Подпалиха редакция в Хамбург, препечатала карикатури

Близо до мястото на палежа са задържани двама души
Обновена: 11 яну 2015 11:50 | 11 яну 2015 09:12, Веселина Йорданова
207
Подпалиха редакция в Хамбург, препечатала карикатури
Снимка: архив, Ройтерс

Вестник в германския град Хамбург, препечатал три карикатури на пророка Мохамед от френския седмичник "Шарли ебдо", днес сутринта стана мишена на нападение със запалителна бомба, съобщи местната полиция, цитирана от Франс прес и Ройтерс.

Още по темата
Няма пострадали при атаката.

"През прозорец на редакцията на в. "Хамбургер моргенпост" бяха хвърлени камъни и запалителна бомба, която предизвика пожар", посочи говорител на полицията.

Две стаи бяха опожарени, но огънят бързо беше потушен, уточни той.

Вестникът съобщи на уеб страницата си, че в сградата нямало хора в момента на нападението.

Двама души са задържани близо до местопрестъплението, тъй като се държали подозрително.

Започнало е разследване, но все още е твърде рано да се заяви със сигурност, че нападението срещу вестника е свързано с публикуването на тези карикатури, посочил говорителят на полицията.

Вестник "Билд ам зонтаг" пише днес, цитирайки анонимен източник от американското разузнаване, че клането в "Шарли ебдо" може би е началото на вълна от нападения в Европа от терористи джихадисти.

Агенцията за национална сигурност на САЩ е засякла комуникации, в които ръководители на организацията "Ислямска държава" обявяват нови нападения, уточнява вестникът.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
1
 
4
 
! Отговори
xp преди 9 години
Маймуняците не знам с Франция... ама ще настъпят мустака в германия и ще ядат сопата :D Ходят вече по тънък лед от доста време : )
145
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За комуниста за джихадиста само разстрел...
144
1
 
5
 
! Отговори
муспи преди 9 години
До 174 - Точно така, само че без най главното. Всичките тези дедективски организации са еврейски, както и всичко останало. Този френски вестник е еврейски заедно с останалите френски вестници, както и българските и всички по света. Тези карикатури ако не са поръчват от евреите, то поне са ги разрешили. "Терористите" са най долния слой на тези организации по охрана на реда, вербувани с лозунги от типа - "...а ви чакат девици до премала!" Веднага след атентатите ги убиват за да няма следствие
143
1
 
9
 
! Отговори
777 преди 9 години
Германия сами си ги произвеждат такива криминално проявени екстремисти , освен това Универитетите в Германия са отдавна СХЕМИ за получаване на Визи за хора извън Европа но така или иначе никой не се занимава с това или просто не ги интересува
142
2
 
8
 
! Отговори
до 174 преди 9 години
Е как иначе всички по пързалката... и КГБ и ЦРУ, и МОСАД и МИ5 и ФСБ... всичките си имат разработени спящи клетки от различни раси и вероизповедания и в определени ситуации ги събуждат и ползват както намерят за правилно, така че и това си просто една пропаганда, за да наплашат хората и да им отнемат част от правата уж в тяхна защита. На бас, че до месец ЕП ще направят накакво предложение за либерализира законите за подслушване на гражданите с цел борба срещу терористите
141
6
 
37
 
! Отговори
Ив преди 9 години
Мюсюлманите не веднъж са казвали че за тях целта на живота е да разпространят тяхната вяра. Те са готови да отдадат живота си в пребиваване в друга страна като така способстват разпространението на исляма. Това е единствената им цел. Затова и раждат толкова чавета. Това е положението. Решението е едно - да се изселят от там откъдето идват. Който от тях не е християнин няма работа в Европа и западния свят.
140
7
 
6
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
А аз съм Маркс, Карл Маркс!)))
139
9
 
5
 
! Отговори
А преди 9 години
Аз ,пък,съм Шарли!
138
8
 
6
 
! Отговори
до морски преди 9 години
Аз съм Шарли. Вземи си АК-47. Стреляй, ако ти си терорист.
137
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Препечата ги и 24 часаСтига с тези фанатици да си вьрвят в африка да си тьрсят там правата аз сьм чарли!!!
136
11
 
39
 
! Отговори
морски преди 9 години
Аз не съм Шарли,както и милиони други българи!
135
3
 
9
 
! Отговори
Папата каза преди 9 години
Най-добре го каза Папата. Има тероризъм - идсямски и държавен. Да се молим за жертвите и на единия и на другия вид тероризъм и з адушите на терористите, защото и извършителите на това непростимо престъпление - също са жертви.
134
17
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не всички муслимани са терористи но всички терористи са муслимани.
133
4
 
3
 
! Отговори
тъй преди 9 години
до закачалкаИзвинете. Аз съм малко пиян. Разбрал съм ((
132
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Относно Сарафово, във фрогнюз и афера излязоха статии, чий агент се е оказал организатора на тази зверщина. Ще останете потресени!
131
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Закачалко, и картечница да вземеш, кел файда. ЦРУ ще преведе някоя сума на Ал Кайда в Зинзибар и гледай кво става. После добрия чичко Сам ще се хили нагло и ще ни вика, че той ни бил предупредил, а ние ще обвиняваме исляма.
130
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лошо Европа, много лошо. Правихте се на демократи, напълнихте се с *** които се размножават като скакалци, не им се роботи, точат системата, участват в банди, държат се нагло с белите французи които треперят от страх да не бъдат бити. Нима искате това да дойде в България, да се разхождат по улиците гаджала със забулената си дебелогъза ханъма заобиколени с 5-6 маймунчета? Не искам избиване, а изселване на всички които не.признават християнската същност на България.
129
2
 
11
 
! Отговори
А преди 9 години
Тъй,кажи си ,от къде си ти родом ? Сирия,Ирак,Иран,Йемен ?!? Кажи си,не се срамувай !И я кажи ,как ще ти е ако някой луд ,реши,че нещо "не го кефиш" и дойде да ти избие цялата рода.Я кажи,как ще ти е ?Предполагам-Не много готино.Защо тогава осъждаш писанията на Закачалката?
128
6
 
14
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
А защо германците не препечатиха и карикатурата на Светата троица? Пуснете и нея, тя също е Шарли! Пуснете я бе, манипулатори, нека хората видят кого защитават в момента!
127
4
 
2
 
! Отговори
тъй преди 9 години
Закачалката, обесвай се на закачалка. )