В Париж е арестуван оспорван комик, обвинен в защита на тероризма

Чувствам се като Шарли Кулибали, каза Диодоне
14 яну 2015 12:32, Елка Василева
24
В Париж е арестуван оспорван комик, обвинен в защита на тероризма
Снимка: архив, Reuters

Парижката полиция арестува оспорвания френски комик и коментатор Диодоне във връзка с разследване по подозрение в "защита на тероризма" след атентатите, разтърсили Франция миналата седмица, предаде Франс прес, като се позова на източник от правосъдната система.

Още по темата

В понеделник френското правосъдие започна разследване по повод изявление на Диодоне, вече осъждан за антисемитски изказвания.

Комикът заяви: "Чувствам се като Шарли Кулибали", обединявайки по този начин името на джихадиста, убил четирима евреи при тези атентати, с лозунга "Аз съм Шарли", подет от милиони демонстранти във Франция и по света, протестиращи вече седмица срещу тероризма.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
франкофон преди 9 години
*** франсета ченгета!
19
1
 
9
 
! Отговори
морски преди 9 години
Аз не съм Шарли!
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нато като върлува их света - демокрация!Свят в залата!2/3 от отвъдната армия е зад граница, 1/3 в щатите!Кой има такава войска по света?!Смешници!Двама пършиви араби - хранени от отвъдните и от европа - терористи! Хахахахахахаха!Ми кой ги създаде всички тези тер-организации, помислете бе!
17
1
 
13
 
! Отговори
циника преди 9 години
Сега ясно ли е кому е нужен тероризма и страхът от външния враг? Всички трябва да се обединят около ограничаването на свободата на словото, докато в същото време показно манифестират в негова защита. Колкото и абсурдно, толкова и реално. Изобщо, при "наличието" на осезаем враг, раята по-лесно преглъща посегателството върху политически,социални и пр. права.
16
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До WTF??????Защо не му кажеш името на този "някой"?
15
3
 
16
 
! Отговори
бг преди 9 години
Всеки,който обиди Холивуд ( Синедриона ) трябва да пада на колене и публично да се извинява ( Мел Гибсън и др. ) .
14
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Франсетата пощуряха. Навсякъде почнаха да им се привиждат терористи.Кой знае колко невинни с по-голяма уста ще изгърмят сега.
13
8
 
12
 
! Отговори
Боян Колев преди 9 години
Щом не са избили всички до крак в чифутския магазин....за мен значи са съмнителни.....А демокрация може да се срещне в много малко страни......За мен демокрация означава,липса на ред и законност!!!
12
1
 
2
 
! Отговори
бг преди 9 години
До Прохор- отпред назад.
11
6
 
11
 
! Отговори
Прохор преди 9 години
Свобода на словото има само в Холивуд .
10
2
 
20
 
! Отговори
me преди 9 години
Във Франция съвсем изперкаха. А на Оланд точно това му трябваше, тема която да отклони трагичното му управление и начин да се разправи с всякакви неудобни коментатори и анализатори.
9
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Диодоне, вече осъждан за антисемитски изказвания"Ей го къде е ключа от бараката.
8
6
 
29
 
! Отговори
Франсетата са улави преди 9 години
Какво е различното между карикатурите на Мохамед и изказване на комика? И двете обиждат хиляди хора, и двете са неуместни, и двете са *** начин да се търси внимание. Как едното е "свобода на словото", а другото "защита на тероризма" ?Или забраняват всякакви изказвания по повода или позволяват всеки *** да си говори каквото си иска. Ще вкарат в затвора някакъв комик, а в същото време Париж е пълен с престъпници араби и ***, които са готови да избиват християни за удоволствие !
7
2
 
34
 
! Отговори
параграф 166 преди 9 години
Каква демокрация? Параграф 166 на германския наказателен кодекс предвижда до три години затвор, за оскърбяване на религии. По тази логика, в Германия, убитите френски карикатуристи щяха да бъда вкарани в затвора. Заради същите тези карикатури, за които бяха убити.
6
2
 
28
 
! Отговори
шарлатани преди 9 години
Оказа се, че т.н. европейски лидери изобщо не са ходили на траурния марш в Париж. Закарали са ги с коли на някаква странична улица, направили са им снимки, качили са ги отново по колите и са ги върнали в Президентството. След това, чрез монтаж, показваха на телевизионните зрители, че все едно и те демонстрират, заедно с народа на Франция. На това му казват мошеничество.
5
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Двойния аршин на западната ***, командвана от евреи
4
1
 
36
 
! Отговори
ЗАТВОРЕНО ОБЩЕСТВО преди 9 години
В Париж се оказа, пълно с комици.
3
4
 
36
 
! Отговори
WTF?????? преди 9 години
Свобода на словото ??? Някакъв комик казал: "Чувствам се като Шарли Кулибали" и искат да го пратят в затвора ????Изказването му е просташко и неуместно (и по това си прилича с карикатурите на Мохамед, Исус, Буда и т.н.), но както художниците не заслужаваха смърт, така и този лигльо не заслужава затвор. Някой май наистина е решил да подпали Европа !
2
4
 
3
 
! Отговори
Мангализаторе преди 9 години
Аааа я го знам беееее! Това момче младо без зъби е от нащи. Много забавен. Почти като запъртък;))))
1
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде е свободата на словото--още повече е комик?????????Бах тя демокрация.........