ги спрем и да си вземем най-накрая Цариград и всичката *** (турци,араби) да се набута където им е мястото. Българския лъв скоро ще се събуди
80
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обръщам се към всички разбирачи по темата ислям и араби. Арабите воюват от началото на исляма през 630 г. сл. н.е. до ден днешен. От историята знам, че арабските халифати са водили 400 години война с Византия, единствената по това време цивилизация. Империята е разсипана и довършена от турците, като на мястото на Византия възниква Османската империя. Арабите никога няма да спрат да воюват и единствения начин е война до ограничаване на опасността от тях. С мирни средства и с химикалки не става.
79
2
 
4
 
! Отговори
Скърбящ по БГ преди 9 години
продажните водещи облечени в черно. Страдат яко за 12 ,така не страдаха когато изгоряха 50 в Одеса и за избити в Украйна. Фарисеи!
78
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Масква, в Масква...там са терористите. Цялата *** на света е там!
77
4
 
2
 
! Отговори
Georgi преди 9 години
Kakvo ima da im tursqt, samoleten bilet do Amerika i napravo v Beliq dom, tam sa vsichki terorristi deto gonim ot 10 godini.
76
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Със хеликоптер са ги открили в гориста местност , и трябва да ги заловят в гората или някъде , където ще се укрият !
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Френското разузнаване е разкрило че един от Братята е трениран от АлКайда в Йемен .
74
0
 
4
 
! Отговори
7777 преди 9 години
Света е полудял и докъде ще се стигне не е ясно а арабите никога не са били добри хора
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябват им живи.
72
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин предложи съвместна работа в бобата с исляма, но Европа още не се е събудила и мисли че демокрацията сама ще се справи,.Намесата на Америка не е добър вариант
71
2
 
0
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
До до ,,доброжелател&quТвойто мнение хич не ме интересува.Тука ще помагат и Мосад ако трябва,спомни си атентатът в Мюнхен 72г. има и филм на Спилбърг.
70
1
 
9
 
! Отговори
до ,, TS" преди 9 години
Прав си . Те могат да си правят каквото поискат-да убиват. Цели квартали с мюсюлмани в големи градове в западна Европа живеят затворено в своя си свят без да говорят езика. ¿:(Закони на толерантност¿;)
69
1
 
5
 
! Отговори
за 90 преди 9 години
До АнонименНяма смисъл да плещиш глупости. Героите от арабската пролет бяха изритани и колкото и да виете няма да ги върнете.
68
5
 
14
 
! Отговори
Франция ?!?!?! преди 9 години
Фиаското продължава. Френската полиция се оказа най-некадърната в света. Дори в Нигерия досега да са ги хванали тези арабески. В България отдавна да са надупчени и прибрани в моргата. Но какво ли да очакваме от нация, чиито командоси ядат здрав бой от група пияни плевенски ***????
67
3
 
5
 
! Отговори
ШАРИЕ ЕБДО--НАЕБДО преди 9 години
Мухихи
66
4
 
2
 
! Отговори
тик так тик так преди 9 години
Цените на петрола, въпреки покачването си в началото на деня, отново отбелязват спад, предаде Bloomberg. Февруарските фючърси за петрол Brent на лондонската борса ICE Futures паднаха до 50,95 долара за барел.
65
2
 
14
 
! Отговори
TS преди 9 години
Да вземем малко да помислим. Двама въоръжени посред бял ден разстреляха един офис хора и изчезнаха. Полицията на Франция не можа да го предотврати и втори ден не може да ги залови. Ако искаха (двамцата), можеха досега да разстрелят поне още 100 човека. Представяте ли си, ако не са двама, а са поне 1000-2000. Сигурно ще завладеят държавата за седмица или поне ще подпалят нещо невиждано. Минимум проучване си направиха за френските служби и колко бойци ще им трябват скоро. За нас няма да коментирам
64
2
 
4
 
! Отговори
решението преди 9 години
Арабушките няма как да бъдат изгонени от Евросъюза-те са 30% от работната сила. Решението е : отделянето на тези болни хора от нормалните в специални комплекси със специален контрол. Не е демократично знам , но те убиват и са опасни за нормалните хора.
63
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Одисей 1Радан Кънев е просто жалък човек, който никога не може да каже нещо умно и полезно. Все излиза кухо, дори да е добре подготвен. Голямо разочарование се оказа.
62
2
 
5
 
! Отговори
за 75 преди 9 години
До АнонименАрабите определят кои са диктаторите в техните държави. Ти не определяш.