Белият дом притеснен, че в Европа се надигат антиеврейски настроения

"Атаката срещу еврейския магазин във Франция е отражение на вълна от антисемитизъм"
Обновена: 14 яну 2015 08:23 | 14 яну 2015 08:23,
101
Белият дом притеснен, че в Европа се надигат антиеврейски настроения
Снимка: БТА

Белият дом изрази тревога, че в Европа и във Франция ще се надигне вълна от антиеврейски настроения след нападението в петък в Париж срещу магазин за храни кашер, при което бяха убити четирима евреи, предаде Франс прес, цитирана от БТА. 

Още по темата
"Бруталното нападение срещу еврейската общност във Франция в петък бе последното от серия твърде тревожни събития в Европа и навсякъде по света, които са отражение на надигаща се вълна от антисемитизъм", заяви началникът на кабинета на Белия дом Денис Макдона.

"От името на президента Барак Обама аз съм тук, за да потвърдя солидарността на нашата страна с френския народ и с еврейската общност във Франция и по света. Осъждаме най-остро нападенията от миналата седмица срещу "Шарли ебдо" и еврейския супермаркет в Париж", каза Макдона пред стотици хора, събрали се в голяма синагога във Вашингтон, за да почетат паметта на жертвите на атентатите в Париж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: тревогасащевреи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
37
 
! Отговори
Do 53 преди 9 години
Ами кого да ужили? Тези които преди това са ужилили други. Защо не ужили мен :) Алчна пасми.а
24
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Stonewall JacksonПАПИТЕ ПРОКЪЛНАЛИ ЕВРЕЙСКИЯ НАРОД? ТОВА Е АБСОЛЮТНА ЛЪЖА И ГЛУПОСТ. ПАПИТЕ НИКОГА НЕ СА СЕ ЗАНИМАВАЛИ С ЕВРЕИТЕ ТЕ СА ВОДАЧИ НА ХРИСТИЯНИТЕ.
23
0
 
42
 
! Отговори
До 47 преди 9 години
Да ама докато дойде, знаеш ли колко животи се съсипват. Колко хора умират заради финансовият геноцид. Или гоите могат да се умират, техният живот няма стойност.
22
4
 
34
 
! Отговори
Stonewall Jackson преди 9 години
До АнонименНе Папите са прокълнали еврейския народ и не те трябва да се покаят ! Защо не разбираш ? Еврейския народ трябва да се покае и да смени отношението си към света !
21
1
 
37
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Най-много обичам да бръсна алчни евреи на сухо!За тези елементи парите са по-важни от живота.
20
1
 
51
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
Значи може да се тревожим за антисемитските настроения, но за геноцида над рускоезичното население в Донбас - НЕ МОЖЕМ?!За убитите във Франция оня ден - вой до небесата, а за журналистите убити от "демократично" НАТО 1999г в сръбската телевизия - НИЩО!
19
0
 
42
 
! Отговори
До 40 преди 9 години
Единственото което могат да предизвиква е криза. Аз попитах защо всички са евреи. Нима другите не са умни? А да забравих, те са гои
18
0
 
35
 
! Отговори
за 36 преди 9 години
До АнонименНе за НЕЗАВИСИМОСТ защото те не са завладени от Римската империя, даже точно римляните наричат провинцията Юдея по желание на евреите.
17
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тревожете се, имате своодата на тревогата, пък тревогата носи нова, по-силна вълна от тревога
16
0
 
45
 
! Отговори
Do 26 преди 9 години
До Анонимен: Добре де имат принос. Ще ти задам няколко въпроса? Защо всички шефове на ФЕД и централната европейска банка са евреи? Да ги оставяме да предизвикват още финансови кризи? Защо МОСАД организира Сарафово? Какво сме им направили? Защо Ц.Ц. получава медал за това от тях? Да ги оставим да извършат още атентати ли? Защо външните министри на България са евреи?
15
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименБили са изгонени от Юдея защото са заговорничали против държавата. И днес разни такива са гонени от разни държави.
14
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В САЩ обикновените хора са много настроени срещу евреите, но не смеят нищо да кажат ,защото ще има затвор. В Европа е същото.
13
1
 
40
 
! Отговори
Stonewall Jackson преди 9 години
Уважаеми господа кравари ,не може онази работа до края и душата в рая !
12
2
 
46
 
! Отговори
До 16 преди 9 години
Значи ние като не можем да си направим държава, да ходим да таковаме другите държави. Ами това си е поведение на вирус. Не може да считаш другите за гои, да ходиш в държавите им, да ги грабиш безнаказано, да предизвикваш финансови кризи и да останеш ненаказан. Ами ако тялото ти остави вируса да вилнее свободно, нали знаеш какво става
11
1
 
41
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
до 8Ако Хитлер беше нападнал арабите, сега една райхсмарка щеше да струва 5 долара!
10
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
евреите правят всички атентати по света включително организацията на този в Сарафово както и в САЩ ПРЕЗ 2001 ТАКА И В ПАРИЖ - КАКВО СЕ ПРАВИТЕ НА ЛУДИ -ВСИЧКИ ГО ЗНАЕТЕ И ТРЯБВА ОБАЧЕ ДА СИ МЪЛЧИМ.Франция е странат с най-лошо отношение към евреите в Европа и затова я наказаха за предупреждение. Които ча чели история - знаят ли за генерел Петен?!
9
1
 
36
 
! Отговори
до 8 преди 9 години
Ирак е бил съюзник на Хитлер.А иначе Шизофренията НЕ е раздвоение на личността. Това е отделно заболяване и няма нищо общо с Шизофренията. Шизофреник означава напълно луд или с налудни нереални усещания и халюцинации.
8
2
 
36
 
! Отговори
бг преди 9 години
Varg е прав,ако хазарите са семити,то и монголците са семити,и корейците са семити.
7
1
 
47
 
! Отговори
До 10 преди 9 години
Ето ти сам си отговори. Арабите са си гледали собствената територия и са си правили държава. А не са ходили да щавят Европа като номади. И изведнъж племето израелско се сдобива с държава, претендирайки че е било жертва. Ами да си бяха стояли на място и да си организират държава
6
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние лягаме и ставаме с притесненията на Белия дом!