Похитителят в Париж с ултиматум: Да бъдат освободени братята Куаши

В противен случай заплаши да убие заложниците
Обновена: 9 яну 2015 17:54 | 9 яну 2015 17:15, Елка Василева
194
Похитителят в Париж с ултиматум: Да бъдат освободени братята Куаши
Амеди Кулибали. Снимка: Reuters

Въоръженият мъж, взел заложници в магазин за хранителни стоки кашер в Париж, поиска да бъдат освободени братята Саид и Шериф Куаши, извършили нападението срещу редакцията нa „Шарли ебдо“. Това съобщи радио RTL.

В противен случай той заплаши да убие заложниците, съобщи „Фигаро“.

Още по темата

Мъжът държи за заложници най-малко петима души в магазин в 20-и район на Париж. При престрелка са загинали двама души. Тази информация на Би Би Си беше потвърдена от полицията. 

По информация на полицията нападателят е 32-годишният Амеди Кулибали, който е причастен към убийството на 8 януари на полицайка в град Монруж край Париж.

Според френската полиция Кулибали е бил член на същата ислямистка групировка, в която са участвали и братята Куаши. Двамата междувременно са блокирани от полицията в градчето Дамартен ан Гоел. Те също държат заложник.

Френското МВР обяви, че усилията са съсредоточени в установяването на диалог с похитителите.
"Приоритетът е да установим диалог", написа в Туитър говорителят на френското вътрешно министерство Пиер-Анри Бранде. "Това може да отнеме много време - часове, дори дни", предупреди той.

Нападението срещу редакцията на „Шарли ебдо“ беше извършено на 7 януари. Въоръжени мъже нахлуха в сградата и с викове „Аллах акбар“ и „Отмъстихме за пророка“ те застреляха 12 души, след което се укриха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гнусари,как не ги е срам,накъде отива тоя свят ? Да ги хванат и публично да ги разстрелят и тоя и ония двамата,смърт за всички ислямисти ,да се прочисти този свят,от тяхната злоба и варварщина..
70
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Откъде толкова калашници във Франция?
69
7
 
5
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ ПУТИН! преди 9 години
ТОВА СМЕ НИЕ --ИСЛЯМО-ЛЕВИЧАРИТЕ НА ЕВРОПА И АМЕРИКА!ЩЕ ПОБЕДИМ!
68
1
 
11
 
! Отговори
Шпагата преди 9 години
Този сега като го чушнат и Аллах ще му даде 40 девственици, най- вероятно европейки ще да са .. девствениците де... Айде пращайте го в рая по - бързо човека , че работа го чака...40 жени на легло са това, не майтап работа..
67
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ема тва си е чист расизъм ся... Той терориста е черен, пък заложниците бели... Веднага БХК да отиде на място и да обясни на черньото, че не е прав. Ама ако може всички от Х.Комитета да заминат дружно
66
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иван Костов и СДС са виновни за абсолютно всичко, включително и за ултиматума.
65
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интерес имат САЩ и Израел.
64
4
 
12
 
! Отговори
neo преди 9 години
служби рaзигрaхa тия зловещи сценaрии. Пaк имa рaзбирa се символизъм тъй кaто Фрaнция е стрaнaтa нa рaвенството и демокрaциятa. Сегa Европa е нa колене пред мукaмбите и чaлмите....които толковa години толерирaше не без подкрепaтa нa Вaшингтон. Цялaтa визовa и имигрaнтскa политикa нa зaпaдa ,вкл сaщ и кaнaдa и aнглия нaсоченa срещу белия човек. И товa е с цел. Сегa виждaме резултaтa. Зaпочвa борбa между религиите и крaя нa цивилизaциятa кaквaто я познaвaме.
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поръчкови убийства на бека от белия дом.
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КУРЧАТОВИЙ 104ми нека да върнат 7500 от тези. Нали тук се пенявите какво трябва да се прави с тях. Когато ги върнат ще може да се развихрите и да покажете на света как се правят тези работи. Между другото в края на 90-те бях в една арабска страна. Виждаше се как ги втрисаше щом станеше дума за руснаци.
61
5
 
9
 
! Отговори
комисар Путкилайнен преди 9 години
Този човек е с правото си да убива,както всеки мюсюлманин. Неговата религия го позволява. Всеки ден се молят и всеки ден ходжата им повтаря - Убивай неверниците. Той има права нищо не е нарушил. Няма закон, който да забранява исляма в Евросъюза.
60
1
 
2
 
! Отговори
до 61 преди 9 години
Да ги освободят от мъките иска да каже човекаДа ги запукват вече е тва искаНема страшно всеки момент всеки момент
59
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко са гнусни.
58
8
 
7
 
! Отговори
Брад Куаши преди 9 години
Журналистите от Шарлито, освен, че са се бъзикали с пророка Мохамед, са се бъзикали и със Светата Троица, а, този, дето им е директор 47-годишният (неженен, без деца), е бил симпатизант на Френската Комуниситическа Партия! Братята са търсели него да ликвидират, другите са пострадали в мелето, така каза някакъв очевидец отвън. Чест им прави на братята, че не са убили младата жена с детето си, дето им е отворила вратата, казали са "Ние не убиваме жени и деца, и се замислете в/у това което работите
57
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЙОЛО ДЕНЕВ-ПРЕЗИДЕНТ !
56
2
 
27
 
! Отговори
тодор преди 9 години
Загиналите френски и германски войници във световните войни се обръщат в гробовете си гледайки как във великите им държави са останали само еврогейове, протестиращи със жалки плакатчета и химикалки.
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хм, Брайвик изби беззащитни хора, виж Петко бе принуден да се защитава, някой му подшушнал, че тия ще го трепят.
54
2
 
6
 
! Отговори
me преди 9 години
Ъх, и как да ги освободят като още не са ги хванали? Странна логика.
53
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СВОБОДА ЗА АНДРЕШ БРАЙВИК,!
52
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
55, Брайвик с по-малко от 100 човека не се занимава.