Близките на джихадиста Амеди Кулибали осъдиха атентатите

"Не споделяме радикалните идеи"
Обновена: 11 яну 2015 08:39 | 11 яну 2015 08:31, Веселина Йорданова
26
Близките на джихадиста Амеди Кулибали осъдиха атентатите
Кулибали и партньорката му Хаят Бумедиен, която издирват. Снимка: Ройтерс

Майката и сестрите на френския джихадист Амеди Кулибали осъдиха атентатите в Париж и предградието Монруж и изказаха своите съболезнования на семействата на жертвите в комюнике, предадено от Франс прес.

Още по темата
"Аз, майката на Амеди Кулибали и всичките ми дъщери изказваме искрените си съболезнования на семействата на жертвите
от магазина "Ипер Кашер", на семейството на служителката на общинската полиция в Монруж и на жертвите от "Шарли ебдо", написаха роднините на Кулибали.

"Осъждаме тези действия. Въобще не споделяме радикалните идеи. Надяваме се, че няма да има отъждествяване на тези омразни действия с мюсюлманската религия", допълват те.

32-годишният Кулибали бе убит при щурм на полицията в магазин еврейска храна в източната част на Париж, където бе взел заложници. Подозира се, че той е убил служителката на общинската полиция в четвъртък в Монруж.

Амеди Кулибали е действал съгласувано със Саид и Шериф Куаши, които разстреляха журналисти и двама полицаи в редакцията на "Шарли ебдо". Двамата братя бяха убити при щурм на силите на реда срещу печатница в индустриалната зона Дамартен-ан-Гоел.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
9
 
37
 
! Отговори
морски преди 9 години
Аз не съм Шарли,както и милиони други българи!
20
8
 
41
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Ха, ха, ха!Ами следват линията на поведение на политиците, а тя е лицемерие!
19
9
 
54
 
! Отговори
Камбанка преди 9 години
Не им вярвам на тия - много малко са мюсюлманите неудобряващи атентаторски постъпки - гово рят така,за да няма репресивни постъпки спрямо тях! Абе защо НЯМА друга вяра по света,чиито последователи да боледуват от идеята,че САМО тяхната вяра трябва да съществува за всички хора ?!Накъдето и по Земята да стане подобен сакътлък - все ислямисти стоят зад терористичните актове!Как един път не се излъгаха будисти,китайци,японци и много други да спретнат някъде атентат,а все мюсюлмани ?!
18
10
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Русия на близките на антенатора - ще отнемат цялото имущество до 9-коляно и отгоре на това цял живот ще плащат.
17
9
 
48
 
! Отговори
lyudmil stoyanov преди 9 години
Има много проста рецепта за такива смелчаци - ако и да умреш при твоя терористична атака, семейството ти ще увисне на бесилото. Ако не ме лъже паметта по тази схема беше спасен руски дипломат, отвлечен в Ирак насред войната там.
16
11
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен -Къде по света има хора, които не работят, не си плащат тока, здравните застраховки, а ГЛАСУВАТ...Чудесно казано. Не е ли това тактиката на пребоядисаните комунисти, останали и наместили се във властта. С тази тактика си осигуряват максимално дълго удобство, за сметка на плащащите труженици, които по същия начин бяха използвани и по времето на НРБ.
15
8
 
54
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
семейството на чернилката не осъжда сина си за постъпката му а говори общи приказкипрез цялото време са виждали какво прави с кого се среща въпросната кллллл коятоиздирват е идвала у тях и никой нищо не е видял и чул всички до стената
14
12
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега разбирате ли колко е бил прав Бай Тошо с Възродителния процес. Такъв процес е необходим за цяла Европа и какво предателство извърши Луканов спрямо Българския народ създавайки етническата партия ДПС.
13
8
 
45
 
! Отговори
Копирано ! преди 9 години
The Guardian: Най-кръвопролитното клане в историята на Боко Харам10 Януари 2015 | 03:44 | Агенция "Фокус"The Guardian: Най-кръвопролитното клане в историята на Боко ХарамЛондон. Стотици тела, твърде много за преброяване, остават разпръснати в пустошта в Нигерия след атака на ислямски екстремисти, описвана от Амнести интернешънъл като най-кръвопролитното клане в историята на Боко Харам, съобщава The Guardian. Сраженията продължили в петък край Бага, град на границата с Чад, където бунтовниците превзели военна база на 3 януари и атакували отново в сряда.Областният управит
12
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Semeistvo Kanibali izvinete, Kulibali da bade ekstradirano ot Evropa ! Nezabavno ! Neka vseki reshil se da stane terorist da znae kakvo ochakva roda mu!
11
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tia imala kupen bilet za Siria prez Madrid a toi imal kupen bilet za onia sviat. Evropa niama opit s teroristi. Da se nauchat ot izraelskia Mosad. Ne obicham evreite no v tova otnoshenie im svaliam shapka.
10
10
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слушах тези дни анализи на "видни" наши журналисти. То не беше усукване, как мюсюлманите не били всички виновни, те не одобрявали и т.н. един не каза истината, Европа е закъсняла както и ние в България като се правихме на толерантни. Да се появи Местан или Доган открито и ясно да се заяви, ние категорично отричаме тези действия! Един правилно писа тук, не всички мюсюлмани са терористи, но всички терористи са мюсюлмани. У нас исляма да се забрани със закон и затворят джамиите.
9
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До SharkPODKREPIAM NAPISANOTO OT TEB ! Neka semeistvata na vseki terorist da badat ekstradirani ot Evropa. Na tezi hora nemoje da se viarva. terora e v kravta im
8
9
 
62
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Осъдили те, не им вярвам. Никой мусулманин искрено не е осъдил тези действия, никой мусулманин не е осъдил искрено ИД, Дават вид че се разграничават, за да няма ответни действия и да пострадат. Трябва незабавно да се промени политиката на ЕС спрямо мусулите, да се ограничи влизането им в границите на ЕС и да започнат да спазват законите на страните в които пребивават, а не да имат претенции и да налагат собствените си традиции. И спрете с тази толерастия, засрамете се от предците си!!
7
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Семейството му да осъди Франция за убиството му, в Страсбург. Могат да се позоват на решението за Чората и без проблем ще спечелят делото.
6
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Blizkite na Amedi Kulibali osadili atentata. Diavolite si paziat chernata koja ! Tolkova li nemojete da se setite....?!!!!24 chasa sled terora, semeistvata na teroristite da se internirat ot Evropa kam darjavite ot koito im e korena. Nezavisimo che sa rodeni v Evropa tezi hora sa opasni.
5
10
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каквото и да казват тези муслимани, никой не може да ме накара да им вярвам! А и факта, че когато в училищата са станали в едноминутно мълчание, муслиманчетата не са станали!!!!! Това показва, че в семействата им се одобрява терора над християните. Вие си правете изводите.
4
11
 
43
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Има нещо гнило там.След време ще се разбере.
3
8
 
55
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Да бе,осъдили ама из тях се кефят като останат сами.Като го осъждате засрамете се и се прибирайте в пясъците всичките от срам.Да,ама няма да го направите.Следователно го подкрепяте неформално!!Айде,всички обратно!!!
2
9
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този Амеди е крестящ пример, как не могат да се интегрират емигрантите. Той е второ поколение емигрант, който е роден и живял във Франция, но мисленето и действията си остават неевропейски. Да вземем поука от Франция и да не допускаме африканци у нас, тъй като не могат да се интегрират. България не е длъжна на никой. Ние сме нямали колонии в Африка, от които да се обогатяваме с ресурси.