Париж, "въоръжен" с писалки, казва "не" на тероризма

Милион и половина души се включиха в марша на солидарността
Обновена: 11 яну 2015 20:50 | 11 яну 2015 16:38,
601

Снимка: БТА

Милион и половина души участваха в шествието срещу тероризма в Париж и се включиха в марша в памет на жертвите при терористичните атаки през последните дни във Франция.
Още по темата

Френският президент Франсоа и петдесетината чужди лидери, участващи в шествието срещу тероризма в Париж, бяха аплодирани от събралите се десетки хиляди хора, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Чуждите лидери, между които бяха германският канцлер Ангела Меркел, украинският президент Петро Порошенко, палестинският президент Махмуд Абас, израелският премиер Бенямин Нетаняху, президентът на Мали Ибрахим Абубакар Кейта, преминаха редом с Франсоа Оланд, хванати за ръце. Сред присъстващите на шествието беше и премиерът Бойко Борисов. Те почетоха с минута мълчание паметта на жертвите от терористичните атаки.

Оланд прегърна всеки от чуждите лидери и високопоставените френски политици, след което чуждите лидери се оттеглиха, а Оланд разговаря със семействата и близките на жертвите от джихадистките нападения.

Лозунгът, който най-често се виждаше сред тълпата, е "Аз съм Шарли". Срещат се още и надписи "Размахайте писалките си" и "Свобода, равенство, рисувайте, пишете" и "Свобода на словото".

Демонстрации се проведоха и в цяла Франция. Шествията в провинцията са събрали над един милион души. Между 150 и 200 хиляди души са участвали в шествие в Лион, 115 хиляди - в Рен, най-малко 100 хиляди са излезли по улиците на Бордо. 60 хиляди се събраха в Марсилия и 40 хиляди в Перпинян.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


601
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Писалките "Не на тероризма" помагат толкова на човечеството,колкото "предизвикателството с ледена кофа".
239
0
 
1
 
! Отговори
42 преди 9 години
НЯМА НУЖДА ОТ ПИСАЛКИ, А ОТ СЕРИОЗНИ МЕРКИ ЗА ИЗГОНВАНЕ НА ПОВЕЧЕТО ЧУЖДЕНЦИ ОТ ЕВРОПА. КАК ТАКА ВСИЧКИ ЗАБРАВИХА ПРОСТОТО ПРАВИЛО- КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ЧУЖДЕНЦИ В ЕДНА ДЪРЖАВА ТОЛКОВА ПО- СЛАБА СТАВА ТЯ.
238
1
 
2
 
! Отговори
ХА преди 9 години
Срещу тероризма трябват бомби , а не писалки, с тези писалки ще ни е.ът и после ще ни убият. Спрете с и толерантността. Вече я ясно, че мюслетата трябва да се съберат в близкия изток и да се изолират от останалия свят и европа да се изчисти от всякакви гадове. Но с тези писалки, жална ни майка ........
237
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИСУС АКБАРМуспи? Пусни един от точните си розови прякори. М/у другото работиш ли, учиш ли?
236
9
 
1
 
! Отговори
Moi, je ne suis pas преди 9 години
Je ne suis pas Charlie! Защото аз никога не бих си позволила да обидя нечия чужда религия или общност и нейните символи! Свободата на словото значи свобода и на отговорността! Къде е отговорността на европейците и християните, каквато съм и аз? Едва ли обаче само тези карикатури са причина за терористичното нападение и убийства!! Защо медиите така упорито се опитват да внушат, че това са просто злодеи, наемни убийци и т.н.Те са! Но... кой ги направи такива?!! Лицемерната демокрация!
235
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С този марш се отложи началото на ядрената война-пишете в гугъла : Олланд предупредил Путина о грядущей ядерной провокации в отношении Франции,в которой обвинят Россию
234
2
 
2
 
! Отговори
Рила преди 9 години
Много е вероятно мосад фа имат пръст няма *** работс без тяхна намеса.Иначе резултатът е 17за Калашников срещу 3 за писалките, очакваме продължение
233
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия и те си мислят,че се намират в бар Лидо
232
0
 
8
 
! Отговори
Драскач vs бияч преди 9 години
15:3 за калашников срещу молива
231
0
 
8
 
! Отговори
БЕРИЯ преди 9 години
ПЛАЩАМЕ ТЕЖКИ ДАНЪЦИ ОТ ПРОСТОТИЯТА НА ЕВРОЛИДЕРИТЕ ,ДНЕС ПЛАТИХМЕ И КОМАНДИРОВКИТЕ ИМ. ЛИЦЕМЕРИ ! НЯКОЙ ОТ ТЯХ ЩЕ СЕ КЪПЯТ С ЛЮБОВНИЦИТЕ СИ В СКЬПИ ХОТЕЛИ . ЩЕ ИМА И ТАКИВА НАЛИ НЕ СЕ СЪМНЯВАТЕ ?
230
1
 
9
 
! Отговори
7878 преди 9 години
От утре спират ПЕТДЕСЕТ влака а от 01 02 1015 още ДЕВЕТДЕСЕТ Така че гледайте какво става в България Те французите ще се оправят не ги мислете тях Жалко за жертвите но ние и без терористи сме много по зле от тях светлинни години
229
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов и Станишев са толкова смешни, че нямам думи.Успяха да разделят БЪЛГАРСКИЯ НАРОД тотално,а сега в Европа се правят на много единни.Пълен цирк, дами и господа.
228
2
 
13
 
! Отговори
НЕ на толерастията преди 9 години
Не правете шествия и помени, правете протести, *** !
227
11
 
4
 
! Отговори
ДГД!! преди 9 години
Добра вечер, тролчета руски!!
226
3
 
3
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
Перото е по-силно от меча,още от древни времена са го разбрали хората.
225
0
 
4
 
! Отговори
мауулллеее преди 9 години
Урааааааааа........ тате пак е пиян
224
0
 
11
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Пак обработват овцете.. Те и германците си подпалиха райхстага, абе повтарят стари номера с друга боя.. Що ги отрепаха тия велики терористи, а?
223
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това Шарлитата ми напомнят вечерните разходки на платените *** по жълтите павета преди време.
222
1
 
11
 
! Отговори
умен преди 9 години
Чоплят да направят война
221
1
 
1
 
! Отговори
умуващ преди 9 години
До 331 АлексО неразумниии ... ! Усещаш ли, съзнаваш ли въобще, че сееш омраза сред друговерците, м? Кво е намерението ти ? Да разделяш и властваш на останалите ли, м? Ти ли си жертва или ние разумните трябва да паднем в жертви на твоята безумност?