Кадиров осъди публикуването на карикатури на Мохамед

в Грозни се готви протестен митинг на мюсюлмани
14 яну 2015 22:06, Александър Попов
130
Кадиров осъди публикуването на карикатури на Мохамед
Снимка: Reuters

Чеченският лидер Рамзан Кадиров осъди публикуването на карикатури на пророка Мохамед.

В понеделник в Грозни ще се състои голям протестен митинг на мюсюлмани, в който според Кадиров ще се включат около половин милион души, предаде ТАСС.

В една от официалните си страници в социалните мрежи Кадиров написа тази вечер, че на 19 януари в чеченската столица ще има шествие, в което по предварителни данни ще участват повече от петстотин хиляди души.

"По сто пъти на ден се обръщаме към Пророка с молба да бъде наш застъпник пред Аллах. Дойде време публично да изразим отношението си към безнравствените постъпки на авторите на френското списание и на онези сили, които ги тласкат към това. Решихме да проведем народна манифестация за осъждане на тези действия. С уважение се отнасяме към всички религии. Но на никого няма да позволим да оскърбява нашия Пророк!", цитира ТАСС написаното от чеченския президент.

Инициатор на акцията на 19 януари е чеченското духовенство.

Председателят на Централното духовно управление на мюсюлманите в Русия, върховният мюфтия Талгат Таджудин вчера заяви пред журналисти в Уфа, че е недопустимо да се публикуват карикатури на каквито и да било светии - ислямски, християнски или юдейски.

Друг представител на ръководството на мюсюлманите в Русия каза, че издаването на днешния нов брой на френското списание "Шарли ебдо" с карикатура на Мохамед на първа страница е "неразумно и провокационно решение, което оскърбява чувствата на вярващите мюсюлмани".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
прав е кадиров да не забравяме че с управленито на кадиров в чечня спряха да обезглавяват християни а запада и сащ искаха продължаване на обезглавяваниятята даже подкрепяха радикалните ислямисти както и сега ги подкрепят идил нека да не се подиграваме с религиите като му доиде времето БОГ ще каже коя е праведна религия и коя не. защо обвинявате кадиров тои ли създаде МУЛТИКУЛТУРАЛИЗАМА В ЕВРОПА?
75
2
 
6
 
! Отговори
Ghost преди 9 години
Никой нямаше да им се подиграва ако не използваха религията си като повод за клане на "неверници"(което всъщност е в устоите на иначе миролюбивия ислям,който преди да стане такъв трябва да се изтреби всяка друга религия)Що никой не се подиграва на кротките будисти или сикх, индуси и т.н
74
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
този братовчед на сидиров ли е
73
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С какво се занимават днес хората !И особено млади хора . Да бъдат религиозно вербувани , да убиват, тероризират и умират !Младоста и живота им отива ! А през 60-70те младите са танцували и пеели !Светски ръководители и начин на живот и в много мюсолмански държави !
72
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брей!. Седерастията се е разгонила, трябват повече бежанци *** за да я оправят
71
5
 
1
 
! Отговори
Брат Вурст преди 9 години
Форума на днес.бг е пълен с русофили и русофоби , които се обиждат на приказни герои. Като фентъзи от 1890.
70
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tozi e nay dvuli4niq prodajnik na kakiv muslumaninse pravi dokato narodat gladuva toy kuponsva pie kato za svetovno agent na putin raskata familita slre6tu rubla na narodasi zatova otrepaha ba6tamu
69
7
 
6
 
! Отговори
inatut преди 9 години
До къде могат да стигнат комунистическите ***..Ако в сАвецка русия гръмне нЕкое камикадзе...- всички *** на борба с джихадистите.. ако сАветците кажат ние подкрепяме джихада - троловете пускат бради..***, има ли у вас някаква ценностна система, има ли разум или всичко е свирене по диригентски палки.. Знаем, че вашите дядовци взривяваха, затваряха църкви и гонеха свещенници. Вие първи поведохте джихад срещу Християнството преди 90 г., но има Бог, той вижда, смята и отсъжда.
68
1
 
7
 
! Отговори
разгневения мохамед преди 9 години
религия която не може да търпи критики, да няма смирение, да реже глави и да се държи първобитно ме е никаква религия еазбира се, а по-дкоро секта
67
13
 
24
 
! Отговори
... преди 9 години
Ми прав си е човека. Не може да се подиграваш така с религията на хората. Французите вече два пъти го правят. Какво и дам дойде - заслужили са го.Християнин съм, но го подкрепям. Никой не може да се подиграва с религията на другите.
66
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, по-*** коментари не бях чел... то бе обиждане, не бе подиграване на "ценостите" на другите...Алооо, на всеки ценностите да си ги пази в собствената си държава. В другата, като не ти харесва не ходи, а не се разправяй защо не зачитат твоите ценности - ами те си имат тяхни. Аз съм сигурен, че това списание не се издава в никоя арабска страна или в Чечня. Т.е. никой не иска да ги обижда, ама в моята страна ще си говоря каквото отговаря на моите ценности. Няма да ми задавате наклон от вън!
65
2
 
6
 
! Отговори
до 112 преди 9 години
Да да знаем за вас,че обичате на сухо без козметика да празнувате...вие сте смели чутуни и нищо не може да ви уплаши !
64
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** не ***, всеки разумен човек уважава ценностите на другите. Това е начинът да уважават и твоите ценности и да има мир и спокойствие. Обаче няма да има милиарди печалба от наркотици, оръжие , петрол и пр.
63
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прав си е човека, той се пече на огъня сред мюсюлманите.
62
4
 
7
 
! Отговори
до 105 преди 9 години
Ей на сън да те барнат все за 2-ри февруари мечтаеш,спокойно ще те оправят другарите ти ,само си свали ушанката като те другаросват та да не падне в калта ,приятно прекарване !?!
61
2
 
5
 
! Отговори
Дурбаев преди 9 години
Светът беше много по-спокойно място за живеене,когато в Европа и на арабския полуостров беше приет светския начин на живот и атеизма.Прекалената религиозност е вредна ,както нашият народ казва:,,Прекален светец и Богу не е драг."
60
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наближава 2 февруари. Другари ***, ще има ли гей парад?
59
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изключително *** коментари- фекалий, истърсени от пуснати по погрешка от психо-клиника недоизклатени ***.
58
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
STIGA S TOQ GOSPOD, MOXAMED I PROROK, STAVATE SMESHNI I DOSADNI ! BADETE MAGE, STIGA STE XLENCHILI ???? AZ NQMAM NUGDA DA XODQ NA CARKVA I DA SE MOLQ, GOSPOD E DO MENE NEPREKASNATO ! SAZDAVAITE CENNOSTNI CHOVESHKI SISTEMI, NA GOSPOD NQMA KAKVO DA SE MOLITE, TOI VI E OSTAVIL TUKA DA SE BORITE ! BORETE SE DA BADETE DOBRI !
57
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде, ушанките станаха застъпници и на муслитата :)Те не са виновни, каквато опорна точка им дадат.