Откриха улики за потенциален четвърти атентатор в Париж

Кулибали напълнил къща с арсенал от модерни оръжия
15 яну 2015 07:13, Елка Василева
3
Откриха улики за потенциален четвърти атентатор в Париж
Снимка: Reuters

Атентаторът, убил четирима заложници в кашерен супермаркет в Париж, е наел малка къща предишната седмица и е я напълнил с впечатляващ арсенал от модерни оръжия, предаде Асошиейтед прес.

Според публикуван доклад претърсването на къщата, наета от Амеди Кулибали, е позволило на полицията да идентифицира потенциален четвърти атентатор. Следователите са проследили парите и доставките на екипировка за тримата известни убийци, загинали при полицейските рейдове.

Още по темата

Представители на френската полиция са отказали да съобщят какво е открито в къщата, наета от Кулибали. Но в. "Паризиен" съобщи, че детективите са открили мотоциклет, който им е позволил да идентифицират четвърти човек, действал като съучастник на Кулибали.

Част от оръжията, използвани от братята Куаши и от Кулибали са били купени в Белгия, съобщиха местни медии вчера. Калашникът и противотанковият гранатомет, използвани от братята Куаши, са били закупени за по-малко от 5 000 евро. Картечният пистолет "Скорпио" на Кулибали, използван по време на обсадата, също идва от Брюксел.

Говорител на белгийската прокуратура не е могъл да потвърди тази хипотеза. По-рано беше съобщено, че белгиец се е предал сам на полицията в Шарльороа, като се е самоизобличил в съучастие с един от нападателите от атентатите в Париж, на когото е доставил автомобил и оръжие.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брюксел - снабдител на оръжие за терористите !- Браво .Демокрация и толерантност !