Някои от оръжията за атентатите в Париж дошли от Белгия

Белгия с допълнителни мерки за борба с тероризма
13 яну 2015 11:05, Елка Василева
2
Някои от оръжията за атентатите в Париж дошли от Белгия
Снимка: Reuters

Някои от оръжията, използвани в двата атентата в Париж миналата седмица, са били доставени от Белгия, съобщават местните медии, като се позовават на "много добър източник".

Засега не се уточнява дали става дума за автомати, гранати или гранатомети. Единствената съвсем сигурна информация е, че пушката "Скорпио", използвана при нападението срещу еврейския магазин във френската столица, е била доставена от Брюксел.

Още по темата
Белгийските медии съобщават също така, че до края на седмицата федералното правителство ще обсъди въвеждането на допълнителни мерки за борба с тероризма.

Сред тях са разширяване на обхвата на телефонното подслушване и ускоряване на процедурите за предприемането на контрол над нечий номер. Друга идея е налагане на административен запор върху имуществото на заминали за сражения в чужбина джихадисти, както и бързо отнемане на белгийското им гражданство.

Предвижда се разширяване на тълкуването на понятието "тероризъм" и то ще обхваща също следенето или предоставянето на данни с цел извършване на терористично действие, както и призивите за извършване на терористично нападение или вербовката на терористи.

По искане на разузнавателната общност законът ще бъде допълнен така, че да бъде улеснено проследяването на дейността на заподозрените онлайн, тъй като терористите и техните съучастници почти не използват телефоните, а разчитат най-вече на интернет.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
8
 
! Отговори
гочо до 8 преди 9 години
Доставени от Белгия,но побързаха да обвинят Балканите.Западна Европа никога за нищо не е виновна