Заподозрян за атентата срещу "Шарли ебдо" се предаде

18-годишният Хамид Мурад може да има алиби
8 яну 2015 07:00,
59
Заподозрян за атентата срещу "Шарли ебдо" се предаде
Снимка: Reuters

Най-младият от тримата заподозрени, издирвани от френската полиция за кървавия атентат срещу в. "Шарли ебдо" - 18-годишният Хамид Мурад, се предаде на полицията, съобщи Франс прес, позовавайки се на различни източници.

Още по темата

Възможно е обаче Мурад да се е предал, защото има алиби, съобщи френската телевизия "и-Теле", цитирана от ТАСС. Негови приятели твърдят, че в момента на атентата той се е намирал в училището си. Полицията проверява информацията.

Силите на реда издирват останалите двама заподозрени - братята Саид и Шериф Куаши, родени в Париж в семейство от алжирски произход. Полицията публикува снимките на двамата, търсейки съдействие от очевидци, но предупреди, че издирваните са въоръжени и опасни.

Президентът Франсоа Оланд, дошъл на мястото на най-кървавия атентат във Франция в последните 50 години, нарече нападението "изключително варварски акт", посочва Асошиейтед прес.

Франция повиши равнището на терористична заплаха до максимална степен и разположи над 800 допълнителни войници да охраняват офисите на медии, религиозни обекти, транспорта и други уязвими места.

Тежковъоръжена полицейска спецчаст беше изпратена в град Реймс да търси заподозрените.

В Елисейския дворец днес е свикано извънредно съвещание на президента Оланд с ръководителите на ключовите силови ведомства.

Във Франция е обявен тридневен траур, допълва ТАСС. „В 12,00 ч. (11,00 по Гринуич) ще има минута на мълчание във всички обществени учреждения и аз призовавам цялото население да се присъедини. Знамената ще бъдат спуснати наполовина в течение на три дни”, заяви Оланд.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
0
 
! Отговори
без значение преди 9 години
До ИванНапълно съм съгласен с теб. Радвам се че все пак има хора които гледат по-трезво на нещата.
39
1
 
0
 
! Отговори
християнин преди 9 години
До швхжзоаМери си приказките. Как може да говориш такива глупости?..... много си зле.
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не вярвам на слуховете че атентата е бил извършен и със съдействието на т.н. "бежанци" минали през България. Нито че между тези 6000 които ни връщат има много такива
37
2
 
10
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
Според мен актове на религиозна омраза трябва да бъдат забранени. Разбирам, че интелигентните хора не се засягат от шеги с техните божества, но не всички са интелигентни.Разбирам, че Франция е станала мюсюлманска държава и това е огромен проблем, обаче това е друга тема. Но не трябва да се сърдим на змията, че хапе когато я настъпиш - не, тя не разбира от майтап. Свободата на словото си има граници - не случайно в ФБ всеки има правото да изтрие обидни коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
спешъл 4 Аллах преди 9 години
Благодаря ти,другарче .Много си мил ! Нека и твоят ден да бъде хубав.Въпреки всичко . :) Без скобите,давай по-смело ! "Ж" е на български-да . ;) П.п.Изкипя ми кафето,носиш лоша енергия . :D Спирам.Лек ден,Иване.
35
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Дано денят ти да е спорен, добра жено с главно Ж (или G)!
34
0
 
0
 
! Отговори
спешъл 4 Аллах преди 9 години
А ти си толкова ограничен,че дори не разбра защо ти написах "онова-първото" ...Колко жалко .Ако наистина го беше осмислил,щеше да стигнеш до извода,че начинът ти на мислене е напълно и категорично-неприемлив ( т.е. Моментално,светкавично,спадаш към графата "Откачалки" , няколко коментара по-надолу- бел.ред ) :)
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как ще се почувствате ако някой окарикатури Левски? Опредлено никой никого няма да убие, но и на никой уважаващ себе си българин няма да му е приятно. Така, че аз съм за свободата на словото, но все пак да си мерим приказките.
32
4
 
2
 
! Отговори
спешъл 4 Аллах преди 9 години
Хаха .. Първо,моето момче,аз съм Жена,с главно Ж ,а не мъж(т.е. Не е зле да си оправиш рода на писанието) .Второ,ти за мен не се притеснявай,син-нямам,така че това,което ми пожелаваш НЯМА как да се случи (т.е. Това което написа се обезсмисля) , ( т.е. Не се мъчи,личи си,че ти е трудно) .Кажи ,кой от вашите е мюсюлманин,че се засягаш толкова? Май май , не си "Иван" , а си "Аллах" . Дори ми е безинтересно да споря с теб.Благодаря ти за пожеланието,със здраве ще си го ползвам,дано някой ден-и ти!
31
1
 
3
 
! Отговори
Иван до 35 преди 9 години
Само ***, какъвто, надявам се, не си, може да ми пожелае такова нещо! Аз пък ти пожелавам да се гаврят с най-милото ти, а ти да седиш и да се смееш! Или да пратят теб и сина ти да воюваш с враг, който демокрацията създаде, обучи и въоръжи. Не се съмнявам, че ще паднеш достойно, и може би на другия ден хиляди съпричастни ще си сложат значка с твоя мъченически образ.
30
5
 
9
 
! Отговори
овхожвха преди 9 години
Иване,пожелавам ти от все сърце,в къщата ти да влязат,да разстрелят семейството ти ,накрая и теб,защото си си позволил да изкажеш позиция по даден въпрос .Тогава ще те питам дали си толкова "толерантен" , спрямо такъв вид действия . :*
29
4
 
15
 
! Отговори
швхжзоа преди 9 години
Нямам думи...Откачалки . Ето,затова мюсюлманите НЕ ТРЯБВА,да бъдат допускани НИКЪДЕ в белия свят.Терористични заплахи,нападения,атентати... Още колко ? Правата на човека ли ?!? Заврете си ги отзад ! А нашите права? Или вечно те са онеправдани.Мръсни мюсюлмани ..ей да дойде един диктатор,да ви избие всичките до крак.Грам няма да ми е жал за вас.***! *** !Аз СЪМ ТВЪРДО ПРОТИВ да приобщаваме евентуални терористи,към общесвото.Не знам кога ще се усетите ... Ето сега,заради огромната "добр
28
0
 
10
 
! Отговори
БГ преди 9 години
От години тероризма не само че не спира,но се разраства.И богатите общества имат проблеми!
27
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докога ще бъдем толерантни към престъпници и убийци?Терористите извършили този акт са родени въвъ Париж,живяли там,работели и учели там.Идеята за интеграцията им е като идея да се опитомяват змии.Змията си е змия и никога няма да е миролюбиво същество.Но като не искат българи,руснаци,украйнци,ръмънци,поляци чехи и словаци така им се пада!Никой източноевропеец не би направил това но те не осъзнават разликата.
26
0
 
2
 
! Отговори
Иван до 31 преди 9 години
Ето затова говоря, защитнико на "свободното" слово.
25
5
 
3
 
! Отговори
до 26-иван преди 9 години
Препил си на Иванов ден, пий малко бульон-трезве и пак пиши.
24
5
 
22
 
! Отговори
психолог преди 9 години
Никакви приказки или мерки за правата на човека не стават за терористите-мюсюлмани . Това не са нормални хора и нямат работа в Европа . Имат си държави и там да си живеят .
23
1
 
22
 
! Отговори
БХК преди 9 години
Ама как ще наричат това "варварски акт" ? Това не е толерантно към арабите и мюслитата ! А ако убийците са хомосексуалисти, това си е направо тотално издевателство над тях !!!
22
4
 
32
 
! Отговори
Толкова е просто преди 9 години
Западняците уж са много умни, а не виждат как арабите и *** им взимат страните. След 20 години в Западна Европа няма да има и 20% бели. Глупаците не искат руснаци, поляци, българи, румънци и т.н., но с радост са приютили милионите фабрики за деца и престъпления от Африка. Заслужават си съдбата. Не ми е жал за тях.
21
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не може да им се отрече на франсетата, че действат професионално. За по-малко от 24 часа разбраха кои са извършителите, че даже са хванали единия. Нашите "спецове" в Бг не могат да намерят Сертов един месец. Както се казва - без коментар.