Какво ли правят западните лидери в България?

Кери и Хамънд са в София във важен момент, пише БиБиСи
Обновена: 15 яну 2015 12:09 | 15 яну 2015 09:54,
204
Какво ли правят западните лидери в България?
Снимка: БТА

Би Би Си публикува на сайта си материал под заглавие "Западни лидери се отбиват в България". Страната е в центъра на международното внимание благодарение на поредица международни посещения, отбелязва британското обществено радио и телевизия.

Още по темата
Би Би Си се пита какво търсят в София британският министър на външните работи Филип Хамънд (вчера), държавният секретар на САЩ Джон Кери (днес) и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг (по-късно този месец) и дали ще го намерят. И изброява повечето от отговорите на първата част от въпроса - газови доставки, войната в Източна Украйна, международния тероризъм, миграцията - законна и незаконна, както и ужасното състояние на българските въоръжени сили.

И моментът на посещенията е важен, отбелязва Би Би Си и припомня, че руският президент Владимир Путин е отменил миналия месец плановете за изграждане на газопровода "Южен поток", като е обвинил за провала на проекта огъването на България под натиска на ЕС и САЩ.

Британското обществено радио и телевизия пише още, че НАТО настоява страната да повиши бюджета си за отбрана до 2 процента от своя брутен вътрешен продукт, като отчита силната зависимост на армията от руски резервни части.

Що се отнася до тероризма, България е една от транзитните държави, прекосявани от искащи да станат бойци ислямисти, по пътя им през Турция към Сирия, посочва Би Би Си.

Друго главоболие за правителството в София е миграцията в страната на сирийци, афганистанци, пакистанци и иракчани, отбелязва британската медия. Преди парламентарнитe избори във Великобритания през май темата за българските и румънските граждани, които работят там, също бе в дневния ред при посещението на британския външен министър в София, допълва Би Би Си.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре ли живяхте през комунизма, ***? Добре ли ви беше когато се редяхте на опашки за банани, когато нямахте никакъв достъп до качествена западна техника, когато чакахте с години за трошлива Лада или Москвич, когато нямахте право да слушате западна музика, да си пускате дълги коси, когато нямахте право да се противопоставите на руските/комунистически поробители, когато ви изпращаха в Белене само защото сте със свободен дух и т.н и т.н. Преклонена главица сабя не я сече! Да живее ***!
58
2
 
22
 
! Отговори
ДС преди 9 години
Идват да нагледат добитъка. Да не да се надигнем заради прекратяването на Южен поток.
57
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Идват да ни покажат как всячески трябва да се стремим да сме като тях, защото ние сме " мирзеливото племе по долното поречие на дунава"
56
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Идват за дадат малко акъл на ***, който се остави 46 години да го управляват прости комунистичeски *** и да му разсипят държавата. И до ден днешен милиони *** са с промити от руската/комунистическа пропаганда мозъци.
55
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако бях в софия щях да ида да протестисрам пред мин съвет при пристигането на тази *** зган със лозунг на гърдите: out of here, we do not want you, you facists are not welcome
54
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Идват във васалните си земи и да ни напомнят да си плащаме данъците към нато, данък еничери, данък ес и да поддържаме ниски данъците на богатите чужденци, които идват да ни ***, искат да ги наричаме инвеститъори и да ни обяснят как е нормално децата и старите хора да умират гладни, а черепя, трола, супола да неплащат днъци на бюджета за да изма пари за гланите,болните и сакатите- да ни кажат че фашизма е свято нещо,а социализма е глупосст!
53
4
 
21
 
! Отговори
мръсен циганин преди 9 години
ДА ЖИВЕЕ НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И БКП! !
52
0
 
20
 
! Отговори
ЛАМБО - САМО ПИТАМ преди 9 години
ДА СТЕ ЗАБЕЛЯЗАЛИ, ЧЕ ОТ МНОГО ГОДИНИ НАСАМ ВЕЧЕ,ПРАТЕНИЦИТЕ НА РОТ-ЖИДОВИ ( мисиите на МВФ и Световната Банда )ИДВАТ САМО НОЩНО ВРЕМЕ ПО СЕКРЕТЕН ГРАФИК И НИКАКВО СЪОБЩЕНИЕЗА ПОСЕЩЕНИЯТА ИМ НЕ СЕ ПУБЛИКУВА В МЕДИИТЕ ?
51
36
 
6
 
! Отговори
Хайде преди 9 години
Дано по-често идват такива хора в България! Това означава, че се откъсваме от умиращата Русия и се доближаваме до развиващия се Запад! Дано дано дано!
50
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Важните моменти са да не се пипат цените на тока от американските Марици, шистовия газ и да се внимава да не би нещо руско да се намеси в енергетиката - все неща от които българският народ е на загуба.
49
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...идват да покажат контрол на колонията си България
48
2
 
27
 
! Отговори
1 преди 9 години
Дават заповеди, следят дали още не сме измрели и емигрирали напълно и вечерта по няколко деца в скута за лека нощ. Каквото правят навсякъде. Какво друго могат да правят?
47
4
 
31
 
! Отговори
:) преди 9 години
Всеки е дошъл да иска нещо и да ни прецака. От тези няма да видим добро. Но Тиквун е щастлив, защото ще има снимки, интервюта и т.н. За снимка с Обама и майка си дава този "играч".
46
2
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Като ги гледам, тия двамата са си самодостатъчни. За какво ли им е Кери?
45
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И последно, какви са нарежданията? Спряхме Белене, Южен поток след къде по невзрачни визити, чудя се какво ще спираме сега!? Един дипломат приканваше за гей бракове и наркотици, друг за шистов газ, трети за седми блок на Козлодуй... Че станахме заден двор на Европа това е ясно, но до кога политиците ни ще гледат само в собствените си джобове а народа ще тъне в мизерия. Крайно време е да си ходим от ЕС. Само главоболия от там. Но търпи сърце малко остана...
44
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мътят водата, какво правят...Налседниците на Ришельо и Борджиите не спят я.
43
5
 
18
 
! Отговори
Прохор преди 9 години
Сега е моментът Президента Путин да изпрати човечета от Алфа за да ликвидират тези адови изчадия . Волкиии , бегооооооом !
42
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво ли правят????---ами чук.т ни --друго какво да правят.
41
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Западните лидери,които придобиват човешка форма,за пред камерите..
40
4
 
38
 
! Отговори
БОЯТ НАСТАВА преди 9 години
Тупкат сърца ни!Ето ги близо НАШИТЕ ДУШМАНИ