Похитителят в Париж с ултиматум: Да бъдат освободени братята Куаши

В противен случай заплаши да убие заложниците
Обновена: 9 яну 2015 17:54 | 9 яну 2015 17:15, Елка Василева
194
Похитителят в Париж с ултиматум: Да бъдат освободени братята Куаши
Амеди Кулибали. Снимка: Reuters

Въоръженият мъж, взел заложници в магазин за хранителни стоки кашер в Париж, поиска да бъдат освободени братята Саид и Шериф Куаши, извършили нападението срещу редакцията нa „Шарли ебдо“. Това съобщи радио RTL.

В противен случай той заплаши да убие заложниците, съобщи „Фигаро“.

Още по темата

Мъжът държи за заложници най-малко петима души в магазин в 20-и район на Париж. При престрелка са загинали двама души. Тази информация на Би Би Си беше потвърдена от полицията. 

По информация на полицията нападателят е 32-годишният Амеди Кулибали, който е причастен към убийството на 8 януари на полицайка в град Монруж край Париж.

Според френската полиция Кулибали е бил член на същата ислямистка групировка, в която са участвали и братята Куаши. Двамата междувременно са блокирани от полицията в градчето Дамартен ан Гоел. Те също държат заложник.

Френското МВР обяви, че усилията са съсредоточени в установяването на диалог с похитителите.
"Приоритетът е да установим диалог", написа в Туитър говорителят на френското вътрешно министерство Пиер-Анри Бранде. "Това може да отнеме много време - часове, дори дни", предупреди той.

Нападението срещу редакцията на „Шарли ебдо“ беше извършено на 7 януари. Въоръжени мъже нахлуха в сградата и с викове „Аллах акбар“ и „Отмъстихме за пророка“ те застреляха 12 души, след което се укриха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Читател, те добре стрелят, ама, а сети се, че преместиха фронтовата си линия в Европа и сега ти ще трябва да стреляш. Европейците излязоха кръгли ***!!!
90
1
 
1
 
! Отговори
курнелия преди 9 години
Малииий......... колко роматичнооо
89
4
 
5
 
! Отговори
Лоша работа преди 9 години
Тези атентатори разбира се са гадни убийци но някой замисля ли се какво всъщност е искал да постигне френският вестник с въпросните карикатури? Да провокират такива с промити мозъци докъде ще стигнат? Ами нали вече ги видяхме да режат глави?
88
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако са взривили печатницата, заложниците са на оня свят!
87
5
 
6
 
! Отговори
читател преди 9 години
Ето затова Израел като почне да стреля - не спира, докато не изчисти тотално района.Няма друг начин.
86
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С терористи не се преговаря! Да влизат и да спасят колкото се може повече хора!!
85
5
 
13
 
! Отговори
Като скакалците! преди 9 години
...Важното че европейски, глупави демокрации(ние) ги хрантутим и им плащаме.Всяка една от жените им е забулена с фередже или бурка надянала шалвари и бута поне една детска количка и около нея подскачат още 5,6 отрочета.В джамиите им които никнат като гъби след дъжд, открито призовават към джихад и събират пари и набират доброволци за терористите и Ал Кайда.Сега сигурно разбирате, защо цивилизована Европа гледа негативно на 53 годишното присъствие на тази ***,да не говорим за опити за влизане в ЕС.Прочети още на: dnes.bg/balkani/2014/01/07/350-turski-policai-bi
84
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като скакалците!Всички големи градове в западна Европа е пълно от тази мюсулманска ***.Нямат голям мерак да работят или да учат и 80% от младежите им са криминално проявени.Цели части от тези европейски градове, са превърнати на огромни гета ,където и полицията се страхува да влезе!90% от тях живеят от социалните и детски помощи(на нашия гръб) и каквото припечелят по криминален начин.Не проявяват никакъв интерес да се интегрират от 50 години насам.Размножават се ужасно бързо(поради безделието),без да се запитват дали са в състояние да изхранват семейството си.Прочети още на: ww
83
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еврейчето Николай Младенов кога ще отговаря за това,че в София взе ,че покани водачите на ислиямситете борещи се в Сирия срещу законната светска власт на д-р Башар Асад,кога ще отговаря за съучастие в тероризъм ,оня изперкал дъртак джон Маккейн ,който първо гордо се снима с водача на ИДИЛ -Абу Бакр ал Садр и заяви,че САЩ подкрепят ислямистите в Сирия.Ционисткия режим във ВЕашингтон е създателя на ИДИЛ,Ал Кайда и подобни терористични организации
82
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имай пред вид, че ислямистите се дрогират с лека дрога преди нападение, така не изпитват нито страх, нито болка.
81
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
32-годишният Амеди Кулибали от къде е ? Не ни разправяйте, че е французин. Да не е израснал по кенийските палми....
80
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С толкова изкукал народ България е обречена.
79
1
 
4
 
! Отговори
редакцията, моля преди 9 години
Направете така, че канала на Скай нюз, който предава на живо да бъде в заглавната новина. Къде го забутахте надолу? Имаше някаква ескплозия преди малко в печатницата.
78
10
 
5
 
! Отговори
Върховни преди 9 години
Братята куаши, *** и мацката, са ВЪРХОВНИ ПИЧОВЕ! Трябва да им дадат Нобелова награда, задето само с четири калашника и един гранатомет, създават толкова работа и съответно допълнителни доходи на толкова полиция, жандармерия, медии от цял свят, разни анализатори на събитията канени в студията, и най-вече екшън филм на живо, а, не като Арни Терминатора, Рамбо, Джейсън Стейтън, Брус Уилис, Чък Норис и Долф Лунгрен в трите серии на Непобедимите! Поклон и шапки долу на смелите мюсюлманчета!
77
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май се почна почнаха ги почнаха ги
76
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега ако не пуснат братята, ще последват нови отвличания и атентати. Франция е във война. Скоро цяла Европа ще гърми като по нова година, а добрият чичо Сам ще потрива ръце и ще се хили гадно!
75
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пази Боже тук да не се случва нищо подобно!!!!
74
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БН: квооо, франсетата ще ми признават палестина ... я вземи тоя радикален ислямизъм ...
73
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз си мисля,че ще убият още доста хора и след това ще си пръснат мозъците сами!!
72
1
 
17
 
! Отговори
Загубихме. преди 9 години
Гледам тия безмислени "je suis Charlie" тагове навсякъде... а всъщност не разбират, че по този начин признават победата на ислямистите на които крайният цел беше затварянето на устите на тези които смеят да публикуват карикатури на профетата. И успяха тъй като нито един вестник/организация вече не смее да ги публикува. Вместо това реват с тия смешни плакати. А именно публикуването до дупка от всеки божи вестник на карикатурата на профета с бомба в тюрбана щеше да е ПРАВИЛНАТА РЕАКЦИЯ.