Съучастничката на атентаторите в Париж е заминала за Турция

Хаят Бумедиен напуснала Франция миналата седмица
Обновена: 10 яну 2015 22:21 | 10 яну 2015 20:49, Елка Василева
154
Съучастничката на атентаторите в Париж е заминала за Турция
Хаят Бумедиен. Снимка: Reuters

Двайсет и шест годишната Хаят Бумедиен, съучастничка на извършителите на нападенията в Париж, е заминала за Турция "преди известно време", заяви пред Франс прес полицейски източник.

Още по темата

Според френски медии, цитирани от ДПА, Хаят Бумедиен, описана от полицията като "въоръжена и опасна", заминала за Турция още преди началото на нападенията в Париж.

Източник, близък до разследването, заявил, цитиран от Ройтерс, че жената напуснала Франция миналата седмица и отпътувала за Сирия през Турция.

Междувременно източник от турското разузнаване заяви, че по всяка  вероятност жената, с която един от атентаторите във Франция е живеел, е  пребивавала в Турция дни преди атентатите и се е прехвърлила в Сирия, предаде АП.

Според източника жена на име Хаят Бумедиен - същото като на  съжителката на Амеди Кулибали, който уби жена полицай в Париж - е кацнала на 2 януари със самолет на истанбулското летище "Сабиха Гьокчен". Останала е два дни в Истанбул, после е заминала за град Шанлурфа, до границата със Сирия, след което следите й се губят.

Служителят от разузнаването, пожелал анонимност, добави, че  въпросната жена има прилика с разпространената снимка на  съучастничката на Кулибали, пише БТА.

Бумедиен е живяла с Амеди Кулибали, който уби жена полицайка в четвъртък, взе заложници в магазин за еврейски храни в източен Париж вчера и уби четирима души.

Той и двамата братя Саид и Шериф Куаши, които извършиха кървавото нападение в редакцията на сатиричния седмичник "Шарли ебдо" в сряда, бяха застреляни вчера от полицията.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
36
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Ще се върне в Европа през Харманли, като бегълка от Сирия.
9
1
 
37
 
! Отговори
Брайко преди 9 години
Интересно как я търсят като е забулена с бурка...сега разбирате ли защо е това налагане на бурките-жени терористки които не можеш да разпознаеш...Сега трябва всички забулени чучела да ги разсъблекат за да намерят тази,но разбира се това е против религията им и намиране на жена-терористка просто не е възможно...
8
4
 
48
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
Забелязвате ли , че Ердоган или не коментира ИД или усуква. Като се има в предвид, че беше подложен на голям натиск от Вашингтон, Турция да се включи в коалицията. Той просто си е 100 % ислямист. Такава държава не е нужна на ЕС.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ще ни лъжат ли още за тая къде била и какво правила? някакъв магазин сякаш имаше, сякаш с оня, който уби полицайката имаше някой. ако тая е бегала преди всичко да започне кой тогава избяга от магазина и кой беше с оня ***?
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единият бил на училище, другия в Турция, сигурни ли са относно другите трима?
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
redaktore dato serem na zaglavieto 6to ne pi6e6 4e zaminala za siriq prez turciq 4e onq muhlo 4ete samo zaglaviq
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе ужким са много морални ислямистите, ама нали в Корана пишело, че може да се ожениш временно за 24 ч. за някой и после след 24 ч. да се "разведеш" и да се ожениш за друг пак за 24 ч. за да удоволетвориш потребностите на джихадистите.тея разврата за нищо го нямат. И то узаконен.
3
7
 
4
 
! Отговори
Момче катунарче преди 9 години
Хубаво момиче. Добре почна , *** злуе ша свърши.
2
2
 
36
 
! Отговори
Шпагата преди 9 години
Бе вчера нали казаха , че успяла да избяга от еврейското магазинче от обсадата, днес казват , че преди седмица заминала за Турция. Манипулации колкото искаш. Кой чул , кой не чул, хортуват си квото си искат
1
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Турция от създаването на републиката (1923 г.) до сега не е построена нито една църква.В това отношение републиката на масона Мустафа Кемал е по-зле и от Османската империя.