Париж, "въоръжен" с писалки, казва "не" на тероризма

Милион и половина души се включиха в марша на солидарността
Обновена: 11 яну 2015 20:50 | 11 яну 2015 16:38,
601

Снимка: БТА

Милион и половина души участваха в шествието срещу тероризма в Париж и се включиха в марша в памет на жертвите при терористичните атаки през последните дни във Франция.
Още по темата

Френският президент Франсоа и петдесетината чужди лидери, участващи в шествието срещу тероризма в Париж, бяха аплодирани от събралите се десетки хиляди хора, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Чуждите лидери, между които бяха германският канцлер Ангела Меркел, украинският президент Петро Порошенко, палестинският президент Махмуд Абас, израелският премиер Бенямин Нетаняху, президентът на Мали Ибрахим Абубакар Кейта, преминаха редом с Франсоа Оланд, хванати за ръце. Сред присъстващите на шествието беше и премиерът Бойко Борисов. Те почетоха с минута мълчание паметта на жертвите от терористичните атаки.

Оланд прегърна всеки от чуждите лидери и високопоставените френски политици, след което чуждите лидери се оттеглиха, а Оланд разговаря със семействата и близките на жертвите от джихадистките нападения.

Лозунгът, който най-често се виждаше сред тълпата, е "Аз съм Шарли". Срещат се още и надписи "Размахайте писалките си" и "Свобода, равенство, рисувайте, пишете" и "Свобода на словото".

Демонстрации се проведоха и в цяла Франция. Шествията в провинцията са събрали над един милион души. Между 150 и 200 хиляди души са участвали в шествие в Лион, 115 хиляди - в Рен, най-малко 100 хиляди са излезли по улиците на Бордо. 60 хиляди се събраха в Марсилия и 40 хиляди в Перпинян.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


601
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
1
 
7
 
! Отговори
мисли,народе! преди 9 години
Полицейският комисар разследващ случая с Шарли Ебдо мистериозно се е самоубил!!! Вероятно нещо е разкрил и е бил самоубит. Явно има замесеност на френската държава в инцидента. Или на Израел. Може би френските тайни служби дълго време са обучавали двамата араби, въоръжили са ги с автомат КАЛАШНИКОВ и е трябвало да ги прехвърлят в Сирия.Да се бият против Асад. Братята са разбрали кой дърпа конците на братоубийствата в Сирия и са решили да отмъстят.Или Мосад е разстрелял Шарли,набеждава арабите
219
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тва ''Шарлитане'' много напомня на онова ''За Стенли'' дето цял месец го повтаряха фолк певици и кой ли не,накрая човека чак ги помоли да спрат
218
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наивноста на неолиберастите ще унищожи Европа!
217
0
 
1
 
! Отговори
Смех в залата преди 9 години
до 342набери това в youtube и виж атаката срещу терористите,музиката чугунени мивки кърти обаче!посмей се от сърце за сметка на тези дето ни вардят от амуджите.French Police Officers Falling Up Hill Paris Cops vs Hill
216
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко изчетох, за съжаление двойните стандарти ще съсипят света! Жалко, много жалко...............
215
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ракета на НАТО уби в Белград 15 души от телевизията в Белград по време на варварските бомбардировки през 1999г. С какво сръбските тв журналисти и специалисти са по лоши от френските.Защо за тях никой дума не обелва, а за изгорените живи над 40 души в Одеса??? Цинизъм е че един от главатарите на украинската хунта П. Порошенко, организирал преврата в Киев да върви ръка за ръка заедно със западните си подстрекатели и покровители.Всички тези западни лидери и източноевропейските им слуги са вълци и чакали облечени в агнешки кожи!ЦИНИЗЪМ ,НАГЛОСТ И ЛИЦЕМЕРИЕ БЕЗ ГРАНИЦИ!!!!!
214
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А на мен ми се гади от лицемерите в Париж. Докато се пъчат там, техните укри бомбардират масово жилищните квартали на Донецк, както никога досега.
213
6
 
4
 
! Отговори
Смех в залата преди 9 години
Това Шарли звучи като "Аз съм мишка!"Израел-7 милиона обграден от тарамбуки.Тарамбуките се *** само като чуят МОСАД.Франция 66 милиона обградена от приятелски държави.Франсетата се посраха от страх заради трима тарамбуки.
212
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АлексНяма да говориш против комунистите!
211
3
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Да запалим и ние по една свещ за убитите журналисти по време на БКП-терора в България. Ето имената на някои от по-известните: Данаил Крапчев, Райко Алексиев, Петър Амзел, Йордан Бадев, Димитър Павлов, Георги Заркин, Георги Марков, Красимир Пеев и Симеонов от ВВС и т.н. Т.н. "Народен съд" осъди общо 101 български журналисти, писатели и художници. Да запалим свещ и за 135-те журналисти убити досега по времето на Путин в Русия.
210
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А прителят на Боко Тиквата - Джим Кери със сурата си на настъпена джапанка бил ли е на Шарлито ?
209
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Имам чувство, че всички в Париж са по улиците" А вчера всички тия са били и в Галери Лафайет на зимните разпродажби... Чудесно си митингуват франсетата, но за съжаление не могат да се защитят и са чудесна мишена за подобни терористични актове. Къде им спяха службите да предотвратят тоя атентат? Докато пускат на свобода терористи, лежали в затвора вместо да ги експулсират и тях и родата им до девето коляно, колкото и митинги да си правят, не си решават проблема.
208
3
 
3
 
! Отговори
умуващ преди 9 години
До 316 АнонименВсъштност от случилото се излиза, че прага на търпимост в ЕС на някои е доста висок, а на други не толкова! Дали няма и такива дет са в упойка/анестезирани като ми се чини, че сме у БГ?
207
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЗ СЪМ ПАЛЕСТИНА,ЗА СЪМ ИРАК,АЗ СЪМ ЛИБИЯ,АЗ СЪМ СЪРБИЯ,АЗ СЪМ УКРАЙНА,АЗ СЪМ СИРИЯ,АЗ СЪМ ЕГИПЕТ,АЗ НЕ СЪМ ЦИОНИСТ,АЗ НЕ СЪМ ПОСЛЕДОВАТЕЛ НА САТАНАИЛ КАКВИТО СА И БЪЛГАРСКИТЕ МИНИСТРИ И ПРЕЗИДЕНТИ.УСМИВКИ БРАТЯ И СЕСТРИ,ТЕ НЕ ПОНАСЯТ ТОВА,НЕ ИМ ГЛЕДАЙТЕ НОВИНИТЕ,НЕ МИСЛЕТЕ С ТЕЛЕВИЗИРИТЕ
206
3
 
3
 
! Отговори
до 203 преди 9 години
Ха ще върнат ама другия път на кого да ги върнат, Гърция е част от ЕС как ЕС ще дължат пари сами на себе си. Нещо мого сбъркано има в тоя ЕС.
205
9
 
6
 
! Отговори
ядосан преди 9 години
Не ми трябва Шарли!Не ми трябва Париж!Трябват ми сега парида платя сметките си!
204
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕ НА ЦИОНИЗМА,БРАВО ПАРИЖАНИ,ТРЯБВАШЕ И БУРГАЗЛИИ ДА ИЗЛЯЗАТ КОГАТО ИЗРАЕЛ ОРГАНИЗИРА АТЕНТАТА НА ЛЕТИЩЕ САРАФОВО СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ СЛУЖБИ И ПРАВИТЕЛСТВО В ЛИЦЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ
203
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А къде беше Боцко когато бандеровските фашисти палеха живи хора в Одеса? А? Къде бяха тези с двойния стандарт?
202
9
 
9
 
! Отговори
555 преди 9 години
Не съм шарли. те си го търсеха и си го намериха. неможе да се подиграваш с религията на хората. изпратиха ги там където им е мястото на оня свят
201
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕ МИ ПУКА ЗА ФРАНСЕТАТА, АМА ХИЧ. НЕ МИ ПУКА И ЗА БРЮКСЕЛ.