Какво ли правят западните лидери в България?

Кери и Хамънд са в София във важен момент, пише БиБиСи
Обновена: 15 яну 2015 12:09 | 15 яну 2015 09:54,
204
Какво ли правят западните лидери в България?
Снимка: БТА

Би Би Си публикува на сайта си материал под заглавие "Западни лидери се отбиват в България". Страната е в центъра на международното внимание благодарение на поредица международни посещения, отбелязва британското обществено радио и телевизия.

Още по темата
Би Би Си се пита какво търсят в София британският министър на външните работи Филип Хамънд (вчера), държавният секретар на САЩ Джон Кери (днес) и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг (по-късно този месец) и дали ще го намерят. И изброява повечето от отговорите на първата част от въпроса - газови доставки, войната в Източна Украйна, международния тероризъм, миграцията - законна и незаконна, както и ужасното състояние на българските въоръжени сили.

И моментът на посещенията е важен, отбелязва Би Би Си и припомня, че руският президент Владимир Путин е отменил миналия месец плановете за изграждане на газопровода "Южен поток", като е обвинил за провала на проекта огъването на България под натиска на ЕС и САЩ.

Британското обществено радио и телевизия пише още, че НАТО настоява страната да повиши бюджета си за отбрана до 2 процента от своя брутен вътрешен продукт, като отчита силната зависимост на армията от руски резервни части.

Що се отнася до тероризма, България е една от транзитните държави, прекосявани от искащи да станат бойци ислямисти, по пътя им през Турция към Сирия, посочва Би Би Си.

Друго главоболие за правителството в София е миграцията в страната на сирийци, афганистанци, пакистанци и иракчани, отбелязва британската медия. Преди парламентарнитe избори във Великобритания през май темата за българските и румънските граждани, които работят там, също бе в дневния ред при посещението на британския външен министър в София, допълва Би Би Си.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
21
 
6
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
Шут зa руските престъпници от Бългaрия, тaзи земя е НAШA, нямa място зa вaс!
118
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СПРАВЕДЛИВто заради такива либерали и еврейско американски *** сме го докарали до тука.
117
4
 
18
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До Станой от АхелойТака е Ахелойчо! Пък аз съм червен милиционер, засякох ти IP--то и ей ся ше дода да те арестувам! Излез от филма момче! Филм в който Обама и американците са добри и много обичат България, пък Путин е гадно чудовище, което от сутрен до вечер се чуди ква мизерия да свърши! Уа-ха-ха
116
3
 
16
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До Станой от АхелойАбе, я ходи на студентска бригада в Щатите, бери памук по плантациите и целувай г*за на Обама. Но повече не ни занимавай с глупостите си!
115
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
роско ще плаща за лъжите и гафовете си със западните престъпници
114
3
 
19
 
! Отговори
Ние преди 9 години
Не очакваме нищо добро от Англия и Америка-както е било и досега!
113
4
 
15
 
! Отговори
НЕ-ЛУДОТО преди 9 години
ОСНОВНОТО за КОЕТО Е ИЗПРАТЕН КЕРИ,Е ДА НАТИСНЕ МУТРАТА ДА ПРИЕМЕМ ДА ХРАНИМ МАКСИМАЛЕН БРОЙ ИСЛЯМИСТИ,( резачи на глави ), МАСКИРАНИ КАТО "БЕЖАНЦИ"
112
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Татарите от дпс в Сибир. Само тогава ще дръпне България напред.
111
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей това е истинското лице на комунист/социалиста! Да създава нестабилност и хаус, да разпространява лъжи и пропаганда сред ниските слоеве на обществото, да взема от работещите и да дава на мързелите , да харчи и краде чужди пари...... Запомнете го веднъж за винаги че само комунистите имат изгода от беден и *** народ! Защото основно бедните и простите гласуват за комунисти/социалисти понеже са зависими от системата и вечно чакат на държавата да ги храни.
110
4
 
14
 
! Отговори
do 139: преди 9 години
Всички русофоби. Бегом марш в Диарбекир и вашия Анаватан ***.
109
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Въже трябва КЪСО ВЪЖЕ памперси еврейски
108
2
 
25
 
! Отговори
wild horse преди 9 години
Какво ли искат,а?! Като се има предвид как се отнасят към нас,то ще искат плацдарм на морето срещу Русия и Крим, ще искат да дупчат златна Добруджа,за шистов газ,то на нал хляб не ни трябва,ще искат да си купим натовско оръжие, с наши пари разбира се и разбира се ,за да се опази милата Европа от ислямска ***,ще искат да открием повече лагери за бежанци. Ние отдавна сме доказали,че сме безгръбначни и затова ни третират,като географска територия, а политиците викат "Ура" на такова внимание.Срам
107
4
 
34
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
Какво ли правят у нас? Ами идват да ни надупят още малко .Досегашното е недостатъчно.
106
3
 
10
 
! Отговори
Виктор преди 9 години
Според мен тези двамата май яко са си бъркали по хралупите предишната вечер :)
105
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***!
104
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нашия на снимката се хили,като п*тка в нови ***.Баси лигльото.
103
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МорскияСамо за хубаво идват Руснаци например най скьпата газ Благодарение на САЩ БЕНЗИНА ПАДНА И ОЩЕ ЩЕ ПАДА НО ВИЕ С ЧУГУНЕНИТЕ ГЛАВИ ИСКАТЕ БЕНЗИНА ДА Е 3 ЛВ НО РУСИЯ ДА Е ДОБРЕ
102
1
 
6
 
! Отговори
до 127 преди 9 години
Точно така !
101
0
 
23
 
! Отговори
Акъл море преди 9 години
Западните лидери са в БГ с една основна мисия--търсят се още подходящи цели за руските искандери.
100
3
 
41
 
! Отговори
Морския преди 9 години
Въобще не е за хубаво ,че тези идват на посещение в България.Първо то е за да ни натиснат за ''Южен поток'',тъй като преговорите с Русия продължават и ще ни използват като марионетки срещу тези преговори.По този начин ще ни скарат с Унгария,Словакия, Австрия, Италия,Сърбия.Другия момент е ,че Ердоган не им даде базата Инджерлик за да я използват за нанасяне на въздушни удари срещу Идил и е напълно възможно да искат да използват някои наши бази .НО КАКВОТО И ДА Е НЕ Е ЗА ХУБАВО.