Какво ли правят западните лидери в България?

Кери и Хамънд са в София във важен момент, пише БиБиСи
Обновена: 15 яну 2015 12:09 | 15 яну 2015 09:54,
204
Какво ли правят западните лидери в България?
Снимка: БТА

Би Би Си публикува на сайта си материал под заглавие "Западни лидери се отбиват в България". Страната е в центъра на международното внимание благодарение на поредица международни посещения, отбелязва британското обществено радио и телевизия.

Още по темата
Би Би Си се пита какво търсят в София британският министър на външните работи Филип Хамънд (вчера), държавният секретар на САЩ Джон Кери (днес) и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг (по-късно този месец) и дали ще го намерят. И изброява повечето от отговорите на първата част от въпроса - газови доставки, войната в Източна Украйна, международния тероризъм, миграцията - законна и незаконна, както и ужасното състояние на българските въоръжени сили.

И моментът на посещенията е важен, отбелязва Би Би Си и припомня, че руският президент Владимир Путин е отменил миналия месец плановете за изграждане на газопровода "Южен поток", като е обвинил за провала на проекта огъването на България под натиска на ЕС и САЩ.

Британското обществено радио и телевизия пише още, че НАТО настоява страната да повиши бюджета си за отбрана до 2 процента от своя брутен вътрешен продукт, като отчита силната зависимост на армията от руски резервни части.

Що се отнася до тероризма, България е една от транзитните държави, прекосявани от искащи да станат бойци ислямисти, по пътя им през Турция към Сирия, посочва Би Би Си.

Друго главоболие за правителството в София е миграцията в страната на сирийци, афганистанци, пакистанци и иракчани, отбелязва британската медия. Преди парламентарнитe избори във Великобритания през май темата за българските и румънските граждани, които работят там, също бе в дневния ред при посещението на британския външен министър в София, допълва Би Би Си.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Две крави си говорят:- Знаеш ли, струва ми се, че ни хранят само за да може да ни пият млякото, а после да ни убият и изядат.- Я се разкарай с твоята идиотска теория на конспирацията! Цялото стадо ще ти се смее ако разберат, какви ги разправяш...
98
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До На приказкиМнооооого смел народ по форумите, МНОГО.ти на 4-5 платени от руското посолство *** + 2-3 атакистки *** ли казваш много? Едните го правят да изкарат някой лев, другите от простотия. Останалите им гледат сеира, правят си бъзик с тях и им дреме на оная работа за голямата бензиностанция и нейния микро-вожд.
97
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оглеждат терена за буферната зона България !
96
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До На приказки ........Прав си пич....толкова си прав,че ми се дорева от срам.....прав си мама му стара
95
15
 
3
 
! Отговори
дърп преди 9 години
До АнонименЕ то за чугунените *** всичко е конспирации, алтернативата е да признаят че не гейско-ционистко-фашистка завера, а те сами са виновни за това че са пълни ***.
94
4
 
29
 
! Отговори
На приказки ........ преди 9 години
Мнооооого смел народ по форумите, МНОГО.Ами като виждате, че ви смятат за простаци и *** и все повече и повече ви завират зурлите в калта, ЩО само плямпате бе? Останаха ли свестни хора в тази държава, които да се вдигнат като един ида сритат продажните ни политически лакеи по задниците. Мъже има ли БРЕИИИИИИИИИИИИИИ?Робска *** са българите, без национално достойнство. Един митинг не могат да направят, а искат да се пишат юнаци.Пу, да го е-а такъв народ, тъй му се пада, да го е-ат, е-ат.
93
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
чугунените *** го удариха на конспирации :)
92
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАТО готвят война срещу Русия която ще е пагубна за България.
91
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Румъния и България готвят бази и за удар срещу Русия в Украйна.
90
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Готвят бази за удар срещу Ислямска държава и бази за приемане на 2-3 милиона бежанци.
89
0
 
9
 
! Отговори
жм преди 9 години
До азЗа истинска война, изтребили не ни трябват--не сме тръгнали да завладяваме нови територии. Грипени ще са идеални за контрол на въздушното пространство или ако се наложи да бомбираш група партизани на някой баир, примерно. Сега, за истинска война, ни трябва хубаво ПВО.Вече като решим да завладеем Скопие и Прилеп, може да инвестираме в скъпи самолети.
88
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРОВАЛА НА БРИТАНСКАТА ПОЛИТИКА Е ОЧЕВИДЕН. А ТАЗИ ГОДИНА МОЖЕ ДА ГИ ИЗГОНЯТ ОТ ЕС НАВСИЧКОТО ОТГОРЕ.
87
2
 
40
 
! Отговори
преди 9 години
Какво може да правят? Гадости естествено. Историята не помни американци да са дошли за хубаво в България. Сигурно е време Шаврон отново да започне да дупчи.
86
5
 
31
 
! Отговори
СОФИЯ в БЛОКАДА преди 9 години
за да порещне ВЛАСТТА БЕЗОПАСНО от НАРОДНАТА ЛЮБОВ "ЛЮБИМЦИТЕ" от Америка
85
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нато е средство за разрушаване на социлни и социалистисчески системи, това е общото между всички войни които е водело!Техната цел е победа на русия и китай и др. до пълната победа на капитала, империализмА и корпоративизма над целия свят Нато води идеологически войни, войни против социалниуте ценности и самобитни култури и свободно самоопределяне и развитиеНато убива всичко това. И ние ги поодкрепяме,защото сме ***. Тези господа са наемниците на хипермилиардерит по света-робовладетелит ни
84
7
 
32
 
! Отговори
Един там преди 9 години
Дават инструкции на българското правителство.На моменти, изглеждаме направо ЖАЛКИ...
83
6
 
31
 
! Отговори
ЛУДОТО ЛАМПИ преди 9 години
ИДВАТ ЗА ДА ИНСТРУКТИРАТ НА УШЕНЦЕ,ПОСТАВЕНАТА ОТ ТЯХ НА ВЛАСТ, ВАСАЛНА КОЛОНИАЛНА АГЕНТУРА
82
13
 
8
 
! Отговори
Гешев преди 9 години
Целта е да се провокира руската агентура към действия за да бъде установена и неутрализирана.
81
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе щом опряха да дирят помощ от тука значи закъсвацията е яка. Обаче с нищо не можем да им помогнем, пари няма, те се стискат и така.
80
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
цената на земята в добруджа се срина с над 50% след това посещене