Какво ли правят западните лидери в България?

Кери и Хамънд са в София във важен момент, пише БиБиСи
Обновена: 15 яну 2015 12:09 | 15 яну 2015 09:54,
204
Какво ли правят западните лидери в България?
Снимка: БТА

Би Би Си публикува на сайта си материал под заглавие "Западни лидери се отбиват в България". Страната е в центъра на международното внимание благодарение на поредица международни посещения, отбелязва британското обществено радио и телевизия.

Още по темата
Би Би Си се пита какво търсят в София британският министър на външните работи Филип Хамънд (вчера), държавният секретар на САЩ Джон Кери (днес) и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг (по-късно този месец) и дали ще го намерят. И изброява повечето от отговорите на първата част от въпроса - газови доставки, войната в Източна Украйна, международния тероризъм, миграцията - законна и незаконна, както и ужасното състояние на българските въоръжени сили.

И моментът на посещенията е важен, отбелязва Би Би Си и припомня, че руският президент Владимир Путин е отменил миналия месец плановете за изграждане на газопровода "Южен поток", като е обвинил за провала на проекта огъването на България под натиска на ЕС и САЩ.

Британското обществено радио и телевизия пише още, че НАТО настоява страната да повиши бюджета си за отбрана до 2 процента от своя брутен вътрешен продукт, като отчита силната зависимост на армията от руски резервни части.

Що се отнася до тероризма, България е една от транзитните държави, прекосявани от искащи да станат бойци ислямисти, по пътя им през Турция към Сирия, посочва Би Би Си.

Друго главоболие за правителството в София е миграцията в страната на сирийци, афганистанци, пакистанци и иракчани, отбелязва британската медия. Преди парламентарнитe избори във Великобритания през май темата за българските и румънските граждани, които работят там, също бе в дневния ред при посещението на британския външен министър в София, допълва Би Би Си.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нато НАСТОЯВА НО ПАРИ НЕ ДАВА.
78
3
 
13
 
! Отговори
9 рота СССР преди 9 години
ОКАЗВАТ ИНТЕРНАЦИОНАЛНА ПОМОЩ НА БРАТСКИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ПО ОТРАЗЯВАНЕ НА ЕНЕРГИЙНАТА ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКА АГРЕСИЯ!
77
1
 
7
 
! Отговори
жм преди 9 години
До Анонимен>Ако ще ни подаряват самолети нека бъдат ф-35, ф 16 са прекалено стари.Нямаме пари ние за Ф35, едно е да имаш техника, друго е да я поддържаш. Решението е Грипени--малки и евтини, в класа на Ф16 но нови. Чехия и Унгария са си взели по 10-20 Грипена, и забележете, на лизинг!
76
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За тези хора българия и българите не са нщо повече от геополитическо и иеологическо завоеваниеТе само ни използват за целиуте си, а именно капитализма/фашизма да властват над светаНай-богатите са ги назначили за да им служат! Ако позицията ви на роб ви харесва- Обичайте ги!
75
5
 
26
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
Не знам що им придавате такова значеиние на тия двамата - дошли, дали си заповедите и си тръгнали. Големия го яде обикновения човечец, на който му блокираха центъра, на който не му дават да си отвори прозорците, на който не му дават да си просне прането на простора и всякакви такива ежедневни неща.На тия не им дреме за вас, за вашите проблеми, неволи и мечти. Крайно време е да го осъзнаете и да престанете да им се кланяте като на богове, защото не са...
74
5
 
26
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Мизерии, какво друго могат да правят!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
73
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
идват да ни вземат и съдраните ***...
72
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОКАЗВАТ ИНТЕРНАЦИОНАЛНА ПОМОЩ НА БРАТСКИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ПО ОТРАЗЯВАНЕ НА ЕНЕРГИЙНАТА ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКА АГРЕСИЯ!
71
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако ще ни подаряват самолети нека бъдат ф-35, ф 16 са прекалено стари.
70
2
 
5
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
ЯВНО ПОСЛАНИЦИТЕ НА ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ НЕ СА СИ СВЪРШИЛИ РАБОТАТА ДОБРЕ, ТА ТИЯ ИДВАТ ДА Я СВЪРШАТ.
69
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ПОВИШИ ВОЕННИЯ СИ БЮДЖЕТ ЗАЩОТО НЕ ПЛАНИРА ДА ВОЮВА С НИКОГО.
68
8
 
5
 
! Отговори
пц преди 9 години
До ВЕЧЕ МЕ Е СРАМ>вече ме е срам да се нарека българинАма ти не си българин, бе, ***, ти си чугунена ***.
67
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам управление произлязло от народа, а не от фашистките тайни служби на най-масовите убиици на свта!Вървете си, не сте желани тук!Българиая над нато, ес, сто и валутния борд, стига робство, стига сме били магарето на настрадин ходжа, следвайки сладкисте убещания на запада - те са долни убийци и подтисници
66
4
 
12
 
! Отговори
ДА ВЪЗРОДИМ НРБ преди 9 години
и са организираме "екскурзия" до БЕЛЕНЕ на чист въздух за всички НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ през тези ТРАГИЧНИ за БЪЛГАРИЯ 25 години
65
14
 
8
 
! Отговори
радио москва преди 9 години
гаварит масква,говарит Москва. фалита на сащ се отлага за неопределено време. които са останали на рубли,да пият от нас една студена вода.
64
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На путинофилите не им остана нищо друго освен да лаят по форумите и да си цъкат плюсове по между си :)
63
4
 
3
 
! Отговори
то дъ слейвс преди 9 години
Донт уори шитс уи гона гив ю съм шист!
62
2
 
23
 
! Отговори
НИЕ НАРОДЪТ преди 9 години
ЗАКЛЕЙМЯВАМЕ УНИЗИТЕЛНАТА, ПРОДАЖНА И АНТИБЪЛГАРСКА ПОЛИТИКА НА ВЛАСТТА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ
61
4
 
20
 
! Отговори
ВЕЧЕ МЕ Е СРАМ преди 9 години
да се нарека БЪЛГАРИН като гледам НАДУПЕНИТЕ като ТОЗИ тук и ПОДОБНИТЕ му във ВЛАСТТА
60
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може би идват, защото виждат че му изтърват края и българина масово не верва на фашистките лъжи на рейгън, тачър и фриидман, които са отречени дори в собствените си страни!Фашисти долни, дядо ми умря за свободата на народа , а вие без бой ни превзехте!Но ние техните наследници до края ще ви мразим! Ние сме на всеки километър!Долна фашиска ***